'Meer Vrouw op Straat' in Mechelen

maandag 23 maart 2020
Foto: Canvas - © VRT 2019

Mechelen is een beiaardstad, het hoeft dus niet te verbazen dat de allereerste vrouwelijke beiaardier ter wereld ook een Mechelse was: Adèle Colson.

De meest succesvolle dichteres van Vlaanderen, Alice Nahon, woonde en werkte een tijd vanuit Mechelen.  Wim Helsen wijdt er een speciale aflevering van 'Winteruur' aan. Er zijn de verhalen van de heksenverbrandingen tijdens de Middeleeuwen; én er is de Joodse kunstenares Irene Spicker, die dankzij haar schilderstalent de oorlog wist te overleven in de Mechelese Dossinkazerne.


'Meer Vrouw op Straat', dinsdag 24 maart om 21.20 uur op Canvas.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Blind Gekocht' (foto: VIER - © SBS Belgium 2020)

Het moment suprême is aangebroken voor Davina. Zij krijgt de sleutels van haar huis, maar voelt het ook echt als een thuis? Rob en Phylicia bespreken hun wish list met Bart en Béa. Béa gooit alvast alles in de strijd om een geschikte bungalow te vinden, maar wanneer het koppel plots van regio wil veranderen, moet ze helemaal van nul beginnen. Mila en Mathias wonen samen in een appartement in Aalter, maar dat blijkt al een tijdje te klein om met twee comfortabel in te leven. Ze zijn al twee jaar intensief op zoek naar de ideale woning, maar de huizen verdwijnen sneller van de markt dan zij durven beslissen. Bart en Béa krijgen 300.000 euro om deze eeuwige twijfelaars uit hun lijden te verlossen.

'Blind Gekocht', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers