'Lost' komt terug op VT4

zaterdag 2 september 2006

Op maandag 15 mei zond VT4 het voorlopige einde uit van de topserie 'LOST'. En die aflevering zorgde voor een stevige dosis spanning. Want op een onverwachts moment stortte het dak van de bunker in waarin Locke en Henry zich bevonden. Ze werden bedolven onder het puin en Locke's benen raakten gekneld onder de brokstukken. Locke had dan ook geen andere keuze dan te vertrouwen op Henry,... En dat kan wel eens nare gevolgen hebben!

O


ndertussen waren Ana Lucia, Sayid en Charlie op zoek naar de waarheid over Henry. Ze vonden de luchtballon waarmee hij op het eiland terecht kwam, maar het verhaal over zijn zieke en gestorven vrouw bleek een leugen te zijn.

Om je geheugen op te frissen en helemaal voorbereid aan de nieuwe afleveringen te beginnen, zal VT4 op maandag 4 september om 20.20 uur een special uitzenden waarin de belangrijkste gebeurtenissen van het tweede seizoen op een rijtje gezet worden.

Aansluitend, om 21.05 uur, gaat het verhaal verder waar het bijna vier maanden geleden abrupt eindigde. De overlevenden geloven nog steeds in hun kansen om gered te worden van het geheimzinnige eiland.

Bernard ronselt mensen om een enorm S.O.S-teken te maken op het strand. Rose is er niet mee opgezet. Voor ze op het eiland belandde, was de vrouw terminaal ziek. Zij denkt dat de krachten van het eiland helend werken en wil haar verdere leven er slijten. Bernard schrijft het herstel van zijn vrouw aan een gebedsgenezer toe. Maar Rose, die Locke in zijn rolstoel heeft gezien in de luchthaven, weet wel beter...

Op 7 augustus zijn de opnames voor het derde seizoen van 'Lost' van start gegaan op het eiland Hawa.

Het derde seizoen zal voornamelijk in het thema van  'us against them' staan, liet serie-producer Damon Lindelhoff weten. Wat doen 'The Others' op het eiland? Wat hebben ze in godsnaam met Walt uitgespookt? Waarom ontvoeren ze de andere eilandbewoners? En wat zijn ze met hen van plan?

De vaste castbezetting wijzigt wat in het derde seizoen van 'Lost'. Het personage Henry Gale (Michael Emerson) wordt belangrijk in het derde seizoen, evenals Desmond (Henry Ian Cusick). Daarnaast is ook de acteur Rodrigo Santoro aangeworven, hij wordt omschreven als de Braziliaanse Tom Cruise. Concurrentie dus voor Jack en Sawyer!

Er staan ook twee nieuwe vrouwelijke castleden op de planken: Natasha Henstridge en Elizabeth Mitchell. Deze laatste zou mogelijk jacht maken op Jack's hart.

Voor het derde seizoen zijn ook enkele nieuwe sets opgebouwd. Zo is een oude watertank gerenoveerd voor de opnames van onderwater scnes. In het derde seizoen zal ook de connectie tussen het eiland en de buitenwereld duidelijker worden. Centraal hierin staat Penny (Sonya Walger), Desmonds (ex-)vriendinnetje. Zij was te zien in de slotaflevering van het tweede seizoen.

Ook goed om weten is dat wonderjongen J.J. Abrams meegeschreven heeft aan de eerste aflevering van het derde seizoen. Wegens zijn filmbezigheden, heeft hij namelijk amper iets bijgedragen aan het tweede seizoen. Dat belooft hij echter goed te maken in het derde seizoen. Abrams zal bovendien ook nog een aflevering zelf regisseren.

De eerste aflevering van het derde seizoen, 'A Tale of Two Cities', zal op 4 oktober in de V.S. worden uitgezonden. Daar zullen zes afleveringen worden uitgezonden, dan gaat 'Lost' met een cliffhanger op reces. In hetzelfde tijdsslot zal ABC de nieuwe serie 'Day Break' uitzenden. In de lente komt 'Lost' terug en worden de overige 16 of 17 (daar is men nog niet uit) afleveringen week n week uitgezonden. Zo komt ABC tegemoet aan de kritiek van de kijkers.

Wanneer VT4 start met het nieuwe seizoen is nog niet duidelijk. Zeker is wel dat VT4 de kijker niet langer dan nodig in spanning zal houden.

'Lost' op 4 september op VT4.
20.20 uur: SPECIAL The Reckoning
21.05 uur: START gloednieuwe aflevering

DOSSIER: Het televisienajaar 2006

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers