'Komen Eten' krijgt deze week een educatief tintje

De kandidaten in deze week van 'Komen Eten' voelen zich geroepen om hun kijkers wat bij te brengen. Het begint al op maandag, wanneer Walter uit Herenthout Vlaanderen wil tonen hoe je echte Spaanse paella moet maken. Maar echte Spaanse paella moet toch warm geserveerd worden, Walter? Desirée uit Diepenbeek harmoniseert haar cupcakes met haar groene interieur, en Chris uit Rillaar gebruikt haar frituurverleden om te laten zien hoe de allerbeste frietjes gebakken moeten worden. David uit Stevoort zorgt voor de kers op deze Komen Eten-taart, al is het nog maar de vraag of hij aan de hoge verwachtingen kan voldoen.
Walter uit Herenthout - maandag 14 maart
De 53-jarige Walter uit Herenthout is een sympathieke macho. Hij rijdt met een Harley Davidson en is lid van een schietclub. Toch heeft Walter ook een zachter kantje. Als hobbykok in hart en nieren duikt hij graag in de kookpotten, en maakt daarbij alleen gebruik van goeie en vooral verse producten. Om zijn gasten in de watten te leggen, is niets Walter te veel. Hij serveert hen een magnumfles champagne, en die maakt snel slachtoffers. In 'Komen Eten' wil Walter graag aan Vlaanderen tonen hoe paella nu écht gemaakt moet worden. Benieuwd of zijn gasten Walters Spaanse stoofpotje kunnen smaken. Misschien genieten ze meer van een duik in zijn jaccuzi?
Desirée uit Dipenbeek - dinsdag 15 maart
'Een vrouw die niet kan koken, is geen echte vrouw.' Desirée (22) uit Diepenbeek vindt zichzelf een echte vrouw, laat daar geen twijfel over bestaan. Ze kent iets van eten, en wil dat in 'Komen Eten' tonen. Ze maakt er geen geheim van dat ze deze 'Komen Eten'-week graag winnend wil afsluiten, maar zal haar dat ook lukken wanneer de zenuwen toeslaan? Desirée wil haar gerechten zo aantrekkelijk mogelijk presenteren, en streeft zelfs naar harmonie tussen haar cupcakes en haar interieur. Maar kunnen haar 'Komen Eten'-gasten Desirées groene gebakjes appreciëren?
Chris uit Rillaar - woensdag 16 maart
De 52-jarige Chris uit het Vlaams-Brabantse Rillaar heeft dertien jaar lang een frituur gehad. In die frituur mocht ze zelf onder andere Jo Vally, Luc Steeno en Frank Galan van een warme hap voorzien. Chris zal haar 'Komen Eten'-gasten verwelkomen op een klassieker uit haar gloriedagen in de frituur. Ze maakt voor hen 'bol-au-vent', een zelf uitgevonden bolognaise-variant op vol-au-vent. Vroeger een klassieker bij haar klanten, maar scoort de bol-au-vent ook bij een streng culinair publiek? Verder wil Chris aan alle 'Komen Eten'-kijkers tonen hoe je de perfecte frietjes bakt, en daarbij is de keuze van de aardappel cruciaal.
David uit Stevoort - donderdag 17 maart
David (28) uit Stevoort is presentator van een online kartingmagazine, en won ooit de publieksprijs bij de verkiezing van Mister Belgium. Toch deed hij zich eerder deze week opvallen door zijn bijzonder kritische blik. Daardoor liggen de verwachtingen bij zijn 'Komen Eten'-gasten vanavond erg hoog. De vraag rijst of de culinaire kennis van David groot genoeg is om aan die verwachtingen te kunnen voldoen. David gaat ver om zijn gasten in de watten te leggen, hij strooit met complimentjes als een Italiaanse chef met parmezaanse kaas. En als kers op de taart heeft David een bijzonder dessert in petto: maak kennis met 'de imploderende dame blanche'...
'Komen Eten', van maandag tot donderdag om 20.00 uur op VT4.