'Komen Eten' gloednieuw vanaf maandag op VIJFtv

In 'Komen Eten' strijden vier kookverslaafden om de titel van beste gastheer of gastvrouw. Elke avond van de week, van maandag tot donderdag, is het iemands beurt om het beste etentje te organiseren en zijn of haar troeven op tafel te gooien. En dat gaat veel verder dan de menu- of wijnkeuze. Ook de tafelaankleding, het interieur en de gastvrijheid zullen een grote rol spelen in de uiteindelijke beoordeling. Want kan je de hoofdprijs uitreiken aan iemand die heerlijk kan koken, maar die het gezelschap niet weet te entertainen?
E
en etentje organiseren gaat altijd gepaard met heel wat stress. Stel je nu voor dat je de mensen die bij jou komen eten nog nooit hebt ontmoet... Hoe groot moet de druk dan wel niet zijn... 'Komen Eten' speelt zich niet alleen af in de keuken, het gaat veel verder dan dat. Vier mensen gaan op vier dagen tijd iedere avond bij elkaar op bezoek voor een etentje.
Ze hebben elkaar nog nooit ontmoet, maar zullen toch binnenkijken in elkaars woning en proeven van elkaars kookkunsten. Na afloop geven ze elkaar een beoordeling.
De gastheer of -vrouw doet zijn of haar uiterste best om een fantastisch gerecht voor de gasten te bereiden. Intussen geven de gasten ongezouten hun mening over de ontvangst en het interieur. Beleefde knikjes bij het binnenkomen krijgen vaak een extra dimensie. Bijvoorbeeld wanneer de gasten eigenlijk vinden dat 'de gordijnen van de jaren stillekes zijn' of 'de kunstwerken aan de muur indrukwekkend overkomen'. Ook gehandtekende foto's van Laura Lynn kunnen voor verdeeldheid zorgen.
Wat verpakt wordt als een gezellig etentje, blijkt uiteindelijk te gaan over verschillen in achtergrond, en verschillen in persoonlijke smaak... Over smaken en geuren valt niet te twisten wordt soms gezegd, maar in 'Komen Eten' lijkt dat verbazend goed te lukken...
Aflevering 1 op maandag 19 januari - Carine Goemaere
Carine is huisvrouw en is afkomstig van Ursel, Oost-Vlaanderen. Ze is getrouwd met Luc en heeft een zoon en een dochter. Ze houdt van lezen en koken. Haar favoriete boek is 'De perfecte gastvrouw' van Caroline Barty.
Carine heeft een keukenschort van een Schotse chef-kok gekregen en dat is haar geluksbrenger in de keuken. Als ze die draagt, kan het niet meer stuk. Ze kookt op een Aga-fornuis. Dit is een speciaal fornuis dat altijd aanstaat en op temperatuur is.
Het menu
* Meloen met ambachtelijk gezouten en gerookte ham vergezeld van een vintage port van 1982
* Lotte op een bedje van spinazie en natuuraardappelen
* Aardbeiensoep met gember en mascarpone
'Komen Eten', vanaf maandag 19 januari elke werkdag behalve op vrijdag om 20.00 uur op VIJFtv.