Kippenvel, power en verliefdheid in eerste Battles van 'The Voice van Vlaanderen'

donderdag 31 maart 2016

'The Voice van Vlaanderen' begint aan een nieuwe etappe: de Battles. Vier weken lang dunnen coaches Natalia, Bart Peeters, Koen Wauters en Bent Van Looy hun teams voor de helft uit.

Hun poulains nemen het in duo rechtstreeks tegen elkaar op in de Battle-arena. Aan de coaches om te bepalen welk talent door mag naar de ultieme liveshows. Door de steals maakt ook de afvaller nog kans om door te gaan, zij het in een ander team. Aan Natalia, Bart, Koen en Bent om te bepalen met welke 8 stemmen ze volgende maand het podium van Flanders Expo in Gent bestormen.


De Battles worden vrijdag afgetrapt door team Bart. De fiere coach stuurt naar eigen zeggen the beauty and the beast samen het podium op: de 58-jarige Jan uit Willebroek versus de 26-jarige Stefanie uit Beringen. 'Jullie hebben allebei dat warme, folky gevoel en daar wil ik op verder werken', klinkt het bij Bart. Hij koos voor een folksong die het tot Tomorrowland schopte in de vorm van Avicii: Wake Me Up. Wint de krachtige stem van podiumbeest Jan of kiest coach Bart voor de frivole Stefanie?

Team Bent levert de tweede Battle met musicalster Jurgen (42, Deurne) en Bruxelloise Janna (22). 'Ik heb zin in een dramatische ballade', kondigt Bent aan. En dus kiest de coach voor wat volgens Jurgen één van de mooiste nummers ooit is: Don’t Give Up van Peter Gabriel & Kate Bush. 'Ik verwacht van deze Battle het allerhoogste. Deze keer moet er niet gevochten worden in de ring. Ik reken op jullie om voor de grootste kippenvelbobbels van dit seizoen te zorgen', maakt Bent duidelijk.

Coach Koen belooft meteen voor een top-Battle te zorgen met de twee beste popstemmen uit zijn team. Hij kiest bovendien voor een strijd tussen vierdraaiers, want zowel Sepp (18, Hasselt) als Shauni (22, Schoten) overtuigde alle coaches tijdens de Blind Auditions. In de ring zullen Sepp en Shauni zich van een andere kant moeten laten zien, want hun coach verwacht van hen een sexy, poppy en speelse performance. De verliefdheid moet er afspatten tijdens Marvin Gaye van Charlie Puth ft. Meghan Trainor.

Aan Laura (20, Gent) en Janneken (21, Stekene) uit team Bent om een heel ander gevoel neer te zetten tijdens hun performance op Bad Blood van Taylor Swift, in een versie van Ryan Adams. 'Denk aan jullie ergste ruzie. De ontgoocheling en bitterheid moet vertaald worden naar prachtige muziek', luidt het tijdens de workshop van coach Bent. Geen evidente opdracht voor Laura, die nog nooit eerder op een podium performde. Al is Bent niet van plan om de lat daarom lager te leggen: 'Jullie moeten gewoon perfect zijn. Meer vraag ik niet.'

'Ik denk dat ik tegen Lina zal moeten battelen, omdat ze qua zangstem goed bij mij past', klinkt het bij de 25-jarige David uit Brussel. Dat moet ook hun coach Natalia gedacht hebben, want zij zet de twee samen op het podium. David en Lina (17, Heverlee) zullen haar moeten overtuigen met een soulful duet op een gevoelig nummer: Earned It van The Weeknd. 'The Weeknd is één van mijn lievelingsartiesten, maar dit nummer is heel hoog', reageert David. 'Wij komen iets te goed overeen. Dit is meer een duet dan een Battle', lacht Lina. Wie zet de andere uiteindelijk toch schaakmat?

Team Bart opent niet alleen de eerste Battle-aflevering, maar sluit die vrijdag ook af. En dat gebeurt met een knal: een mash-up van Enya en Halo van Beyoncé gezongen door Lisa (23, Vosselaar) en Indra (27, Gent). 'Voor deze versie van Halo heb je straffe zangeressen nodig en ik heb die luxe in mijn team', klinkt het bij de coach. 'Indra kan heel veel gevoel in haar nummers leggen, ik heb dan weer het voordeel dat… er veel geluid uitkomt', lacht Lisa. Op het podium is lachen echter uit den boze voor coach Bart, die zich van zijn strengste kant laat zien. En dan is het aan de Whitney Houston en de Minnie Riperton van de Blind Auditions om iedereen te verbluffen…

'The Voice van Vlaanderen', vrijdag 1 april 2016 om 20.35 bij VTM

DOSSIER: The Voice van Vlaanderen (vtm)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Chateau Meiland' (foto: Play5 - © SBS Belgium 2021)

Feest bij de familie Meiland want kleine Claire is jarig en mag drie kaarsjes uitblazen. En dat vieren ze groots met pannenkoeken, een nieuwe trampoline én eten van de snackbar. Maar als echte driejarige, zit ze midden in de peuterpuberteit dus niets is leuk en alles is gewoon 'nee'. Ook het antwoord op de vraag of ze blij is met haar nieuwe reuze trampoline, nee! Om hun nieuwe leven in Nederland goed te beginnen, besluit de familie om eindelijk weer eten bij de snackbar te kopen. Na twee jaar in Frankrijk lusten ze wel wat frikandellen.

'Chateau Meiland', om 20.35 op Play5.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 00:10
  Journaallus
  09:00
  Winterbeelden
 • 01:00
  Canvaslus
  09:00
  Winterbeelden
 • 21:45
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 00:10
  Private Practice
  01:05
  Geen Uitzending
 • 00:35
  Blijven Slapen
  01:10
  US Kitchen Nightmares
 • 00:45
  Dave
  01:15
  Onderbreking
 • 00:30
  Geen Uitzending
  12:15
  True Grit
 • 20:20
  TV krant VTMKIDS
  05:40
  Brandweerman Sam
 • 00:40
  Zenderonderbreking
  06:00
  Joe
 • 00:20
  Geen uitzending
  08:00
  Roger van Damme: Desserts
 • 00:30
  The Rookie
  01:10
  Geen uitzending
 • 00:50
  Elementary
  01:35
  Highway Thru Hell Canada
 • 01:00
  De Gastentafel
  01:45
  Vlaanderen Kookt
 • 20:25
  Herhalingslus
  17:00
  "Z-Extra - Panelgesprek virtuele jobbeurs Thomas More en KU Leuven"
 • 00:00
  Je Kijkt Naar De Sterren
  06:00
  Nog even soezen
 • 00:59
  Badkamer opbouwen 2
  01:19
  De tip
 • 01:00
  Institutionele Zaken - De Koepelzaal
  12:00
  Algemeen Beleid - De Koepelzaal Live
 • 00:35
  Pauws Verkiezingsdebatten
  01:20
  Op1
 • 00:45
  Nieuwsuur
  06:10
  Tijd voor MAX
 • 00:20
  Kamp Waes
  01:20
  De Kalvijn Show