Jury 'Mijn pop-uprestaurant!' deelt donderdag wildcard uit

woensdag 8 april 2015

De pop-ups zijn intussen twee weken open, de inwerkperiode zit erop. Tijd voor de duo's om een versnelling hoger te schakelen.

In de achtste aflevering van 'Mijn Pop-uprestaurant!' op donderdag 9 april worden ze verrast met een belangrijke boodschap van Evi Hanssen: de jury komt eraan.


Alex Callier, Sepideh Sedaghatnia en Sergio Herman komen naar alle pop-ups en zullen de restaurants beoordelen op vlak van keuken, bediening, sfeer en de manier waarop de duo's hun zaak runnen. De inzet is groot: een vrijstelling voor de allereerste nominatie.

Antwerpen en Hasselt zijn de eerste steden waar de jury halt houdt. Op dinsdag 14 april zetten ze hun tocht door Vlaanderen verder richting Brussel en Aalst, om op donderdag 16 april te eindigen in Oostende en bekend te maken welk duo de wildcard binnenrijft. De winnaars worden niet alleen vrijgesteld van een eerste nominatie, ze krijgen ook een extra duwtje in de rug van Peter Goossens. Welk duo mag als beloning samen met de sterrenchef van Hof Van Cleve in de potten roeren?

Antwerpen mag op donderdag 9 april als eerste de deuren openen voor de jury. Mieke en Lieve worstelden de voorbije dagen nog met de duidelijkheid rond hun concept. Ook hun pikante gerechten zorgden voor gemengde gevoelens. Er zijn voor- en tegenstanders: in welk kamp zal de jury zich scharen?

Na hun bezoek aan Manil's trekt de jury naar Asparaguus, de pop-up van Dries en Guus in Hasselt. De mannen staan te popelen om Alex, Sepideh en Sergio te ontvangen. Ze zitten in een goede vibe en willen bewijzen dat ze echt wel iets in hun mars hebben. Dries en Guus hopen de jury te overtuigen met hun extra troef: het dessertkarretje met de vers gebakken Limburgse vlaai. Vlak voor de middagservice slaat het noodlot echter toe: een algemene elektriciteitspanne! Krijgen Dries en Guus Asparaguus wel op tijd open?

Oostende krijgt voorlopig nog geen jury over de vloer, al loopt de service er steeds beter en beter. Sinds de komst van chef Jeremy is de rust teruggekeerd in pop-up BUFF. Jeremy drukt op korte tijd zijn stempel op de zaak en wil blijven vernieuwen. Vandaag wil hij zich zelfs al wagen aan een heuse surf en turf creatie: een combinatie van vlees en vis.

Pop-up Origó draait als nooit tevoren. Het paleo-concept van Fee en Jonas slaat aan en heel Aalst lijkt mee te zijn met hun verhaal. Dat iedereen het jonge duo steunt, vertaalt zich ook in het aantal fans op Facebook. Fee en Jonas hebben de kaap van 15.000 likes intussen overschreven.

In Brussel trekt Miguel meer en meer zelf aan de kar. Hij heeft zichzelf dan toch noodgedwongen als chef-kok moeten aanstellen, want zijn coach, sterrenchef Steven, komt definitief afscheid nemen. Miguel zal zich moeten bewijzen, want in de zaal zit hoog bezoek: een delegatie stervoetballers van AA Gent, met onder andere Laurent Depoitre, Sven Kums en Hannes Van der Bruggen.

'Mijn Pop-uprestaurant!', donderdag 9 april om 20.35 bij VTM.

DOSSIER: Mijn Pop-uprestaurant! II

volledig dossier
mijnpopup

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

'Extreme Love Stories' onthult 's werelds meest ongewone, verrassende en schokkende relaties. Van feeders tot fetisjisten, polyamoristen tot zwangere mannen, zustervrouwen en suikerbaby's. 'Extreme Love Stories' brengt verschillende vormen van romantiek uit de 21e eeuw in beeld en bewijst dat er voor iedereen iemand is.

'Extreme Love Stories', om 22.10 uur op Vitaya.

Dossiers