'Helden van Hier' van rottende boom naar industriebrand in de haven

dinsdag 14 mei 2019
Foto: VTM - © MEDIALAAN - De Persgroep Publishing 2019)

Op woensdag 15 mei wordt het brandweerteam in 'Helden van Hier: Door het Vuur' opgeroepen voor een wel heel bijzondere interventie. Die leidt hen naar een vermoedelijke industriebrand in de haven.

Uit verschillende loodsen komt rook, maar waar de brandhaard zich precies bevindt, is een mysterie. Voor de brandweer begint een moeilijke zoektocht onder tijdsdruk. 'Industriebranden hebben immers de neiging om zeer snel uit te breiden', weet adjudant Karel Libot. De ploeg breekt binnen in de verschillende loodsen, op zoek naar het vuur.


Van de ene opmerkelijke oproep gaat het richting de andere. Een grote boom dreigt om te vallen op een speelplein waar veel passage is. De boom blijkt helemaal rot te zijn en moet dus snel neergehaald worden. Wanneer de bewoonsters van de buurt de sexy brandweermannen opmerken, zit de sfeer er meteen in.

De brandweerhelden kunnen niet enkel brandjes blussen, ze weten ook wat te doen in een medische noodsituatie. Wanneer ze aankomen bij een ongeval met een fietser en een vrachtwagen, blijkt de fietser er niet goed aan toe. De brandweermannen schieten dankzij hun medische achtergrond meteen in actie. 'Op zo’n moment wordt een technische interventie plots een EHBO-verhaal', getuigt adjudant Kristof De Baets.

'Helden van Hier: Door het Vuur', woensdag 15 mei om 20.35 uur op VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Londen, 1891. De briljante detective Sherlock Holmes en zijn trouwe assistent Watson kunnen maar net vermijden dat Lord Blackwood, een aanhanger van de zwarte magie, een vrouw op rituele wijze vermoordt. Blackwood wordt gearresteerd en komt in de gevangenis terecht. Kort voor zijn executie verkondigt Blackwood dat hij zal opstaan uit de dood om wraak te nemen op iedereen die zijn pad kruist. Kort na Blackwoods executie lijkt het alsof hij inderdaad is herrezen: in zijn graf wordt het lichaam van de vermiste Luke Reordan gevonden en enkele getuigen beweren Blackwood te hebben gezien.

'Sherlock Holmes', om 20.25 uur op VIER.

Dossiers