Generale repetitie in 'Mijn Restaurant!'

maandag 3 oktober 2011

Afgelopen donderdag -29 september- beloonde de jury Dendermonde met een laatste investering van 7.500 euro en Tongeren met een aankoopcheque van 2.000 euro aan vlees. Gemiddeld 655.347 live-kijkers –met een piek van 741.708- volgden de 10de aflevering, wat resulteerde in een marktaandeel van 35,4% (VVA 18-54).

Nog even en alle restaurants gaan open. Dat wordt hét moment waarop alle duo’s écht moeten bewijzen wat ze waard zijn. Een allereerste service in een bomvol restaurant vlekkeloos laten verlopen, is geen eenvoudige opdracht. Daarom krijgen de duo’s de kans om hun restaurant uit te proberen voor een streng testpubliek.

Na het bezoek van de jury kaapten Steven en Sofie het allerlaatste prijzengeld weg. Door die winst lijkt er opnieuw wat meer rust te zijn in de relatie tussen Steven en Sofie. En dat speelt ook op Steven zijn gemoed. Sofie blijft wel de touwtjes nog steeds stevig in handen nemen. Het zaalpersoneel krijgt meteen een stevige briefing. In de keuken staat chef Peter aan het roer en is hij het die de briefing geeft.

Sofie wil tijdens de generale repetitie à la carte gaan. Een gedurfde zet. De andere duo’s volgen dat niet. In Tongeren vindt Rinaldo dat bijvoorbeeld nog niet echt nodig. En ook in Alaise in Ekeren wil Amber nog niet te veel risico’s nemen. In Blankenberge heeft chef Raoul zo zijn eigen reden om niet à la carte te gaan. Hij vindt de kost daarvoor te hoog. In Aarschot hebben Bart en Kris geen andere keuze dan voor een menu te gaan, net omdat het allemaal te kostelijk is. Bart en Kris hebben tot nu toe nauwelijks extra prijzengeld gewonnen. Hun budget is dan ook bijna volledig op. Daardoor kampen ze bovendien ook met een personeelstekort. Bart moet het in de keuken zien te redden met een studente van de hotelschool en een interim-keukenhulp met nauwelijks ervaring.

De volgende dag is het zover. Overal stroomt het volk toe, om zelf streng te oordelen over het eten en de bediening. Zo weten de duo’s na de generale repetitie hoever ze staan.

In Ekeren neemt maître Filip meteen het heft in handen. Hij heeft op zijn eentje zijn eigen tafelindeling uitgewerkt. Maar echt eenvoudig lijkt het toch niet, en de rest van het personeel snapt er niets van. In Blankenberge wil Michaël zo snel mogelijk alle 40 mensen bedienen. Hij raast als een sneltrein door de zaal. In Dendermonde ruikt Steven plots zijn kans om zijn plaats in de keuken op te eisen. Hij maakt zijn carpaccio die een tijd geleden door Wout Bru gepimpt werd. En dat blijkt een succes te zijn. In de keuken van restaurant Fenix in Aarschot komt bijna alles op de schouders van Bart terecht. Hij moet de klus ook klaren met zeer beperkte middelen en werken met erg onervaren personeel. In Tongeren tenslotte verliest Daniël zich in kleine details, waardoor hij zijn tafelplan vergeet te maken. Het personeel is de kluts kwijt en maakt fouten. En de stress slaat al snel over op de keuken…

'Mijn Restaurant!', dinsdag 4 oktober om 21.35 uur op vtm.

POLL: Wie is jouw favoriet duo? Stem NU!


Herbekijk 'Mijn Restaurant!' hier!

DOSSIER: Mijn Restaurant! (editie 2011)

volledig dossier
MijnRestaurant

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Londen, 1891. De briljante detective Sherlock Holmes en zijn trouwe assistent Watson kunnen maar net vermijden dat Lord Blackwood, een aanhanger van de zwarte magie, een vrouw op rituele wijze vermoordt. Blackwood wordt gearresteerd en komt in de gevangenis terecht. Kort voor zijn executie verkondigt Blackwood dat hij zal opstaan uit de dood om wraak te nemen op iedereen die zijn pad kruist. Kort na Blackwoods executie lijkt het alsof hij inderdaad is herrezen: in zijn graf wordt het lichaam van de vermiste Luke Reordan gevonden en enkele getuigen beweren Blackwood te hebben gezien.

'Sherlock Holmes', om 20.25 uur op VIER.

Dossiers