Eigen app voor Eén-programma 'Dagelijkse Kost'

Na het succes van de Videozone-app voor de iPad brengt VRT op dinsdag 20 september een tweede applicatie uit: 'Dagelijkse Kost' met Jeroen Meus. Voortaan kunnen liefhebbers van het dagelijkse kookprogramma met Jeroen Meus de video's van gerechten, basistechnieken en keukenweetjes ook via iPhone, iPod Touch en iPad raadplegen.
Sinds 'Dagelijkse Kost' zijn debuut maakte op Eén, heeft het programma in sneltreinvaart de keukens van de kijkers veroverd. Op http://www.een.be/dagelijksekost en in de populaire boeken van 'Dagelijkse Kost' konden de kijkers de recepten al terugvinden, maar vanaf 20 september komt daar nog een handig instrument bij. Vanaf dan is 'Dagelijkse Kost' met Jeroen Meus als app ook beschikbaar voor iPhone, iPad en iPod Touch. Daarmee kunnen gebruikers uiteraard de afleveringen en recepten bekijken, maar de app heeft nog meer in petto. Een overzicht.
App op iPad, iPhone en iPod Touch
Jeroen Meus als persoonlijke keukenhulp in meer dan honderd video’s en bereidingen In de app begeleidt Jeroen Meus gebruikers stap voor stap bij de bereiding van honderd gerechten uit het eerste seizoen van 'Dagelijkse Kost'. De app zal recepten bevatten uit het boek van 'Dagelijkse Kost', maar ook gerechten die nog niet eerder in boekvorm zijn verschenen. Elk recept is voorzien van een speciaal voor mobiel gebruik opgeknipte video waarin Jeroen in zijn eigen typerende stijl vertelt hoe gebruikers het gerecht zelf kunnen klaarmaken.
De iPad-versie van de app heeft er nog een extra troef bij. Die leest als een echt boek, zodat gebruikers als het ware door de recepten kunnen bladeren.
Extra video’s met basistechnieken en keukenweetjes Daarnaast kunnen gebruikers via de 'Dagelijkse Kost'-app tal van extra video’s raadplegen. Jeroen Meus geeft via de app een overzicht van onmisbare basistechnieken in de keuken: van zijn recept voor de beste mayonaise tot de ideale bechamelsaus. Verder zijn er ook filmpjes met keukenweetjes, waarin Jeroen onder meer uitlegt hoe een vis ontveld wordt of wat het verschil is tussen julienne en brunoise.
Geïntegreerde en uitgebreide boodschappenlijst Wie gaat winkelen, kan met één simpele klik alle ingrediënten voor een bepaald gerecht toevoegen aan zijn persoonlijke boodschappenlijst, en die vervolgens meenemen naar de winkel. Met een al even simpele klik kunnen de benodigde hoeveelheden aangepast worden naar een bereiding voor twee tot acht personen. Gebruikers van de 'Dagelijkse Kost'-app kunnen een onbeperkt aantal ingrediënten toevoegen aan hun lijstje en ze ook rangschikken per gerecht of per categorie. Boodschappen doen wordt dus heel gemakkelijk met de app van 'Dagelijkse Kost'.
Wie zelf geen tijd heeft om naar de supermarkt te hollen, kan het boodschappenlijstje doormailen naar vrienden of familie. Ten slotte kunnen gebruikers ook producten aan het boodschappenlijstje toevoegen die niets met het gerecht van Dagelijkse kost te maken hebben.
Vaak gebruiken = 'keukenstatus' verhogen Wie de 'Dagelijkse Kost'-app gebruikt, krijgt een 'keukenstatus'. Elke gebruiker van de 'Dagelijkse Kost'-app begint zijn virtuele kookcarrière als afwashulpje en hoe meer iemand de app gebruikt, hoe sneller hij of zij promotie maakt en opklimt in de keuken. Wie de app vaak gebruikt, kan het schoppen tot driesterrenchef, het ultieme doel.
Integratie met Facebook en Twitter Dankzij de doorgedreven integratie van de app met Facebook en Twitter kunnen app- gebruikers op de sociale netwerksites laten weten wat ze aan het koken zijn of wat hun keukenstatus is.
Exclusief voor de iPad-versie
Ken je product-reportages: De iPad-versie beperkt zich niet tot de filmpjes van gerechten, basistechnieken en keukenweetjes, maar biedt ook de Ken je product-reportages van 'Dagelijkse Kost' aan. In de loop van het eerste seizoen van 'Dagelijkse Kost' heeft Jeroen heel wat gepassioneerde slagers, bakkers en brouwers van bij ons bezocht. In de reportages laten ze zien hoe ze erin slagen telkens weer producten van topkwaliteit te leveren. In meer dan tachtig reportages komen de gebruikers alles te weten over het kweken van de perfecte aardbeien, het herkennen van de beste aardappelen of het zoeken naar het lekkerste stukje vlees. De reportages bieden culinaire achtergrondkennis bij de gerechten van 'Dagelijkse Kost'.