Dit presenteert National Geographic je in december

dinsdag 7 december 2021

De legendarische ontdekkingsreiziger Jeremy Wade neemt ons mee naar de Amazone en toont ons het kloppende hart en de oneindig kabbelende slagaders die de Amazone van vitaal belang maken voor onze planeet.

NIEUWE SERIE
UNKNOWN WATERS WITH JEREMY WADE
Vanaf 1 december drie woensdagavonden op rij om 23.00 uur op National Geographic.


NIEUWE SERIE
ATTACK ON PEARL HARBOR: MINUTE BY MINUTE

Deze aangrijpende historische serie belooft de beste kijk ooit op de noodlottige dag die de loop van de Tweede Wereldoorlog veranderde - en de schepen en levens die verloren gingen. Elke aflevering behandelt een ander deel van de tijdlijn om het hartverscheurende verhaal te vertellen van de Japanse aanval die de wereld voor altijd veranderde.

Dinsdagavond 7 december om 21.00 uur op National Geographic.

NIEUWE SERIE
THE HOT ZONE: ANTHRAX

Vlak na 9/11 werd de VS opgeschrikt door een nieuwe dodelijke terreurdaad toen brieven met antrax naar nietsvermoedende slachtoffers werden gestuurd. De anonieme aanslag eiste vijf levens en veroorzaakte paniek in het hele land.  Ondanks een strijd tussen instanties en verschillende valse aanwijzingen, kwamen de FBI-onderzoekers een schokkende hoofdverdachte op het spoor: een wetenschapper in het streng beveiligde USAMRIID-laboratorium met vrije toegang tot 's werelds dodelijkste ziekteverwekkers.

Vanaf 12 december elke zondagavond om 21.30 uur op National Geographic.

NIEUW SEIZOEN
DOG IMPOSSIBLE S2

Matt Beisner werkt met de meest gevaarlijke, agressieve en onbegrepen honden in het land. Hij pakt de honden aan die andere trainers niet willen aanraken. Dit zijn honden die vreemden hebben gebeten, hun baasjes hebben aangevallen en zelfs andere honden hebben gedood. Matt gebruikt baanbrekende methoden om gezonde relaties op te bouwen tussen honden en eigenaren.

Vanaf 17 december elke vrijdagnamiddag om 17.00 uur een dubbele aflevering op National Geographic.

NIEUWE DOCUMENTAIRE
ANCIENT WORLDS REVEALED

National Geographic Explorer Albert Lin gebruikt hightech digitale apparatuur om oude beschavingen in kaart te brengen, waarbij hij nooit eerder vertoonde archeologische en technische wonderen onthult. Zijn reizen nemen hem mee door heel Azië; van de graftombes van de eerste keizer van China tot de Verboden Zone van Mongolië, op zoek naar de begraafplaats van Genghis Khan. In Nan Madol, Micronesië, vindt hij een steengroeve in de lucht die waarschijnlijk de bron was van het basaltstenen koninkrijk van de Saudeleur Dynastie.

Woensdagavond 22 december tijdens Docu Night om 21.00 uur op National Geographic.

NIEUWE SERIE
THE ACROPOLIS: SECRETS OF THE ANCIENT CITADEL

In het hart van Athene kijken de resten van een oude stad al meer dan 2000 jaar uit over de hoofdstad: de Acropolis. Dit luxueuze complex van tempels en monumenten, gebouwd in de 5e eeuw voor Christus, blijft het meest buitengewone architecturale werk dat de Griekse oudheid ons heeft nagelaten. Ontdek, dankzij CGI en de uitleg van de meest vooraanstaande internationale experts, de technische hoogstandjes van de Oudheid waardoor een rotsachtige heuvel kon worden getransformeerd tot een monumentaal en onsterfelijk meesterwerk. Van de onfeilbare anti-seismische systemen tot de technieken die werden gebruikt om blokken marmer van honderden tonnen naar de top van de heuvel te hijsen: stap in de voetsporen van de grootste ingenieurs van het Oude Griekenland en ontdek hun vindingrijkheid, precisie en perfectionisme.

25 december om 22.00 uur op National Geographic.

NIEUWE SERIE
SECRETS OF THE ANCIENT BUILDERS: EASTER ISLAND

Paaseiland is een van de meest geïsoleerde eilanden op aarde. Toch heeft het volk, de Rapa Nui, een uitzonderlijk erfgoed achtergelaten: huizen, ceremoniële altaren en bovenal bijna 900 moai, deze reusachtige beelden van gemiddeld 3 tot 5 meter die over het hele eiland verspreid staan. Vermoedelijk tussen de 13e en de 17e eeuw gebouwd, werden ze gebeeldhouwd uit blokken tufsteen, een vulkanisch gesteente dat wordt gewonnen uit de vulkaan Rano Raraku. Ze werden vervolgens op een ahu geplaatst, een soort platform gemaakt van basalt dat als altaar diende.

25 december om 23.00 uur op National Geographic

NIEUWE DOCUMENTAIRE
ANCIENT AMERICAS

Vóór de Spaanse verkenning en verovering boekten de beschavingen die Meso-Amerika en het Andesgebergte regeerden en ontwikkelden buitengewone vooruitgang in de menselijke samenleving en cultuur. Van de Mayasteden en monumenten van Tikal en Chichen Itza tot de iconische Inca-stad Machu Picchu en de enorme omvang van de Nasca-lijnen en Paracas-geogliefen. Via archeologische opgravingen, begraafplaatsen en monumenten observeren we hun kunst, iconografie en bouwinnovatie en onderzoeken we de opkomst en ondergang van deze oude rijken om te helpen begrijpen hoe hun verhalen de wereld blijven boeien.

Woensdagavond 29 december tijdens Docu Night om 21.00 uur op National Geographic.


TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Vranckx' (Canvas)

In het veeleisende China is het moeilijk om jong en onbezonnen te zijn. Drie creatieve adolescenten verzetten zich elk op hun manier tegen de verwachtingen van de maatschappij en het jachtige leven. Ze streven vrijheid en individualiteit na via vogue dancing, TikTok en Tangping of liggend protest. Zo gaan ze op zoek naar hun eigen plek in de toekomst van China.

'Vranckx', om 20.10 uur op Canvas.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 21:20
  The Notebook
  23:25
  Het journaal (laat)
 • 22:15
  20th Century Women
  00:10
  Canvaslus
 • 22:30
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 21:40
  The A-Team
  23:45
  Serenity
 • 20:25
  Ant-Man and the Wasp
  22:35
  Apollo 13
 • 22:25
  The Shallows
  00:05
  Better Things
 • 21:35
  Orange is the New Black
  23:50
  No-Go Zones: The World's Toughest Places
 • 20:15
  VTMKIDS nachtloop 2021
  05:40
  TiTaToverfeest
 • 21:25
  Kriebels
  22:50
  De Planckaerts
 • 20:55
  Dancing with the Stars
  22:50
  Sports Late Night
 • 22:00
  Naked Attraction: Naughtiest bits
  23:10
  Klopjacht NL
 • 22:30
  NCIS
  00:20
  CSI: NY
 • 21:40
  Jullie huis, onze regels
  22:40
  Culinaire speurneuzen
 • 22:20
  HAPeritief! (compilatie)
  22:40
  De dagschotel
 • 21:00
  Herhalingslus
  11:00
  Trends Talk
 • 22:00
  Een Uur Sorry Music
  23:00
  al-1-maar-hits
 • 22:15
  De ambachter
  22:39
  Tooldokter
 • 22:30
  De Koepelzaal
  23:00
  Het Gesprek - Maxim Veys
 • 22:00
  KNVB Beker: PSV - Telstar
  23:45
  Brighton - Chelsea
 • 22:15
  Jonathan Creek
  23:30
  Grantchester
 • 21:50
  Hawaii Five-0
  22:45
  CSI: NY
 • 21:41
  Matthijs gaat door
  22:43
  NOS Studio Sport Eredivisie
 • 22:09
  Midsomer murders
  23:47
  El silencio de otros
 • 22:12
  Lieve SPLNTR!
  23:06
  Noorderslag 2022