'De Luchtpolitie' rukt uit voor de gasexplosie in Wilrijk

zondag 27 oktober 2019
Foto: VTM - © DPG Media 2019

Ongeziene beelden in de slotaflevering van 'De Luchtpolitie', dat de voorbije weken goed was voor 617.000 kijkers en 30,4% marktaandeel (VVA 18-54, live +7).

Die zoomt op maandag 28 oktober in op de gasexplosie in Wilrijk van begin september. De hallucinante beelden van de ravage en de ingestorte woningen waren toen op elke voorpagina en in elke nieuwsuitzending te zien. Ook de luchtpolitie was ter plaatse om de grondploegen steun te verlenen. De camera’s volgden de actie vanop de eerste rij.


Piloot Dirk en TFO Bernd zetten koers richting Wilrijk en stellen er de immense ravage vast. Drie huizen zijn volledig vernield, wat betekent dat er mogelijk verschillende slachtoffers zijn. De politie schakelt de helikopter in om met de warmtecamera te checken of er nog slachtoffers onder het puin liggen. Een uiterst moeilijke opdracht. Vanuit hun helikopter zien Dirk en Bernd hoe de brandweer en hulpverleners twee mensen van onder het puin halen.

'Ik was enkele jaren geleden als eerste ter plaatse bij de ontploffing in Gellingen. Sindsdien verwacht ik mij bij elke gasexplosie aan het ergste', vertelt piloot Dirk. 'Onder dat puin liggen is de ergste nachtmerrie. Je hoort van alles, maar je ziet niks omdat het donker is. Als je daar met de helikopter boven hangt, besef je meteen dat je er alles aan moet doen om mensen er zo vlug mogelijk uit te halen.'

Verder in de slotaflevering van 'De Luchtpolitie' wordt een vrachtwagen onderschept waarin zich mogelijk een mensensmokkelaar en enkele transmigranten schuilhouden. De helikopter zit het voertuig op de hielen. Tijdens een zoektocht naar metaaldieven op de site van Arcelor Mittal krijgt TFO Bernd een target in het vizier. De man ligt plat op de grond, op enkele meters van de grondploeg. Hij klimt over een omheining en zet het op een lopen. De spanning in de cockpit stijgt.

'De Luchtpolitie', maandag 28 oktober om 21.50 uur bij VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'The Sky is the Limit' (foto: VIER - © SBS Belgium 2020)

Guy neemt zijn Sona mee naar Monaco voor de bootshow. Terwijl Frederik fier en met grote passie zijn huis toont. Seka en Christian zakken af naar LA. Een nieuw seizoen, nieuwe gezichten.

'The Sky is the Limit', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers