De jive & tango in 'Sterren Op De Dansvloer'

donderdag 1 februari 2007

Afgelopen vrijdag beslisten de kijkers dat Sandrine en haar danspartner Guy de dansvloer moesten verlaten. Nochtans viel hun quickstep in de smaak van de professionele juryleden. Zo feliciteerden Anouchka Balsing en Davy Brocatus het dansduo met hun boeiende choreografie.

D


e vakjury was ook zeer te spreken over de rumba van nieuwsanker Catherine Moerkerke en haar danspartner Pascal, en over de quickstep van basketballer Pieter Loridon en zijn danspartner Daisy.

Mathias Coppens en zijn danspartner Nicky kregen geen positieve evaluatie, met als gevolg dat ze onderaan het klassement bengelden. Maar de kijker was een andere mening toegedaan en stemde het danspaar naar de 3de show.

In de 3de aflevering van "Sterren op de Dansvloer", die naar goede gewoonte rechtstreeks wordt uitgezonden, moeten Herbert Flack, Pieter Loridon en Valerie De Booser samen met hun professionele danspartners de jive dansen.

De jive is een explosieve mix van rock, boogie en swing die heel wat energie van de dansers vraagt met snelle wendingen, draaien, en spilbewegingen om de eigen as. Schokkende heupbewegingen en felle, snelle uithalen met de knieën zijn een must. Bij de jive mag iedere danser zich ook apart uitleven, zolang het maar snel en dynamisch is.

Op het programma van Marlène de Wouters, Piet Huysentruyt, Catherine Moerkerke en Mathias Coppens en hun professionele danspartners staat de tango.

De passievolle en dramatische tango is ontstaan in de bordelen van Argentinië. De tango mag niet glad of vloeiend zijn. Het danspaar wandelt op de hielen en wiegt tijdens het draaien. De pauzes en de arrogante poses, de scherpe hoofdwendingen en de korte, snelle bewegingen zijn zeer belangrijk.

Tijdens het dansen worden de duo's begeleid door de live-band o.l.v. Steve Willaert en met X Factor-finalist Ivann en zijn mama Nadia als vocalisten, die wervelende arrangementen van hedendaagse popnummers brengt en classics die in een modern, swingend jasje werden gestopt:

  • Piet Huysentruyt & Martine dansen de tango op "Money money money" van Abba.
  • Mathias Coppens & Nicky dansen de tango op "Maneater" van Nelly Furtado.
  • Valerie De Booser & Arend dansen de jive op "Hanky Panky" van Madonna.
  • Marlène de Wouters & Wim dansen de tango op "Santa Maria" van Gotan Project.
  • Herbert Flack & Ellen dansen de jive op "Paradise by the dashboard light" van Meatloaf.
  • Catherine Moerkerke & Pascal dansen de tango op "El Tango de Roxanne" van Ewan McGreggor.
  • Pieter Loridon & Daisy dansen de jive op "I got you" van James Brown.

'Sterren Op De Dansvloer', vrijdag 2 februari om 21.15 uur op VTM.

DOSSIER: Sterren op de Dansvloer 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 4 logo

Het lichaam van een jonge marinesoldaat wordt aangetroffen op de laatste en enige Amerikaanse militaire basis in Cuba. Twee van zijn kameraden worden van moord beschuldigd. Luitenant J.G. Daniel Kaffee, een jonge, talentrijke advocaat, wordt belast met de verdediging van de beschuldigden en wordt hierin bijgestaan door commandant Joanne Calloway. Kaffee en Calloway zetten hun veelbelovende carrière op het spel om de waarheid te achterhalen en krijgen af te rekenen met de bijna mystieke erecode van de marine...

'A Few Good Men', film uit 1992 met oa. Tom Cruise en Demi Moore, om 20.40 uur op VTM 4.

Dossiers