Cheerleaders zondag op 'De Stip'

zaterdag 4 september 2010

De grote oranje stip is niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Tijdens de zomer heeft 'De Stip' een enthousiaste aanhang opgebouwd, zowel in de steden waar de stip 'te gast' was als in de woonkamer. Ook in het nieuwe tv-seizoen gaat 'De Stip' verder, met dat verschil dat het programma in het weekend wordt uitgezonden. Vanaf 4 september is er telkens een uitzending op zaterdag en zondag om 19.30 uur.

Op zondag 5 september 2010 palmen sympathieke cheerleaders de oranje stip in. Opzwepende muziek, kleurige pompons, strakke truitjes en korte rokjes,... Meer hebben cheerleaders niet nodig om sportwedstrijden op te vrolijken. Na Amerika – waar cheerleaders al sinds jaar en dag American football- en basketbalwedstrijden opvrolijken – zit cheerleaden meer dan ooit in de lift in Vlaanderen.


Een week geleden deed Elke Vierstraete in 'De Stip' een oproep naar acht (extra) meisjes om haar cheerleadergezelschap The Fourstreet Dancers te versterken. Haar oproep werd een onverhoopt succes. In minder dan een week kwamen er maar liefst achtenveertig reacties binnen. Allemaal meisjes tussen de zestien en vierentwintig jaar die één voor één – naar eigen zeggen – over de juiste danscapaciteiten, motivatie en fysieke verschijning beschikken.

Door de vele reacties op Elkes oproep drong een selectiedag zich dan ook op. Uit de achtenveertig meisjes werden er in een eerste ronde vijftien weerhouden. De finale selectie van vijftien naar de uitverkoren acht is op zondag 5 september om 19.30 uur te zien in 'De Stip'.

'De Stip', zaterdag en zondag om 19.30 uur op vtm.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Terzake' (Canvas)

De kans is groot dat u ook al eens zo'n raar telefoontje gekregen hebt in gebrekkig Engels, vaak met een Indische tongval en met de dringende boodschap dat je computer ernstig geïnfecteerd is. Dat zijn dan vrijwel zeker oplichters die je beloven je computer terug virusvrij te maken tegen grove betaling natuurlijk. De Britse reporter Rajini Vaidyanathan praat met slachtoffers, maar ook met scambaiters. Dat zijn mensen die jacht maken op deze oplichters. Ze ontmoet een van de beruchtste die opereert onder de codenaam Jim Browning. Hij heeft een van de vele Indische callcenters gehackt. Zo kan hij via de bewakingscamera's haarfijn zien en horen hoe meedogenloos ze te werk gaan.

'Terzake docu - Spying on the Scammers', om 20.25 uur op Canvas.

Dossiers