BV's laten zich verrassen in nieuw seizoen van 'Weg Zijn Wij'

donderdag 23 augustus 2018
Foto: Eén - © VRT 2018

In het nieuwe seizoen van 'Weg Zijn Wij' gaan drie bekende Vlamingen opnieuw de uitdaging aan: samen een gezellig weekendje weg dicht bij huis organiseren.

Met wie ze twee dagen op stap gaan, ontdekken ze pas op de ochtend van het vertrek. Dit seizoen gaan onder andere Kristel Verbeke, Thomas Smith, Evi Van Acker, Maarten Vangramberen, Hilde De Baerdemaeker, Jens Dendoncker, Guga Baul, James Cooke, Wim Ballieu en Goedele Wachters de uitdaging aan.


Op basis van hun interesses, hobby’s of bucketlist organiseren de bekende Vlamingen elk één deel van het weekend: een activiteit, een overnachting of iets gastronomisch. Voor het culinaire onderdeel laten ze zich dit seizoen verrassen door imkers, sushimeesters en gerenommeerde wijnbouwers, slapen doen ze op unieke plaatsen zoals een slow cabin, een omgebouwd binnenvaartschip en een bolvormige cocoon en met activiteiten als natuurfotografie, parapente vliegen en flyboarden kiezen ze voor het avontuur.

Ook in dit seizoen kunnen de kijkers inspiratie op doen voor een volgende weekendje weg dicht bij huis en zich laten verrassen door de schoonheid van vakantieplekken op slechts een steenworp van hun voordeur. Dit alles door de ogen van enkele bekende trio's.

Aflevering 1: Kristel Verbeke, Maarten Vangramberen en Jens Dendoncker
In de eerste aflevering van Weg zijn wij zijn de onverwachte reisgenoten Kristel Verbeke, Maarten Vangramberen en Jens Dendoncker. Kristel staat in voor de gastronomische activiteit en neemt de mannen mee naar een Japanse chef. Daar leren ze de kunst van het sushi maken. Komiek Jens Dendoncker staat in voor de overnachting en geeft die een zeer artistieke invulling. Als voormalig student kunstgeschiedenis is hij gepassioneerd door de schilderkunst en trakteert hij zijn reisgezellen op een wandeling tussen de werken van Rubens.

Sportjournalist Maarten was vroeger lid van 'de jeugd voor natuur en milieu' en was specialist reptielen, amfibieën en sprinkhanen. Nu wil hij graag deze beestjes mooi in beeld kunnen brengen, dus neemt hij Kristel en Jens mee op een drijvende schuilhut op het water waar ze kneepjes van de natuurfotografie aangeleerd krijgen.

'Weg Zijn Wij', vanaf 8 september elke zaterdag om 20.10 uur op Eén.

DOSSIER: Najaar 2018: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier
wegzijnwij

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

Harvard-student Mark Zuckerberg is net gedumpt door zijn vriendin Erica. Terug in het studentenhuis begint hij meteen aan een heuse wraakactie. Samen met zijn beste vriend Eduardo Saverin schrijft hij in n nacht de code voor 'Facemash', een website waar gebruikers uit twee willekeurige studentes kunnen kiezen wie de aantrekkelijkste is. De site is zo populair bij de studenten dat de servers op de campus crashen. Zuckerberg wordt geschorst, maar de tweelingbroers Winklevoss, leden van een prestigieuze studentenclub, zoeken hem op om zijn revolutionaire idee uit te werken.

'The Social Network', film uit 2010 met oa. Justin Timberlake en Andrew Garfield, om 20.35 uur op Q2.

Dossiers