Acht topstemmen in finale van 'The Voice Senior'

donderdag 27 december 2018
Foto: VTM - © MEDIALAAN 2018

Vrijdag is er de finale van 'The Voice Senior', de hartverwarmende talentenjacht die de voorbije weekends telkens meer dan 1 miljoen mensen wist te boeien.

Acht stemmen zijn overgebleven na de Blind Auditions en de Knockout-ronde en zij zijn nu klaargestoomd door coaches Natalia, Dana Winner, Walter Grootaers en Helmut Lotti voor de grote finale. Want elk van de vier coaches wil de overwinning binnenhalen in de eerste The Voice Senior. Wie mag als eerste ‘senior’ een single opnemen en zijn pensioen aanvullen met een prijs van 10.000 euro?


De finale valt middenin de warme week tussen Kerst en Nieuwjaar, dus qua styling mocht het nét iets meer zijn. In een gala outfit openen de acht finalisten de show met ‘Suspicious Minds’, al door veel perfomers gebracht, maar onsterfelijk in de versie van Elvis Presley. De coaches kunnen niet anders dan recht springen uit hun draaistoel en mee swingen. An Lemmens danst mee in haar feestelijke glitterjurk.

Elke coach heeft nu nog twee stemmen in zijn team, maar moet zelf kiezen wie er doorstoot naar de laatste ronde. Een aartsmoeilijke opdracht. En hartverscheurend, want de coach moet zelf 1 van de 2 kiezen.  Later zal een publieksjury uit de vier overblijvende finalisten de uiteindelijke winnaar kiezen.

MICHEL EN LOU - TEAM DANA
Team Dana gaat eerst de arena in. Michel (63, Gosselies) brengt de Franse versie van Only the Very Best, een nummer dat Peter Kingsberry van Cock Robin ooit solo bracht. Met ergens halverwege een wel heel hoge noot. Haalt Michel die of niet?

Lou (62, Kapellen) brengt Koud in mijn Hart van Frank Boeyen en klinkt volgens Helmut als een kruising tussen Frank en Peter Van Laet van Mama’s Jasje.

Samen brengen de twee in een leuk filmpje ook een ode aan hun coach Dana, met een wel heel eigen versie van haar nummer Ik Hou Van Jou. Wie stuurt Dana naar de volgende ronde?

JOHN EN KAREL - TEAM WALTER
Nog een team dat uit twee heren bestaat, is dat van Walter. Karel (60, Aalst) rockt met Hoochy Coochy Man van Muddy Waters. En John Leo (66, Geel) brengt het pakkende Hij was maar een Clown, destijds een grote hit voor de Nederlander Ben Cramer.

Van rivaliteit tussen de twee is geen sprake. Ze hebben al veel plezier gemaakt, en als dank hebben ze in de studio van John samen nog een nieuwe versie opgenomen van White Christmas van Bing Crosby.

Walter wordt naar eigen zeggen als een jojo over en weer geslingerd. Wie van zijn twee poulains moet hij kiezen?

MIET EN FRANCOIS - TEAM NATALIA
Miet (61, Lommel) is één van de twee resterende dames in de finale. Ze swingt als de beste met De Allereerste Keer van Rita Deneve, de Vlaamse zangeres die begin dit jaar overleed. François (66, Lier) blijft croonen met That Old Black Magic en krijgt complimenten toegezwaaid van Helmut.

Voor zijn performance moet François wat 'stijf in den eik' zijn zoals hij zelf zegt. Een beetje Las Vegas, zoals de Rat Pack destijds. Dus trekken Miet en François samen naar een kleermaker voor een vleugje meer stijl. Zelfs Eline De Munck komt er aan te pas om François een nieuwe bril te bezorgen.

RITA EN HARRY - TEAM HELMUT
Helmut Lotti kan niet tegen zijn verlies. Hij wil dat de eerste 'The Voice Senior' uit zijn team komt. En dat wordt heel moeilijk kiezen met Rita (65, Herzele) en Harry  (64, Mechelen) in zijn team. Harry brengt More van Bobby Darin, Rita That Old Devil Called Love van Allison Moyet.

Rita heeft Harry Francis en zijn vrouw trouwens uitgenodigd voor een kerstfeestje. Harry die aan ongeneeslijke lymfklierkanker leidt, kan nu door de adrenaline van 'The Voice Senior' precies veel meer aan, deelnemen aan het programma geeft hem een flinke boost.

Klein Vlaanderen
Na een moeilijke beslissing sturen de vier coaches elk hun favoriet door naar de laatste ronde waar de vier topstemmen nog elk een nummer naar keuze brengen. Vanaf dan ligt hun lot in de handen van Klein Vlaanderen, een publieksjury van 150 Vlamingen in The Voice Lounge. Zij zijn lukraak gekozen en hebben geen banden met de finalisten. Het is Klein Vlaanderen dat uiteindelijk kiest welke stem hen het meest heeft geraakt en wie dus de eerste Voice Senior wordt. Hij of zij mag snel een eerste single opnemen en krijgt maar liefst 10.000 euro.

'The Voice Senior' (finale!), vrijdag 28 december om 20.35 uur op VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Monacovrouwen' (foto: VIJF - © SBS Belgium 2019)

Winny is emotioneel omdat ze geen kinderen kan krijgen, de mama van Grace komt langs en Anne-Françoise stelt haar nieuwe vlam voor.

'Monacovrouwen', om 20.35 uur op VIJF.

Dossiers