'Pano': Botox en fillers, tegen alle prijs

woensdag 9 oktober 2019

Tijdelijke schoonheidsingrepen zoals fillers en botox zijn booming business. Vooral op Instagram worden foto's van volle lippen en opgevulde jukbeenderen volop gepost en geliket.

Verlagen social media op die manier de drempel naar esthetische ingrepen? En gaan fillers en botox het gezicht van een nieuwe generatie bepalen?


'Pano' wil weten waar het succes van deze injectables vandaan komt. De 21-jarige Ruth verwoordt het zo: 'Ik was 15 en dan komt Instagram als een bom. En Kylie Jenner, mijn leeftijdsgenote, was daar opeens, met mooie volle lippen, waarvan je ook ziet dat ze opgespoten zijn, dat het niet van nature is. Dus dan dacht ik: “als zij mooi kan zijn, dan ik ook.'

We gaan praten met jonge fans van botox en fillers die nog moeilijk zonder dat spuitje kunnen. Aan de botox nog voor de eerste rimpel zichtbaar is en blij zijn met je nieuwe lippen alsof het een accessoire is, we horen het allemaal. 'Als je het niet goed vindt, kan je het altijd laten dissolven eigenlijk, zodat het minder is. Dat vind ik er wel goed aan, dan zet je de stap sneller', zegt één van de meisjes die we ontmoeten op een echte fillerparty.

Maar is het allemaal wel zo onschuldig? 'Pano' gaat undercover in de achterkamertjes van de filler- en botoxwereld en onderzoekt of alles daar wel zo wettelijk verloopt.

'Botox en fillers, tegen alle prijs', een reportage van Liesbeth Indeherberge. Eindredactie: Sara Van Boxstael en Pascal Seynhaeve

'Pano', woensdag 9 oktober om 21.25 uur op Eén.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Midsomer Murders' (foto: Eén -  © VRT 2019)

Rechercheur Barnaby krijgt tijdens de plaatselijke danswedstrijd bezoek van zijn vader, een verwoed stijldansliefhebber. Als een journaliste dood in haar huis wordt aangetroffen, openen Barnaby en Winter het onderzoek dat hen naar de duistere praktijken achter de elegante faade van de stijldanswereld leidt. Daarbij krijgen ze te maken met een ernstig zieke magnaat, een Afghanistanveteraan en een ambitieuze dochter.

'Midsomer Murders', om 20.40 uur op En.

Dossiers