TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM NON-STOP 90sVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVDOBBIT TVnjam!Play Sports Openvlaamsparlement.tvBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
08:15 Wildernis onder Water
In de estuaria aan de Nederlandse kust, waar zee en rivieren elkaar tegenkomen, mengt het zoute water van de zee met het zoete water van de rivier. Het gevolg is een rijk onderwaterleven.
«
»
08:45 Valkenburg in de Geul
Kunstenaar Claudia Vollers en burgemeester Daan Prevoo spreken met Groningers. De lotgenoten delen hun ervaringen en kijken samen vooruit.
«
»
09:40 Wereldse Hotels
Monica en Rob reizen per watervliegtuig naar Joali Maldives, dat de gasten ondanks de afgelegen ligging een luxueus verblijf biedt. Hoe krijgt dit Maledivisch resort dit voor elkaar?
«
»
10:40 Serengeti
Een fraai meer staat centraal bij de dierenfamilies. Bakari is de leider van de bavianen, maar een rebel dreigt hem te onttronen. De leeuwin Kali heeft met haar pasgeboren welpen haar toevlucht gezocht bij het mannetje Askari.
«
»
11:40 Het beste uit de Sociëteit
Klimaatactivist Hannah Prins en hoofd Klimaat en Energie bij Greenpeace Faiza Oulahsen over het bereik van de klimaatbeweging. Verpleegkundige en schrijver Teun Toebes en documentairemaker Jonathan de Jong over hun internationale zoektocht.
«
»
12:10 De vrouwen van Jezus van Nazareth
Ze is wellicht minder spraakmakend en tot de verbeelding sprekend dan haar naamgenote Maria Magdalena. Toch is er geen vrouw ter wereld die zo aanbeden en vereerd wordt als Maria, de moeder van Jezus van Nazareth. Ze is al eeuwenlang een mysterie.
«
»
13:00 NOS Journaal
Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting voor de avond en komende dagen.
«
»
13:10 Oases
Op het Indonesische eiland Flores leven christenen en moslims vredig samen. Gemengde huwelijken komen zelfs regelmatig voor. Kefah Allush gaat op zoek naar het geheim van deze oase van religieuze tolerantie.
«
»
13:55 Meldpunt
Vele duizenden PTT'ers die samen met hun partner pensioen opbouwden, ontvangen geen of een te lage aanvulling op hun pensioen. MAX Ombudsman Rogier de Haan vraagt zich af of dat wel terecht is.
«
»
14:30 2Doc
Op zondag 27 maart 2022 schreef Biniam Girmay geschiedenis. Hij won als eerste Afrikaan een wielerklassieker. De Belgische documentairemaker Lieven Corthouts volgt Girmay al sinds 2018 en geeft een inkijkje in het leven van de Eritrese wielrenner.
«
»
15:30 Fryslân Dok
In boswerk volgen we de makers van het gelijknamige boek, met een liefdevol eerbetoon aan het bos en de bomen. En dat in een Nederland, waar de bomen terrein verliezen.
«
»
16:05 Kruispunt
Jules de Corte zou deze week 100 zijn geworden. Hij groeide op in een katholiek internaat en werkte jaren als pianist en zanger voor de KRO-radio. Nog altijd spreekt zijn werk tot de verbeelding.
«
»
16:30 De verwondering
Johannes Leertouwer speelt en dirigeert de komende weken de Messiah, het beroemde werk van Händel over het leven van Jezus. Met zijn viool laat hij horen hoe de muziek van Händel na drie eeuwen nog altijd zoveel mensen weet te raken.
«
»
17:00 NOS Journaal 17.00 uur
Met het laatste nieuws en de weersverwachting.
«
»
17:10 Petrus in het land
In de Fonteinkerk in Krimpen aan den IJssel is een bloeiende samenwerking ontstaan tussen twee wijkgemeentes. Gemeenteleden laten zien hoe waardevol het is om onderlinge verschillen te overbruggen.
«
»
17:35 Soep, Sores en Soelaas
Bert ontdekt de verhalen van Tiny en Wil, vrouwen bij wie de eenzaamheid op de loer lag. Bijna iedere dag stappen ze binnen voor een kop koffie van vrijwilliger Peter.
«
»
18:10 Nederland Zingt
Elbert Smelt is leadzanger van Trinity en vertelt over de achtergrond en kracht van het lied 'Ik wens jou'. Dit lied wordt, samen met enkele andere liederen, gezongen.
«
»
18:35 EO Metterdaad
De 17-jarige Caren woont in een opvanghuis voor meiden die slachtoffer geweest zijn van mensenhandel, seksueel geweld of gewelddadige thuissituaties. De Nederlandse Merel werkt in het opvanghuis.
«
»
18:50 Zin in morgen
Ameike maakt een ritueel voor Anita, Anne Sophie verspreidt kaartjes met lieve teksten, Frits en Anja zorgen voor koffie in hun koffietentje en Kiki woont in de Jordaan en leert haar buren kennen.
«
»
19:20 Met Bromet naar hondencursus
Bij de komst van een puppy in huis komt veel kijken, hoe bereid je je hierop voor? De puppycursus van Auke en Wiepie in De Rijp met hun pup Siemie verloopt niet geheel vlekkeloos. In het Amsterdamse Bos is de puppycursus van teckel puppy Otto.
«
»
20:00 Het Vuur van de Friezen
Was water de oorsprong van de Friezen? Van terp tot skûtsje: Friezen waren en zijn thuis op het water. Met de Vikingen reisden ze naar Engeland en in Duitsland ontdekt Huub dat sommige Friezen nog steeds met de getijden leven.
«
»
20:45 Erik Scherder en het nut van optimisme
In het Concertgebouw ziet Erik Scherder hoe jongeren van het Leerorkest opbloeien tijdens het musiceren. In zijn onderzoek naar hoop en optimisme blijkt muziek dan ook een grote rol te spelen.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
22:05 North Sea Jazz 2024
Verslag van het North Sea Jazz Festival. Met de mooiste optredens en interviews achter de schermen.
«
»
23:35 2Doc
Zolang ze zich kan herinneren droomt de zevenjarige Sasha ervan een meisje te mogen zijn. Haar familie staat haar zonder aarzelen bij.
«
»
00:58 De Nachtzoen
De nacht heeft een zorgwekkende vriendschap met angst en paniek. Gelukkig geven de sterren tegenwicht in het nachtelijke leven van coach Lobke van Meeuwen.
«
»
01:10 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
01:50 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VRT CANVAS logo

VRT CANVAS brengt je de hoogtepunten van Studio Brussel op Rock Werchter met een live-uitzending vanop het festivalterrein. Er is rock, indie, pop, soul, hiphop en nog veel meer. Gevestigde waarden en nieuw talent. Michèle Cuvelier dompelt je onder in de bruisende sfeer, artiesten komen langs voor een babbel en je krijgt vooral veel muziek. Je mag mee backstage en staat op de eerste rij tijdens de optredens.

'Rock Werchter', om 20.35 uur op VRT CANVAS.

Dossiers