TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
éénCanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
01:21 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
07:04 De kist
Stella Bergsma noemt zichzelf een vrouw met een grote bek. Als schrijver en opiniemaker mengt ze zich in het publieke debat, en dan met name over onderwerpen als feminisme en seks.
«
»
07:34 Crux
Tony Rinaudo (1957) geniet wereldwijd respect als 'de bosmaker'. Deze Australische landbouwkundige en zendeling ontwikkelde een simpele methode om miljoenen bomen te laten groeien.
«
»
08:06 Petrus in het land
We zijn in het pittoreske Sleen. In de historische Dorpskerk, die ook nog eens de hoogste kerktoren van Drenthe heeft, zijn we te gast bij dominee Jitse Scheffer.
«
»
08:32 De verwondering
De romans van Liesbeth Goedbloed staan vol met Bijbelse symboliek en grote religieuze vragen over schuld en genade. Ze laat zich voor haar boeken inspireren door haar eigen jeugd.
«
»
09:02 Ik mis je
Nabestaanden vertellen over het verlies van een dierbare op begraafplaatsen door heel Nederland.
«
»
09:19 Bid, bedank, bewonder
Bid, bedank en bewonder; woorden die iedereen wel eens gebruikt. Maar welke betekenis hebben ze eigenlijk in iemands leven? Zijn het woorden die troost kunnen bieden in moeilijke tijden?
«
»
09:45 Geloofsgesprek
Juist in een tijd dat we horen over kerken die sluiten, is het goed om dat andere verhaal te horen, van jonge mensen die kiezen voor de katholieke kerk. Caroline Frehse is zo'n nieuwe katholiek.
«
»
09:59 Eucharistieviering
Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Basiliek van de H. Nicolaas te Amsterdam. Celebrant: pastoor Eric Fennis.
«
»
11:05 Nederland zingt op zondag
Programma met muziek uit de volle breedte van de kerken rondom een wisselend thema. De meditatie wordt verzorgd door voorgangers uit verschillende geloofstradities.
«
»
11:31 De verandering
Mirjam Kant is een lief, kwetsbaar en gevoelig meisje. Misschien juist daarom is ze voor de kinderen van haar school, haar klasgenoten en buurtgenoten een makkelijk slachtoffer.
«
»
11:47 Nederland Zingt special: EO Metterdaad 50 jaar
EO Metterdaad helpt al 50 jaar wereldwijd mensen in nood. Het gelijknamige programma vertelt over de projecten van deze stichting. Daarom zingen we liederen over dat God overal en altijd met ons is.
«
»
12:37 Wilde Ganzen
Elk jaar wordt het droger in de Bawku-regio in Ghana. Door klimaatverandering valt er minder regen en wordt het voor de bevolking moeilijker om schoon drinkwater te vinden.
«
»
12:47 De Geknipte Gast
Sosha Duysker presenteert de vroeger immens populaire dierenkwis 'Waku Waku'. Zij vertelt in de kappersstoel aan Eus dat ze op hele jonge leeftijd haar moeder is verloren en de gevolgen daarvan.
«
»
13:04 BinnensteBuiten
Stef en Marlieke wonen in een voormalige drukkerij en lijmfabriek in Hillegom. Na een grote verbouwing is het huis net op tijd af om er hun trouwfeest te geven.
«
»
13:31 Fryslân DOK
Vier internationale studenten in Leeuwarden delen een huis en hun inzet voor een betere, eerlijkere en duurzame wereld. Een serie vol aanstekelijke, jonge ambitie, vriendschap en persoonlijke groei.
«
»
14:08 Dwars door België
Op hun voettocht door België logeren Arnout en zijn vrienden bij de paters van Maredsous. Diep in de bossen van Houyet gaat Arnout op zoek naar het Hotel Royal d'Ardenne.
«
»
15:01 Over Leven
Bij Jochem Myjer werd in 2011 een tumor in zijn ruggenmerg ontdekt. Na een risicovolle operatie zijn de tumoren grotendeels verwijderd, maar het veranderde zijn leven voorgoed.
«
»
15:28 MOKUM
In de Transvaalbuurt vinden Joodse Amsterdammers een nieuw thuis. De nu 95-jarige Elisabeth Suesan vertelt over de sfeer in die wijk.
«
»
16:25 Iedereen verlicht
Narsingh Balwantsingh reist met zijn tuktuk door Nederland en ontmoet mensen die op zoek zijn naar persoonlijke verlichting en levensgeluk.
«
»
16:51 Socutera
Bears in Mind zet haar kennis, expertise en financiële middelen in voor de bescherming van beren (en hun leefgebied) in het wild, en beren in gevangenschap.
«
»
17:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
17:05 Politieke Partijen
Informatief programma.
«
»
17:11 Jacobine op 2
Nadja Ensink-Teich vertelt over de moord op haar man Jeroen. Zij en haar man hadden elf dagen ervoor een baby gekregen, toen een psychopaat hem aanviel en doodde.
«
»
17:45 Kloostergasten
Tv-boswachter Tim Hogenbosch die kinderprogramma's maakt voor KRO-NCRV, gaat drie dagen in retraite bij de Benedictijnen in de Sint Adelbertabdij in Egmond.
«
»
18:19 Podium Klassiek
Altviolisten Hessel Moeselaar, Floris Faber en Geerten Feller vormen het ensemble 3VIOLAS. Ze gaan samenwerken met experimental visual artist Vincent Rang.
«
»
19:27 Brommer op zee
Jeroen Olyslaegers vertelt over 'Willem en mijn wellust', een novelle over boekengekte, diefstal en wellust. Femke Brockhus vertelt over haar tweede roman 'Kleine haperende vluchten'.
«
»
20:07 Nu te Zien!
Hij is één van de meest raadselachtige schilders van de 20ste eeuw en wordt ook wel de 'Amsterdamse Jeroen Bosch' genoemd: Melle Oldeboerrigter.
«
»
20:22 College Tour
Niemand liep ooit sneller dan de Jamaicaanse sprintlegende Usain Bolt. Na een indrukwekkende sportcarrière zet hij zich nu in voor kansarme jongeren wereldwijd.
«
»
21:07 Metropolis
Wanneer is iets een verslaving en hoe kom je er het beste vanaf? In Burkina Faso is het kauwen van bôgôni, een soort klei uit steengroeven, heel populair onder zwangere vrouwen.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
22:09 Pointer
Woningbouw, evenementen, vakantieparken en hotels zorgen voor extra druk in natuurgebied de Veluwe. Wat zijn de gevolgen van de kleine stukjes land die telkens worden afgesnoept van de natuur?
«
»
22:42 De sociëteit
Inclusieve talkshow waarin met open blik de actualiteit op politiek, maatschappelijk en cultureel gebied wordt doorgenomen.
«
»
23:30 Ken je mij?
Bram (59) is genderfluïde. Dat houdt in dat hij zich de ene dag meer man, en de andere dag meer vrouw voelt. Na twee jaar huwelijk deelt hij dit grote geheim met zijn vrouw.
«
»
00:07 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
00:45 Buitenhof
Interviewprogramma met maatschappelijke en politieke debatten, gesprekken en opinies.
«
»
01:39 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

De industrie probeert het klimaatbeleid te dwarsbomen door twijfel te zaaien, ondanks toenemende bewijzen voor de klimaatverandering bij het begin van het nieuwe millennium. Denk maar aan de ondersteuning van aardgas als schonere energiebron, waardoor de overgang naar hernieuwbare energie ernstig vertraagd wordt.

'Big Oil v the World', om 21.40 uur op Canvas.

Dossiers