TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
éénCanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
01:43 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
06:57 De kist
Cabaretier Dolf Jansen (58) verloor in 2018 zijn vader. Hij was 84 jaar. Dolf vertelt dat hij geen diep verdriet voelde nadien.
«
»
07:26 Soep, sores en soelaas
Bert van Leeuwen ontmoet Patrick in de houtwerkplaats in Leeuwarden. Patrick kreeg hier weer zelfvertrouwen. Dat was ver te zoeken na een moeilijke jeugd en een fikse drugsverslaving.
«
»
07:57 Petrus in het land
In het pittoreske kerkje van Abbenes worden we welkom geheten door dominee Conny Bakhuis.
«
»
08:23 De Verwondering
Dominee Bas van der Graaf vindt het leven soms zinloos. Zijn intense gevoelswereld neemt hij ook mee op de kansel, waardoor hij dicht bij de mensen in zijn gemeenschap komt.
«
»
08:54 Ik mis je
De 21-jarige Esmée Meijer en haar moeder Diana zijn als twee handen op een buik. Ze spreken elkaar dagelijks en doen alles samen, tot haar moeder een hersenbloeding krijgt.
«
»
09:19 Zie je zondag!
Marleen bezoekt Piet en Jeanette. Zij reisden de hele wereld rond om als bioloog fossielen op te graven. Hun werk als bioloog en het geloof leverde soms lastige gesprekken op.
«
»
09:45 Geloofsgesprek
Wie Susteren dezer dagen binnenkomt, ziet het overal: posters, vlaggen en borden over de heiligdomsvaart. Processie, historische optocht, theatervoorstelling en eucharistie in de open lucht.
«
»
09:59 Eucharistieviering
Rechtstreekse eucharistieviering ter gelegenheid van de Heiligdomsvaart te Susteren. Hoofdcelebrant: mgr. Everard de Jong.
«
»
11:05 Nederland Zingt Dichtbij
Als bij de 25 jaar oude zoon van Wil en Caroline Jongeneel een agressief melanoom wordt ontdekt, verandert er veel in het gezin.
«
»
11:56 EO Metterdaad
George is een bevlogen pastor in Pretoria. Hij leidt de kerkdiensten in de winterse buitenlucht, waar een zeil als muur dient.
«
»
12:06 Lazarus
Voor schrijver, historicus en oud-Kamerlid Zihni Özdil is het verhaal van De Verloren Zoon confronterend. Het maakt hem ervan bewust dat hij zich verloren voelt in Nederland.
«
»
12:31 Wilde Ganzen
In het dorp Xoloché, diep in de bergen van Guatemala, krijgen middelbare scholieren les in de lokalen van de basisschool. De school is veel te klein voor zoveel leerlingen.
«
»
12:39 De Geknipte Gast
Schrijver Adriaan van Dis houdt een vurig pleidooi voor de lenigheid van geest, die volgens hem in de steeds sneller veranderende wereld van vandaag een absolute noodzaak is.
«
»
12:59 BinnensteBuiten
In Amsterdam woont Mark in een appartement, waar je je begin 20e eeuw waant. Hij verzamelt alles uit die nostalgische periode: van fornuis tot servies, van kleding tot meubels.
«
»
13:24 Fryslân DOK
Arnold de Boer woont in Amsterdam, maar komt uit Friesland. Hij vormt in zijn eentje de band ZEA. Zijn nieuwe Friestalige cd heet: 'Witst noch dat der neat wie' (Weet je nog dat er niets was).
«
»
13:59 Langs de kust
Huub en Martin starten aan de Zeeuwse kust, in het Verdronken Land van Saeftinge. Ze struinen door slik, schorren en kreken, het grootste brakwatergebied van Europa.
«
»
14:40 Exclusief: achter de deuren van het Vredespaleis
Jan Slagter neemt de kijker, onder begeleiding van conservator Jacobine Wieringa, mee door het Vredespaleis in Den Haag.
«
»
15:25 Apples and Oranges
De kibboets, de Israëlische vorm van leefgemeenschap die in de jaren 70 erg populair werd, was op socialistische leest geschoeid. Idealistische vrijwilligers beleefden er hun 'coming of age'.
«
»
16:19 De reis van de Indiërs
De betovergrootouders van Narsingh komen hier vandaan. Een dorpje op het platteland, waar door de industrialisatie, de komst van de geldeconomie en langdurige droogte de vooruitzichten slecht waren.
«
»
16:50 Socutera
Afrika Tikkun wil kansarme kinderen en jongeren in Zuid-Afrika een toekomst bieden, door hen handvatten te geven om onafhankelijk te zijn en uit de armoede te ontsnappen.
«
»
17:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
17:10 Jacobine op 2
In een brandbrief aan het kabinet en het OMT luidde de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie deze week de noodklok: blijvende psychische schade dreigt voor studenten door de huidige maatregelen.
«
»
17:49 Firma Erfgoed
De Watersnoodramp en het gevecht tegen het water zijn altijd verbonden met Zeeland. 'Luctor et emergo' - ik worstel en kom boven - staat er in de wapenspreuk van Zeeland.
«
»
18:20 Animals with Cameras
Chris Watts werkt samen met biologen en onderzoekers om camera's te ontwikkelen die in het Australische landschap bestand zijn tegen de enorme hitte en de grote hoogtes waarop de dieren hier leven.
«
»
19:17 Brainwash Special: Hoe intelligent is AI?
Ooit leek kunstmatige intelligentie hét antwoord op ongeveer alle problemen, maar na het toeslagenschandaal, monopolies van Amerikaanse techbedrijven en zorgen om de privacy rijzen vele vragen.
«
»
20:15 VPRO Zomergasten
Traumaspecialist Bessel van der Kolk (°1943) kiest veel filmfragmenten over trauma, want films maken de complexiteit van hoe mensen met elkaar omgaan voelbaar.
«
»
23:24 Fanny and Alexander
Twee kinderen groeien begin twintigste eeuw op in een liefdevolle, uitbundige Zweedse theaterfamilie. Maar na de vroegtijdige dood van hun vader trouwt hun moeder met een kille bisschop.
«
»
02:33 Buitenhof
Interviewprogramma met maatschappelijke en politieke debatten, gesprekken en opinies.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers