TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
02:47 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
08:03 Animals with Cameras
Gordon Buchanan leidt een team dat speciaal ontwikkelde camera's gebruikt om het dagelijkse leven van enkele opmerkelijke oceaandieren vast te leggen.
«
»
08:59 Eens ging de zee hier tekeer
De verwachting was dat de voormalige kustplaatsen na de afsluiting van de Zuiderzee snel zouden doodbloeden. Toch wisten veel plaatsen uit te groeien tot bloeiende gemeenschapen.
«
»
09:48 Meldpunt
Patiëntenverenigingen roepen op om meer medicijnen in eigen land of in de Europese Unie te maken. Dat is misschien duurder, maar ook duurzamer en het zorgt voor continuïteit van medicijnleveringen.
«
»
10:21 Prinsengrachtconcert
Locatie, sfeer en muziek zorgen al veertig jaar voor een unieke beleving. Dit concert is daarom hét klassieke evenement dat de kenner, de liefhebber en de nieuwsgierige verbindt.
«
»
11:29 Nu te Zien!
Naast de iconische Borstentros van Maria Roosen is er in de nieuwe beeldentuin van het Museum Arnhem ook werk van internationale kunstenaars als Rebecca Horn en Henry Moore te zien.
«
»
11:43 Iedereen verlicht
Karin Bruers uit Oisterwijk brengt allerlei mensen met elkaar in contact door zitbanken van mozaïek te maken. 'Met ons is allemaal wel iets, hè?'
«
»
12:16 Dit is de kwestie
Veel artsen vinden dat er meer oog moet zijn voor het stoppen van (onnodige) behandelingen, maar de praktijk is nog altijd anders: wat genezen, verlengd of 'gerepareerd' kan worden, gebeurt ook.
«
»
13:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
13:13 Nederland op film
Ziek-zijn en gezond-zijn in het Nederland van de afgelopen eeuw is van dichtbij vastgelegd door de amateurfilmers van ons land.
«
»
13:55 Indië in je ziel
Michiel Eduard is singer-songwriter en producer van Indonesische popmuziek en is van Nederlands-Indische afkomst. Zijn overgrootouders komen uit Java en werkten op Sumatra als koelies.
«
»
14:22 Max Maakt Mogelijk - Special
Het Nederlandse echtpaar Ton en Alice van Nimwegen maakt het verschil voor de lokale bevolking in het dorp Telechiu. Zelf wonen ze er een deel van het jaar en doen er alles aan om de arme bewoners te helpen.
«
»
14:38 Roosen & Borst
Hugo en Adelheid gaan terug naar verpleeghuis De Leeuwenhoek, waar hun zoektocht naar betere zorg ooit begon. Hugo komt een oude bekende tegen: beeldend kunstenaar Jan Berkelouw, die net in De Leeuwenhoek woont.
«
»
15:31 Fryslân DOK
Arnold de Boer woont in Amsterdam, maar komt uit Friesland. Hij vormt in zijn eentje de band ZEA. Zijn nieuwe Friestalige cd heet: 'Witst noch dat der neat wie' (Weet je nog dat er niets was).
«
»
16:04 Kruispunt
Documentairemaker Olaf Koelewijn (46) keert terug naar zijn geboortedorp Bunschoten-Spakenburg, een vissersplaats waar de (Gereformeerd Vrijgemaakte) kerk zondag vol zat.
«
»
16:29 Zin in morgen
Thomas Cammaert bezoekt buitenplaats Doornburgh en priorij Emmaus in Maarssen. Een zuster, een kunstenaar en de huismeester vertellen wat deze plek voor hen heilig maakt.
«
»
17:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
17:11 Petrus in het land
In het pittoreske kerkje van Abbenes worden we welkom geheten door dominee Conny Bakhuis.
«
»
17:32 BinnensteBuiten
In Amsterdam woont Mark in een appartement, waar je je begin 20e eeuw waant. Hij verzamelt alles uit die nostalgische periode: van fornuis tot servies, van kleding tot meubels.
«
»
18:00 Nederland zingt
Er komen bemoedigende en herkenbare meezingers voorbij als Abba Vader en Zegen aanbidding. De liederen laten je voelen dat je op God en elkaar mag leunen.
«
»
18:26 EO Metterdaad
George is een bevlogen pastor in Pretoria. Hij leidt de kerkdiensten in de winterse buitenlucht, waar een zeil als muur dient.
«
»
18:44 Ik mis je
Voor Dennis van den Berg is zijn vader zijn grote voorbeeld. Die overlijdt in het jaar 2000 na een kort ziekbed. Dennis is dan nog maar 17 jaar.
«
»
19:18 Soep, sores en soelaas
Bert van Leeuwen ontmoet Patrick in de houtwerkplaats in Leeuwarden. Patrick kreeg hier weer zelfvertrouwen. Dat was ver te zoeken na een moeilijke jeugd en een fikse drugsverslaving.
«
»
19:51 Vroege Vogels
Menno Bentvelt is op rivier de Grensmaas. Per kano zie je in Limburg het spectaculaire Rivierpark Maasvallei waar grote grindrivieren brede beddingen door de heuvels geslepen hebben.
«
»
20:40 Langs de kust
Huub en Martin starten aan de Zeeuwse kust, in het Verdronken Land van Saeftinge. Ze struinen door slik, schorren en kreken, het grootste brakwatergebied van Europa.
«
»
21:16 Nu te Zien!
Directeur van het Centraal Museum Bart Rutten bezoekt Huis Willet-Holthuysen in Amsterdam, waar kunstenaar Maaike Schoorel het leven van verzamelaar Louisa Willet-Holthuysen onderzoekt.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
22:10 Uitmarkt 2022: De Opening
De beste nieuwe, oude bekenden, verrassende jonge en steengoede gerenommeerde artiesten komen langs, onder wie Tim Fransen, Nai Barghouti, Oxygen en Raymond van het Groenewoud.
«
»
23:19 Vera
Beveiligingsagent Gary Mallon raakt dodelijk gewond tijdens een overval in de haven. Alles wijst op een brutale roofoverval die fout is afgelopen. Het onderzoek neemt echter een vreemde wending.
«
»
00:49 De Nachtzoen
Muzikant Nawras Altaky raakte verliefd op het oudste snaarinstrument ter wereld: de oed. De liefde bleek wederzijds. Sindsdien bezingt en bespeelt hij het leven en bovenal de liefde.
«
»
01:04 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
01:43 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Play5 logo

Maikel belt naar 112 omdat een uitbater gewond in zijn snackbar ligt. Maikel wil zo snel mogelijk weg, maar centralist Bilal draagt hem op om te blijven. De wond moet meteen behandeld worden. Maikel stemt alleen in als Bilal akkoord gaat met een vreemd verzoek: er mag absoluut geen politie gestuurd worden.

'NOOD', om 22.55 uur op Play5.

Dossiers