TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
éénCanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
02:34 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
08:00 Meet the Bears
De documentaire toont hoe beren de uitdagingen die het leven te bieden heeft trotseren dankzij hun uitzonderlijke aanpassingsvermogen: van voedsel vinden tot jongen grootbrengen en habitatverlies.
«
»
09:00 Eens ging de zee hier tekeer
Na de aanleg van de Afsluitdijk kwamen steeds meer Zuiderzeevissers in de problemen. De compensatie waar ze vooraf op rekenden, viel tegen.
«
»
09:48 Lief Indië
In het Indisch en Moluks verpleeghuis Rumah Kita in Wageningen doen de verplegers er alles aan om de herinnering van de oude bewoners aan Nederlands-Indië zo veel mogelijk te stimuleren.
«
»
10:46 De kok en de directeur
Voordat Taco en Joris zich onderdompelen in Parijs, gaan ze eerst naar ferme Sainte Colombe, een kaasboerderij waar de beroemde brie noir wordt gemaakt.
«
»
11:35 Iedereen verlicht
Arno Reijers, soefi bij de soefitempel in Katwijk, vertelt dat het soefisme door Hazrat Inayat Khan in 1921 naar het Westen is gebracht.
«
»
12:07 Dit is de kwestie
Hoe kan iemand een 'kattenvrouw' zijn die haar dieren vertroetelt en verwent en tegelijkertijd de kiloknaller uit de bio-industrie op het bord leggen? Hoe lief is het dier ons eigenlijk echt?
«
»
12:42 EO Metterdaad
Sinds de oorlog in Oekraïne zitten vrouwelijke vluchtelingen in een kwetsbare positie. Ze zijn op zoek naar een veilige plek en daardoor lopen ze het gevaar slachtoffer te worden van mensenhandel.
«
»
13:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
13:12 Nederland op film
Hoe we eruitzagen, hoe dat veranderde, en hoe dat is vastgelegd door de amateurfilmers van Nederland.
«
»
13:54 Indië in je ziel
Loek Middel is geboren in 1925 vlakbij Bandoeng. Hij werd tijdens de Japanse bezetting opgepakt en zat o.a. in de Glodok Gevangenis in Batavia.
«
»
14:20 Max Maakt Mogelijk - Special
Ondanks de jarenlange hulp aan ouderen in Moldavië leven er nog steeds veel mensen in diepe armoede in krotten. Maar helpen, helpt!
«
»
14:38 Roosen & Borst
Tonny kan het eigenlijk niet aan dat haar vader Chris de ziekte van Alzheimer heeft en wordt heen en weer geslingerd tussen ontkenning en zorg. Ze ziet dat het steeds slechter met haar vader gaat.
«
»
15:30 Fryslân DOK
Dorpsbewoners verenigen zich om het voor eigen bewoners weer mogelijk te maken een fatsoenlijk huis te vinden in de eigen regio. Wat moet daarbij de rol zijn van woningcorporaties en lokaal bestuur?
«
»
16:04 Kruispunt
De nationale Broer en Zus Dag (30 september) is een mooi moment om je broers en zussen te laten weten hoeveel ze voor je betekenen.
«
»
16:29 Zin in morgen
Annemiek Schrijver bezoekt Claudy Jongstra. Ze zegde haar baan in de mode-industrie op en verwierf internationale roem met haar ecokunst van schapenwol.
«
»
17:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
17:11 Petrus in het land
Petrus is in Hulshorst op de Veluwe, waar Gert Kok predikant is van de hervormde kapel, zijn eerste gemeente.
«
»
17:31 BinnensteBuiten
Jeroen en Dorien wonen en werken in hun schoolbus. Hierin hebben ze een luxe tiny loft gebouwd. Dankzij zonnepanelen en zes grote accu's zijn ze volledig zelfredzaam.
«
»
18:01 Nederland zingt
Deze uitzending zit vol samenzang. Te gast zijn Sera Noa, Mannenkoor Salomo en het Amazing Grace Choir. Er komen bekende liederen voorbij, zoals Rots der eeuwen en Psalm 42.
«
»
18:26 EO Metterdaad
Martha Zonneveld werkt voor Tearfund en heeft Rohingya-vrouwen uit Myanmar ontmoet. Zij hebben gruwelijke dingen meegemaakt door geweld van het leger.
«
»
18:44 Ik mis je
De 21-jarige Esmée Meijer en haar moeder Diana zijn als twee handen op een buik. Ze spreken elkaar dagelijks en doen alles samen, tot haar moeder een hersenbloeding krijgt.
«
»
19:17 Soep, sores en soelaas
In Groningen is een grote ReShare-kledingwinkel van het Leger des Heils te vinden. Elise heeft daar helemaal haar draai gevonden.
«
»
19:47 Rail Away
Het startpunt is Trier, lang geleden de tweede stad in het Romeinse rijk en daarmee ook de oudste stad van Duitsland. In Trier herinneren veel zaken nog aan de Romeinen.
«
»
20:20 Grantchester
Als Geordies oude vriend Johnny hem om hulp vraagt, kan Geordie hem moeilijk weigeren. Johnny wil iemand helpen, maar de grenzen tussen goed en kwaad vervagen snel.
«
»
21:06 Nu te Zien!
Naast de iconische Borstentros van Maria Roosen is er in de nieuwe beeldentuin van het Museum Arnhem ook werk van internationale kunstenaars als Rebecca Horn en Henry Moore te zien.
«
»
21:20 Prinsengrachtconcert
Locatie, sfeer en muziek zorgen al veertig jaar voor een unieke beleving. Dit concert is daarom hét klassieke evenement dat de kenner, de liefhebber en de nieuwsgierige verbindt.
«
»
22:30 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
23:10 Vera
Angela Konan wordt vermoord teruggevonden in het Northumberland Nationaal Park. Aangezien de locatie zo afgelegen is, rijst de vraag of dit een toevallige aanval was of een geplande hinderlaag?
«
»
00:39 De Nachtzoen
Poëzie biedt zingevingsonderzoeker Jacky van de Goor nieuwe perspectieven en leert haar tussen de regels door te lezen. Met een prachtig gedicht brengt zij ons naar een nieuwe wereld.
«
»
00:55 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
01:34 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Play4 logo

In een verlaten woestijnlandschap vechten de laatste overlevenden van de Apocalyps wanhopig om de nodige levensvoorzieningen. Onder hen bevinden zich twee verbitterde eenzaten: Max, een man van weinig woorden die nog steeds op zoek is naar gemoedsrust na het overlijden van zijn vrouw en kind, en Furiosa, een vrouw die ervan overtuigd is geraakt dat ze enkel kan overleven door weer naar haar geboortedorp terug te keren.

'Mad Max: Fury Road', film uit 2015 met oa. Charlize Theron, om 20.35 uur op Play4.

Dossiers