TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
VRT 1CanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
05:56 MAX Geheugentrainer
Train uw brein. Naarmate iemand ouder wordt, wil het geheugen nog wel eens iets minder scherp worden. Dit programma geeft u de kans om het geheugen te trainen.
«
»
08:04 Vroege Vogels
Ingesloten door de Hollandse IJssel, de Lek en de Vlist ligt het grootste aaneengesloten slagenlandschap ter wereld: de Krimpenerwaard. Een wonderschoon gebied van langgerekte percelen.
«
»
08:50 Onze eeuwige strijd tegen het water
Pieter Jan Hagens laat zich rondleiden bij de Hollandsche IJsselkering, de Oosterscheldekering en de Maeslantkering. Alle drie maken ze deel uit van de Deltawerken, ons verdedigingssysteem tegen hoogwater uit zee.
«
»
09:45 Brommer op zee
Schrijver en documentairemaker Tessa Leuwsha is te gast. Zij schreef 'De wilde vaart' over de boottocht die zij met haar man in coronatijd maakte op de rivieren en kreken van Suriname.
«
»
10:31 Podium Witteman
De Zuid-Koreaanse pianist Yeol Eum Son is in 2023 artist-in-residence bij het Residentieorkest.
«
»
11:39 Iedereen Verlicht
Narsingh ontmoet Thomas van der Plaetsen, Linda Spaanbroek en Angela Mastwijk en Winny Bos.
«
»
12:10 Inclusief Rutger
Rutger Castricum onderzoekt de rol van diversiteit en inclusie in de politiek. Door in gesprek te gaan met onder anderen politici, studenten en docenten onderzoekt hij hoe inclusief Nederland is.
«
»
13:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
13:12 2 voor 12
De quizvragen gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen en de antwoorden geven een sleutel tot het vormen van een twaalfletterwoord dat uiteindelijk de oplossing is van de quiz.
«
»
13:55 Meldpunt
Elles de Bruin behandelt kleine en grote consumentenzaken en duikt o.a. in onderwerpen als oplichting bij (internet)aankopen, gesteggel bij digitalisering en schimmigheden binnen pensioenfondsen.
«
»
14:21 Max Maakt Mogelijk - Special
Viorel (52) vangt al jaren ouderen en daklozen op in Roemenië. Mensen die door de overheid in de steek worden gelaten, op papier niet bestaan of nergens recht op hebben.
«
»
14:38 College Tour
Van dossiervreter tot 'functie elders': de politieke carrière van Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt kent hoge pieken en diepe dalen. Hij was bijna twintig jaar de politieke pitbull van het CDA.
«
»
15:30 Fryslân DOK
De Europese Unie wil de landbouw duurzamer laten produceren. Hoe groot is de invloed van de EU op het gedrag van de boeren, en hoe succesvol was het Europese landbouwbeleid in de afgelopen jaren?
«
»
16:05 Kruispunt
Tatoeageartiest Henk Schiffmacher was zijn tijd ver vooruit: waar de tatoeage nu bijna genormaliseerd is, werd Henk in de jaren 80 als pionier gezien met zijn eigen tattooshop.
«
»
16:31 Roderick Zoekt Licht
Het bewogen leven van pater Titus Brandsma, van Bolsward tot aan zijn dood in Dachau. Wat heeft hij betekend?
«
»
17:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
17:06 Politieke Partijen: BBB
Politieke magazine.
«
»
17:12 Petrus in het land
Petrus is in Hulshorst op de Veluwe, waar Gert Kok predikant is van de hervormde kapel, zijn eerste gemeente.
«
»
17:32 BinnensteBuiten
Jeroen en Dorien wonen en werken in hun schoolbus. Hierin hebben ze een luxe tiny loft gebouwd. Dankzij zonnepanelen en zes grote accu's zijn ze volledig zelfredzaam.
«
»
17:55 Nederland zingt
Er komen bemoedigende en herkenbare meezingers voorbij als Abba Vader en Zegen aanbidding. De liederen laten je voelen dat je op God en elkaar mag leunen.
«
»
18:21 EO Metterdaad
Via televisie en radio werft Metterdaad geld voor hulpverleningsprojecten wereldwijd.
«
»
18:37 De verandering
Herman Haan groeit op in een gezin vol ruzies en af en toe flink geweld. Zijn moeder wordt vaak tot bloedens toe geslagen. Herman is ondanks alle spanningen op zoek naar erkenning van zijn vader.
«
»
18:55 Ik mis je
Nabestaanden vertellen over het verlies van een dierbare op begraafplaatsen door heel Nederland.
«
»
19:16 Crux
We volgen iemand bij wie de actualiteit persoonlijk aanklopt en om een reactie vraagt. Verschillende mensen in uiteenlopende situaties, maar met één ding gemeen: ze zijn christelijk.
«
»
19:48 Vroege Vogels
De Mortelen en Scheeken vormen een verborgen parel in het Brabantse land. Een oud cultuurlandschap met leembossen vol bosanemonen, slanke sleutelbloemen, eenbessen en andere voorjaarsflora.
«
»
20:38 Hier zijn de Van Rossems
Deventer geldt als dé boekenstad en dus verheugen de Van Rossems zich bij voorbaat op hun bezoek. Als ze ook nog eens met een poster welkom worden geheten, kan niets ze meer van hun stuk brengen.
«
»
21:14 Nu te Zien!
Museum De Pont geeft een inkijkje in het privéarchief van de beroemde Afro-Amerikaanse kunstenaar Kara Walker.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
22:09 Mediastorm
Hoe komt de publieke opinie tot stand en hoe wordt die gevoed door de verschillende media, het politieke circuit en het lobbycircuit? Hoe worden we onbewust gestuurd in onze mening?
«
»
22:51 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
23:01 Crime: Unforgotten
Wanneer een lijk wordt gevonden bij een sloperij, komen Cassie en Sunny weer in actie om de zaak te onderzoeken.
«
»
00:31 De Nachtzoen
Als mens in transitie voelde schrijver Thomas van der Meer zich soms een attractie. Een wandeling in de natuur bracht hem tot een bevrijdende gedachte waar we allemaal iets aan hebben.
«
»
00:47 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
01:26 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Ons huis/nieuw huis' (Eén)

Frédéric en Ilse wonen als nieuw samengesteld gezin in Millen, Riemst. Dat doen ze in Frédérics ouderlijk huis, vroeger een gekende buurtwinkel. Maar alle kinderen zijn het huis uit en dat is nu dus veel te groot. Frédéric wil het opsplitsen in twee appartementen en daar zijn oude dag doorbrengen. Maar Ilse is als de dood voor verbouwingswerken en al het stof dat dit met zich meebrengt. Zij voelt meer voor een splinternieuw, kraaknet en instapklaar appartement. Het wordt geen eenvoudige opdracht voor Ken en Kristien.

'Ons Huis/Nieuw Huis', om 20.45 uur op VRT 1.

Dossiers