TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
éénCanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
05:52 MAX Geheugentrainer
Train uw brein. Naarmate iemand ouder wordt, wil het geheugen nog wel eens iets minder scherp worden. Dit programma geeft u de kans om het geheugen te trainen.
«
»
08:00 De Oude Wereld, de dingen die voorbijgaan
Kefah is in Spanje en in Frankrijk. Wat gaan de Spaanse en Franse koks merken van die transitie naar een groener Europa? Kun je straks nog een stukje vlees bestellen in de restaurants?
«
»
08:45 Het geheim van de meester: De Nachtwacht
Michel bewondert de originele bakstenen muur in een Amsterdams hotel waar 'De Nachtwacht' ooit hing. Ook bezoekt hij met Lisa een 'Wunderkammer' en het woonhuis van Rembrandt.
«
»
09:35 Brommer op zee
Gasten: Marieke Lucas Rijneveld, Alex Boogers en Frank Westerman.
«
»
10:16 Nu te Zien!
De lampen gaan uit en de kaarsen gaan aan in Museum Gouda. Ann Demeester bekijkt hoe 17de-eeuwse kunstenaars als Rembrandt en Gerard van Honthorst kaarslicht gebruikten.
«
»
10:30 Podium Witteman
Paul Witteman ontvangt klarinettist Calogero Palermo en het Concertgebouworkest, en twee winnaars van het Nederlands Vioolconcours.
«
»
11:37 Nieuwe Meesters
Oud-politieagent Ruby Rouge (Nederland) begon om zijn creativiteit kwijt te kunnen te werken als dragqueen Ruby Rouge. Hiermee wil hij jongeren inspireren om zichzelf te zijn.
«
»
12:10 De sociëteit
Wat is het belang van voorlezen en diversiteit in kinderboeken? * Süeda Isik praat over moslima's in een punkband. * Ontwerper Aziz Bekkaoui en modejournalist Cécile Narinx over de invloed van Thierry Mugler, de Franse modeontwerper die in januari 2022 overleed.
«
»
13:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
13:12 2 voor 12
Kennisquiz onder leiding van Astrid Joosten waarin twee duo's het tegen elkaar opnemen in twaalf vragen. Wie heeft de meeste vragen goed en raadt het antwoord?
«
»
13:54 Meldpunt
Elles de Bruin behandelt kleine en grote consumentenzaken en duikt o.a. in onderwerpen als oplichting bij (internet)aankopen, gesteggel bij digitalisering en schimmigheden binnen pensioenfondsen.
«
»
14:20 Max Maakt Mogelijk - Special
Viorel (52) vangt al jaren ouderen en daklozen op in Roemenië. Mensen die door de overheid in de steek worden gelaten, op papier niet bestaan of nergens recht op hebben. Inmiddels biedt Viorel onderdak en zorg aan 450 mensen.
«
»
14:37 De tranen van Tito
Bosnië en Herzegovina werd ook wel het Joegoslavië binnen Joegoslavië genoemd. Verschillende etniciteiten leefden door elkaar en er waren veel gemengde huwelijken.
«
»
15:30 Fryslân DOK
Strafrechtadvocaten Wim en Hans Anker nemen na veertig jaar afscheid. Als 'confrères' zijn ze loyaal en ijzersterk: de kracht van de combinatie. Wat laten ze na aan de rechtspraak in Nederland?
«
»
16:05 Kruispunt
Nadia Zerouali (45), tv-kok bij BinnensteBuiten, is een geboren en getogen Winterswijkse met Marokkaanse roots.
«
»
16:31 Roderick Zoekt Licht
De Urbanuskerk in Amstelveen werd in 2018 getroffen door een verwoestende brand waardoor de monumentale Cuyperskerk bijna ten onder ging.
«
»
17:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
17:05 Politieke Partijen: JA21
Politieke magazine.
«
»
17:12 Petrus in het land
Elke zaterdag opent een Protestantse kerk haar deuren voor ons. We maken kennis met lokale kerkgemeenschappen in Nederland.
«
»
17:33 BinnensteBuiten
In de Bijlmer wonen Andy en Frederique met hun gezin in een huis zoals je vroeger in Suriname zag: wit met groene luiken en een veranda. Een fijne wijk, waarin de kinderen in de binnentuin spelen.
«
»
17:55 Nederland zingt
Een uitzending met de meest favoriete liederen van kijkers van Nederland Zingt van 2021.
«
»
18:21 EO Metterdaad
Angel groeide op in armoede, maar via hulpverleningsorganisatie Red een Kind kreeg ze het aanbod om een naaiopleiding te volgen. Na drie maanden studeren kan ze nu goed overweg met de naaimachine.
«
»
18:39 De verandering
Sabastian Sarkezi begeeft zich al vanaf zijn 12de in de wereld van drank en drugs. Wanneer hij zijn latere vrouw Fatima ontmoet lijkt het goed te gaan. Ze gaan samenwonen en krijgen een dochtertje.
«
»
18:56 Ik mis je
Susanne Sørensen-Neven is samen met Kees en hun drie kinderen op vakantie in Limburg. Als ze onderweg zijn naar het bos, wordt hun auto geschept door een bus. Ze raken beiden in coma.
«
»
19:15 Crux
Johanna Hoving is bijna 37 en al een tijdje single. Johanna heeft een diepe wens een man te vinden en met hem kinderen te krijgen. Het wil alleen niet zo lukken.
«
»
19:50 Jekels Jacht
In de sterrenkunde kan men met behulp van het dopplereffect de beweging van de sterren volgen. Het effect is bewezen door Buys Ballot. Het is een beroemd experiment uit 1845.
«
»
20:40 Gort over de grens
Ilja stuurt zijn prachtige voiture door de glooiende heuvels van de Côte-d'Or en proeft de mooiste wijnen van de 'Gouden Kust'. Van Chardonnay in Meursault tot Pinot Noir in Gevrey-Chambertin.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
22:08 Shetland
Wanneer de vooraanstaande en controversiële advocaat Alex Galbraith bij klaarlichte dag doodgeschoten wordt, keert Perez terug van de begrafenis van zijn moeder om de moord te onderzoeken.
«
»
00:11 We Are the Thousand
Duizend Italiaanse muzikanten komen samen in een veld in het kleine Italiaanse stadje Cesena om samen de Foo Fighters-hit 'Learn to Fly' live te spelen.
«
»
01:29 De Nachtzoen
Componist Sarah Neutkens beschikt over een mateloze bestaansdrift. Haar hele wezen wil constant iets van het leven maken. Wars van regels en dogma's gaat ze het liefst haar eigen, eigenzinnige weg.
«
»
01:43 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
02:20 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers