TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
éénCanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
02:59 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
08:01 Blauw bloed
Prinses Beatrix is sinds donderdagmiddag op Curaçao voor een werkbezoek en volgt onder meer een natuurles aan schoolkinderen.
«
»
08:44 Langs de Maas
Huub Stapel bezoekt een museum met relikwieën uit de Eerste Wereldoorlog. Vervolgens belandt hij in het schilderachtige geboortestadje van de dichter Rimbaud: Charleville-Mézières.
«
»
09:20 Nu te Zien!
Zijn er overeenkomsten tussen de tijd waarin we nu leven en die van honderd jaar geleden, de roaring twenties? Museumdirecteur van Voorlinden Suzanne Swarts bezoekt de expo in Museum Kranenburgh.
«
»
09:34 Brommer op Zee
Carmien Michels spreekt over haar eerste verhalenbundel 'Vaders die rouwen'. Met schrijver en fervent vogelaar Nicolien Mizee duiken Wilfried en Ruth in 'Nicolien Mizee's Vogelboek'.
«
»
10:31 Podium Witteman
Pianist en componist Rembrandt Frerichs schreef in opdracht van het Alma Quartet en contrabassist Dominic Seldis zijn eerste pianoconcert.
«
»
11:38 De Nieuwe Buur
We volgen Sultan Kochai. Hij is gevlucht uit Afghanistan en woont en werkt nu in Ljubljana. Op een dag brengt zijn vriendin Mojca een hond mee naar huis. Rijmt dit met zijn islamitische geloof?
«
»
12:11 De Sociëteit
1 december herdenking: Dag van de Morgenster. Voor de Papoea's is 1 december een belangrijke dag: De dag van de Morgenster.an tafel: Julia Jouwe, oprichter van The Young Papua Collective. * De korte film Mocro Maffia Meltem verschijnt vanaf 10 december op Videoland.
«
»
12:52 Politieke Partijen
Informatief programma.
«
»
13:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
13:12 2 voor 12
De quizvragen gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen en de antwoorden geven een sleutel tot het vormen van een twaalfletterwoord, dat uiteindelijk de oplossing van de quiz is.
«
»
13:55 Meldpunt
Elles de Bruin behandelt kleine en grote consumentenzaken en duikt o.a. in onderwerpen als oplichting bij (internet)aankopen, gesteggel bij digitalisering en schimmigheden binnen pensioenfondsen.
«
»
14:21 Max Maakt Mogelijk - Special
Eenzaamheid is een groot probleem in Nederland, maar ook in Moldavië. Veel ouderen daar wonen alleen op het platteland en zien bijna nooit iemand.
«
»
14:37 Rauw Curaçao
Als je het niet eens bent met de politieke werkelijkheid van Curaçao, probeer hem dan te veranderen! Maar waarom blijkt dat zo'n moeilijke opgave te zijn?
«
»
15:30 Fryslân DOK
De Molukse familie Manuputty ging als enige moslimgezin niet naar kamp Wyldemerk bij Balk. De 32-jarige Nikki Manuputty zoekt uit waarom, om haar familiegeschiedenis een plek te geven in haar leven.
«
»
16:06 Ziel en zaligheid
Wij zijn naar Gods beeld en gelijkenis geschapen. Betekent dat dat God net als wij een naam heeft. En wat is die naam dan? En wat betekent die naam? Pater Hugo geeft antwoord.
«
»
16:14 Geloofsgesprek
De bisschop van Haarlem-Amsterdam spreekt over het begin van de veertigdagentijd: hoe kun je minderen in een tijd waar alles al zo op rantsoen is en waar iedereen vooral op huis is aangewezen?
«
»
16:29 Roderick Zoekt Licht
Roderick fietst naar het Drentse Veenpark en ontmoet er diaken Frans Wielens, die hem meeneemt op een ontdekkingstocht naar het geloof van de Drentenaren.
«
»
17:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
17:11 Petrus in het land
Elke zaterdag opent een Protestantse kerk haar deuren voor ons. We maken kennis met lokale kerkgemeenschappen in Nederland en ontmoeten inspirerende voorgangers.
«
»
17:40 Metterdaad
EO Metterdaad helpt mensen in armoede of onrechtvaardige omstandigheden te overleven en hun leven weer op te bouwen. Via televisie en radio werft Metterdaad geld voor hulpverleningsprojecten wereldwijd.
«
»
18:14 Nederland zingt
In het Oude Kerkje van Kortenhoef ontvangt Henk van Steeg zangeres Giovanca. Ze zingt over haar jeugd en afkomst. Zo begint zij met het lied 'Zie ik sterren aan de hemel staan'.
«
»
18:47 MAX Maakt Mogelijk
We keren terug naar Oeganda, waar Friese oma's het verschil maken voor Oegandese oma's die noodgedwongen voor hun kleinkinderen zorgen. In Nederland verrast Jan Slagter het echtpaar Hans en Ru.
«
»
19:20 Ik mis je
Nabestaanden vertellen over het verlies van een dierbare op begraafplaatsen door heel Nederland.
«
»
19:54 Blauw bloed
Royaltyprogramma waarin leden van ons koninklijk huis van dichtbij gevolgd worden. Verder is er aandacht voor de andere vorstenhuizen van Europa.
«
»
20:39 Sterren op het doek
Gerri Eickhof is misschien wel de bekendste verslaggever van Nederland. Al meer dan veertig jaar brengt hij het nieuws in miljoenen huiskamers.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
22:09 Midsomer murders
Victor Karras staat al meer dan vijftig jaar aan het hoofd van Karras Games, een familiebedrijf dat prachtige handgemaakte bordspellen maakt.
«
»
23:38 De Nachtzoen
Rasidealist majoor Boszhardt van het Leger des Heils was de grote inspiratiebron voor de activistische journalist en relaxte katholiek Sander de Kramer. De twee deelden samen iets heel bijzonders.
«
»
23:53 Rail Away
Het Nederlandse spoor kent een enorme variatie. De reis begint op een onstuimige herfstdag op station Ede-Wageningen. Via de Veluwezoom rijden we naar Dieren.
«
»
00:19 Rail Away
Deze aflevering volgt de stoomtrein van de North Yorkshire Moors Railway (NYMR), volgens liefhebbers een van de mooiste en populairste treinroutes ter wereld.
«
»
00:44 Rail Away
Het startpunt is Chur, hoofdstad van het kanton Graubünden en oudste stad van Zwitserland. De trein volgt de rivieren de Rijn en de Albula en rijdt over maar liefst 144 bruggen.
«
»
01:08 Rail Away
Het startpunt is het op ruim 1.700 meter hoogte gelegen Pontresina in het dal van Engadin. Door een kale vlakte bereikt de trein het hoogste punt van de route: Ospizio Bernina op 2.250 meter hoogte.
«
»
01:32 Rail Away
Startpunt van de route is in de stad Nagasaki, prachtig gelegen in een baai op het zuidelijke eiland Kyushu.
«
»
01:57 Rail Away
Een internationale verbinding tussen twee landen met het karakter van een boemeltje, zo kan de Karwendelbahn worden omschreven.
«
»
02:22 Rail Away
Een oude lijn, die nieuw leven wordt ingeblazen, loopt van Palma de Mallorca naar Inca in het binnenland. Een oude, nostalgische spoorlijn gaat van Palma naar de kustplaats Soller.
«
»
02:48 Rail Away
In Polen gaan we op zoek naar de gouden nazitrein die aan het eind van Tweede Wereldoorlog verdween. Daarna komen we op onze route in een prachtig natuurgebied op de grens met Tsjechië.
«
»
03:16 Rail Away
Deze reis trekt door een van de mooiste deelstaten van Duitsland: Beieren. Tradities worden hier nog steeds gekoesterd, maar gaan hand in hand met het moderne leven.
«
»
03:41 Rail Away
We volgen vanuit de Canadese stad Sault St. Marie een toeristentrein naar het noorden, dwars door de onmetelijke wildernis van de provincie Ontario.
«
»
04:05 Rail Away
Een treinreis door de ongerepte natuur van Midden-Zweden, door de provincie Dalarna, een gebied dat vaak 'Zweden in het klein' wordt genoemd.
«
»
04:30 Rail Away
De legendarische Oriënt-Express rijdt er niet meer, maar nog steeds is de trein een uitstekend vervoermiddel om Kroatië te leren kennen.
«
»
04:55 Rail Away
Cowboys en paarden hebben in de staat Colorado al lang plaatsgemaakt voor machinisten op hun ijzeren ros. De reis begint met een klim naar een van 's werelds hoogstgelegen stations.
«
»
05:19 Rail Away
Deze reis gaat van start met een stoomlocomotief op het Furkabergmassief, waardoor vervlogen tijden herleven. En op de Dampfbahn Furka Bergstrecke zijn ook Nederlandse vrijwilligers actief.
«
»
05:48 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

In 1956 zet de nieuwe Sojvetleider Nikita Chroesjtsjov een punt achter het Stalin-tijdperk. Hij wil de Sovjet-Unie opnieuw openstellen aan de wereld en brengt zelfs een bezoek aan de Verenigde Staten. De relatie tussen hem en president Kennedy verzuurt echter en de situatie tussen de twee wereldmachten escaleert. Een kernoorlog lijkt niet veraf te zijn. Op 26 juni 1963 spreekt Kennedy in Berlijn zijn beroemde woorden 'Ich bin ein Berliner' uit.

'Apocalypse: Guerre des Mondes', om 21.15 uur op Canvas.

Dossiers