TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
éénCanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
03:00 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
08:00 Blauw bloed
O.a. in deze uitzending: het gaat niet goed met prinses Charlène van Monaco. Vorige week werd ze met spoed opgenomen in het ziekenhuis.
«
»
08:45 Vroege Vogels
Op de grens van België, in het Zwin, vliegen meer dan 300 soorten vogels af en aan. Menno gaat in het slik op zoek naar slakjes die iets wonderbaarlijks kunnen.
«
»
09:30 Brommer op Zee
Winnaar van de P.C. Hooftprijs 2021, Alfred Schaffer, praat over 'Zo heb ik u lief', zijn gebundelde oeuvre. Jan van Mersbergen vertelt over zijn roman 'Een goede moeder', over een verscheurd gezin.
«
»
10:30 Podium Witteman
Te gast: Janine Jansen, David Jansen, Amsterdam Sinfonietta en Fee Suzanne de Ruiter.
«
»
11:35 De nieuwe meesters
Persoonlijke verhalen van creatieve personen die pal staan voor hun zaak: Shalini Bholasing, Terry Costa en Moushumi Huda.
«
»
12:10 De Sociëteit
Opstand tegen het Nederlandse woonbeleid. Aan tafel: Initiatiefnemer Woonopstand Mustapha Eaisaouiyen, initiatiefnemer van het landelijke protest De Woonopstand op 17 oktober 2021 in Rotterdam.
«
»
12:49 Politieke Partijen
Informatief programma.
«
»
13:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
13:10 2 voor 12
De quizvragen gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen en de antwoorden geven een sleutel tot het vormen van een twaalfletterwoord, dat uiteindelijk de oplossing van de quiz is.
«
»
13:55 Meldpunt
Elles de Bruin behandelt kleine en grote consumentenzaken en duikt o.a. in onderwerpen als oplichting bij (internet)aankopen, gesteggel bij digitalisering en schimmigheden binnen pensioenfondsen.
«
»
14:20 Max Maakt Mogelijk - Special
In Moldavië heeft MAX Maakt Mogelijk diverse projecten gerealiseerd, waarbij warme maaltijden of voedselpakketten worden verstrekt aan de armste ouderen.
«
»
14:40 Brieven aan de rest van Spanje
In een heel klein lezersbriefje heeft Stef Biemans gelezen dat de Galiciërs zich vergeten voelen door de rest van Spanje. Hij reist naar de Costa da Morte om uit te zoeken of dit ook echt zo is.
«
»
15:30 Fryslân DOK
Toen vroeger het vrachtvervoer over het water ging met skûtsjes, stond de vrouw net zo vaak aan het roer als de man. Waarom is er dan bij het SKS-skûtsjesilen nog nooit een vrouw schipper geweest?
«
»
16:05 Mijn pelgrimspad
Van de Margarethakerk in Easterlittens trekt Annemiek Schrijver naar Leons, waar Klaas en Gieltje Visbeek een liturgische tuin onderhouden.
«
»
16:10 Geloofsgesprek
Bisschop Harrie Smeets van Roermond is ongeneeslijk ziek en weet dat zijn einde nadert. Hoe moeilijk dat ook is, hij is een baken van rust en vrede, met zijn beschermengel en Maria aan zijn zijde.
«
»
16:25 Roderick Zoekt Licht
De acteurs van de Passiespelen in Tegelen zorgen na een donkere coronaperiode weer voor verbinding en licht.
«
»
17:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
17:10 Petrus in het land
Petrus is op bezoek op zonnig Ameland. We ontdekken het verhaal achter de windmolentjes van Hilly en gaan met predikant-pionier Sijbrand Alblas als Jezus het strand op.
«
»
17:35 Metterdaad
Presentator Rachel Rosier dompelt zich onder in de cultuur van Jemenieten die naar Nederland zijn gevlucht. Terwijl ze met haar gasten geniet van het Jemenitische eten luistert ze naar hun verhalen over dit prachtige, maar door oorlog verscheurde land.
«
»
18:05 Nederland zingt
Vanuit de Catharinakerk in Doetinchem zingen Reni en Elisa Krijgsman liederen uit hun brede repertoire.
«
»
18:40 BinnensteBuiten
Een huis vol dieren in buurtschap Appel, Sharon kookt buiten met orzo en broccoli en een uniek natuurgebied in de voormalige ENCI-groeve bij Maastricht.
«
»
19:15 De verandering
Erwin Hout lijkt geboren voor het geluk. Maar als hij 19 is, neemt hij een duik in ondiep water en kan niks meer bewegen. In het ziekenhuis krijgt hij te horen dat hij een hoge dwarslaesie heeft.
«
»
19:45 Blauw bloed
Royaltyprogramma waarin leden van ons koninklijk huis van dichtbij gevolgd worden. Verder is er aandacht voor de andere vorstenhuizen van Europa.
«
»
20:30 In de voetsporen van de Wederopbouw
Alle aandacht gaat naar het bouwen en niet naar het rouwen. Als er niets gebeurt zal Nederland zo moeten bezuinigen dat het levenspeil te vergelijken is met dat van 1941-42.
«
»
21:15 Nu te Zien!
Museumdirecteur Ann Demeester bezoekt in de voormalige munitiefabriek het HEM in Zaandam de tentoonstelling Chapter 4our, Abundance. Grote installaties en videowerken spelen met het thema overvloed.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
22:10 Endeavour
Oxford, jaren 70. Terwijl de Conservatieve Partij met xenofobe slogans stemmen probeert te ronselen voor de naderende verkiezingen, wordt ergens in een steeg een groep Pakistaanse jongeren afgetuigd.
«
»
23:45 Elizabeth Is Missing
Maud gaat op zoek naar haar beste vriendin Elizabeth, die verdwenen lijkt te zijn. Ze is ervan overtuigd dat er iets ergs is gebeurd.
«
»
01:15 De Nachtzoen
Als advocaat komt Don Ceder in aanraking met schrijnende verhalen. Neemt hij die verhalen mee naar huis of lukt het hem om de juiste afstand te bewaren?
«
»
01:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
02:05 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Blind Getrouwd: De Jubilee' (VTM)

Hoe vergaat het de koppels die de voorbije seizoenen in 'Blind Getrouwd' gevormd zijn? Wat gebeurde er nadat de camera's stopten met draaien? Hoe stellen de deelnemers het die niet bij elkaar bleven? Wie heeft ondertussen een nieuwe liefde in zijn of haar leven? Onder het toeziend oog van ceremoniemeester Ingeborg praten de ex-deelnemers bij over wat het programma voor hen heeft teweeggebracht. Ze blikken terug op hun avontuur en de camera's volgen ook hoe hun leven er op dit moment uitziet. Op de gastenlijst staan maar liefst 70 namen. Van Stijn en Nuria over Evelien en Nicolas tot de meest recente tortelduifjes Candice en Marijn. Ook happy singles zoals Jolien en Christophe tekenen present, anderen stellen dan weer hun nieuwe liefdespartner voor, zoals Tati en Laura. Tot slot schuiven ook experts Wim Slabbinck, Sarah Hertens en Filip Geelen mee aan tafel.

'Blind Getrouwd: De Jubilee', om 20.35 uur op VTM.

Dossiers