TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
ťťnCanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
01:45 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
08:00 Nederland op film
Echt koude winters hebben we al lange tijd niet meer gehad. Winters met dikke pakken sneeuw, waarin we wekenlang konden schaatsen en waarin de Elfstedentocht een serieuze optie was. In het tijdperk van de amateurfilm kwamen dergelijke winters veel vaker voor.
«
»
08:40 De eeuw van mijn moeder
Samen met haar kleindochter Kimberly bezoekt Winnie de opening van de tentoonstelling. Maar na een kwartier loopt ze overstuur weg. Ramses blijft met de bezoekers verweesd achter.
«
»
10:00 The Ballroom
In thuisland BelgiŽ zijn ze al overtuigd van de kwaliteiten van de jonge singer-songwriter Meskerem Mees. Zo won ze Humo's Rock Rally en is ze veelvuldig te horen op Studio Brussel.
«
»
10:30 Charlotte Caspers
Charlotte is opgeleid als restaurator en heeft zich gespecialiseerd in het schilderen van reconstructies. Door de jaren heen profileert ze zich steeds meer als kunstenares.
«
»
11:05 New Generation
Martin Fondse en Kika Sprangers.
«
»
11:33 Art Dept
'Drumstick' is een korte documentaire over beeldend kunstenares Noortje Zijlstra die dode dieren gebruikt voor haar kunst.
«
»
11:45 De Nieuwe Buur
Koerdische vluchtelingen proberen in een Sloveens dorp rust te vinden. De Sloveense buren hebben weinig oog voor hen, tot een buurvrouw besluit om eens op bezoek te gaan bij de Koerdische familie.
«
»
12:15 Randland
De schokkende verhalen over de huizen die op instorten staan in het Groningse aardbevingsgebied, de jarenlange strijd om financiŽle vergoeding: het zijn inmiddels bekende verhalen.
«
»
12:40 Metterdaad
Tropenarts Tabitha Kievit woont en werkt met man en kinderen bij een herdersvolk in Senegal, West-Afrika. De bevolking heeft meestal niets anders dan een koeienkar om naar het ziekenhuis te komen.
«
»
13:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
13:10 2 voor 12
De quizvragen gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen en de antwoorden geven een sleutel tot het vormen van een twaalfletterwoord, dat uiteindelijk de oplossing van de quiz is.
«
»
13:55 Sterren op het doek
De culinaire grande dame van Nederland, Janny van der Heijden, verschijnt als derde op het doek. In een persoonlijk gesprek ontdekt ÷zcan Akyol de vrouw achter het bakken.
«
»
14:40 Kijken op gevoel
Wieteke van Zeil begint bij streetart in Rotterdam, koppelt Studio Sport aan klassieke kunst en laat zien hoe een jonge, vrouwelijke kunstenaar een beeld van Michelangelo kapotslaat.
«
»
15:30 Frysl‚n DOK
Voor jongeren met ambitie is er op het platteland weinig perspectief op een goede baan en een goed thuis. Wat moet er gebeuren om te voorkomen dat jong talent naar de Randstad verhuist?
«
»
16:05 De verwondering zomerdromers
Annemiek Schrijver kruipt op bed bij ondernemer Wing Yan Man (34) om haar zomerdroom te weten te komen. Als enig Aziatisch meisje in een wit dorp maakte Wing veel racisme mee.
«
»
16:15 Geloofsgesprek
Door een kolkende rivier De Geul werd Valkenburg in de maand juli overspoeld. Pastoor Herman Jansen is ook weken later nog bezig om de bagger en troep te verwijderen.
«
»
16:30 Roderick Zoekt Licht
Door de vondst van een klein Mariabeeldje in de gracht bij de stadsmuur van Amersfoort groeide de stad uit tot een belangrijke bedevaartsplaats.
«
»
17:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
17:10 Petrus in het land
Petrus is op bezoek in de Protestantse Gemeente van Rijswijk. Het thema van de aflevering is 'Tot zegen zijn'. Wat betekent het om gezegend te zijn en om jouw zegen te delen met een ander?
«
»
17:35 Metterdaad
Iedereen die weleens in Afrika komt, weet dat stabiele stroom daar nogal eens een probleem vormt. In de woestijn van Senegal staat het kleine ziekenhuis waar dokter Vinique werkt. Als daar de stroom uitvalt, kan dat levensbedreigend voor de patiŽnten zijn.
«
»
18:05 Nederland zingt
Bij God is er altijd een nieuw begin mogelijk. Ook wel een 'schone start' genoemd, met de woorden van Psalm 51. Over dat nieuwe begin wordt gezongen.
«
»
18:40 BinnensteBuiten
Nadia en Jules maken van een voormalige woning van een hoofdmeester een kleurrijk huis en Ramon snijdt zijn gerecht met de ambachtelijk gesmede messen van Floris.
«
»
19:10 Firma Erfgoed
In het zuiden is het rijke Roomse leven nog zichtbaar. Aldith Hunkar treft in Wouw beelden aan waar het Rijksmuseum jaloers op is en vindt in Antwerpen een beeldschone Maria met diamanten kroon.
«
»
19:45 Dwars door de Middellandse Zee
Omdat de tocht noodgedwongen ingekort werd door de coronapandemie is deze aflevering gemaakt met het resterende onuitgezonden beeldmateriaal. Ontmoetingen, bloopers en dronebeelden wisselen elkaar af.
«
»
20:40 Hollandse zaken
Waar komt het systematische wantrouwen van de overheid vandaan? Na de val van het kabinet door de toeslagenaffaire volgde de belofte dat het allemaal anders zou worden.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
22:00 Nu te Zien!
Meret Oppenheim was een feminist die niet van vrouwenkunst hield. Marieke Uildriks, directeur van Museum JAN, ontdekt in het Design Museum in Den Bosch het werk van deze bijzondere vrouw.
«
»
22:15 Bloodlands
Inspecteurs Brannick en McGovern gaan op zoek naar Adam Corry, die in verdachte omstandigheden verdwenen is. Tori Matthews wil Brannick helpen bij de zoektocht naar Goliath, de beruchte moordenaar.
«
»
00:10 Monos
Op een afgelegen bergtop gijzelt een groep zwaarbewapende tieners de Amerikaanse dokter Sara Watson. Wanneer een geleende melkkoe per ongeluk gedood wordt, gaan de poppen aan het dansen.
«
»
01:45 De Nachtzoen
Sinds zijn vertrek uit de Tweede Kamer leerde socialist Zihni ÷zdil de donkere kamers van zijn woning ťn ziel kennen. Hij vond verrassende manieren om zijn geestelijke dorst te lessen.
«
»
02:00 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
02:40 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 2 logo

Mike is een ervaren stripper, beter gekend als 'Magic Mike'. Hij neemt een onervaren jongen onder zijn hoede in de wereld van het strippen. De jongeman heet Adam, maar krijgt al snel de bijnaam 'the Kid' en leert van Mike de kunst van het strippen, feesten, versieren en vooral: gemakkelijk geld verdienen. Terwijl the Kid steeds dieper verdwijnt in de wereld van plezier en vertier, leert Mike zelf intussen een hele andere wereld kennen... die van de liefde voor Adams zus Brooke.

'Magic Mike', film uit 2012 met oa. Channing Tatum en Alex Pettyfer, om 20.35 uur op VTM 2.

Dossiers