TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
éénCanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
05:55 Nederland in beweging
Met niet aflatend enthousiasme stimuleren Olga Commandeur en Duco Bauwens elke Nederlander om mee te bewegen.
«
»
08:00 Nederland op film
Amateurbeelden laten zien hoe onze straten in korte tijd drastisch veranderden, met speciale aandacht voor de straat in oorlogstijd.
«
»
08:40 De eeuw van mijn moeder
Na het zien van de tentoonstelling van haar zoon Ramses vertelt Winnie aan toko-eigenaar Rodney over de video-installaties en de re-enactments die ze zag.
«
»
10:00 The Ballroom
Op z'n debuutalbum verwerkte Amsterdammer Benedict een verloren liefde en keek terug op een donker moment in zijn leven waarop hij na een avondje stappen neergestoken werd.
«
»
10:30 New Generation
Dit keer Han Bennink en Joris Roelofs.
«
»
11:00 New Generation in concert
Drummer Han Bennink en saxofonist Joris Roelofs.
«
»
11:15 Art Dept
Theatermakers Kim Karssen en Florian Myjer hebben een unieke en onconventionele band, zowel op de planken als privé. Ze beschrijven zichzelf en hun theater als fluïde.
«
»
11:25 Art Dept
Regisseur Anass Houmane maakte de film Sabr. Hierin zien we illustrator Rhaida die in gesprek gaat met haar Egyptische moeder Magda. Haar moeder ziet illustreren niet als een echte baan.
«
»
11:35 Art Dept
Performance, fotografie, beeldhouwen en nog veel meer. Jemima (22), opgegroeid in de stad, doet het allemaal om haar persoonlijke connectie met de natuur terug te vinden.
«
»
11:45 De Nieuwe Buur
De omwonenden van een moskee in Barcelona liggen overhoop met de Pakistanen die er komen bidden. De moskeegangers hopen dat er met een kennismaking een eind komt aan het conflict.
«
»
12:20 Randland
Jongeren van nu zijn voor het eerst conservatiever dan hun ouders. Bij onderwerpen als abortus en seksualiteit denken ze behoudender dan de generatie voor hen.
«
»
12:40 Metterdaad
EO Metterdaad helpt mensen in armoede of onrechtvaardige omstandigheden te overleven en hun leven weer op te bouwen. Via televisie en radio werft Metterdaad geld voor hulpverleningsprojecten wereldwijd.
«
»
13:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
13:10 2 voor 12
De quizvragen gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen en de antwoorden geven een sleutel tot het vormen van een twaalfletterwoord, dat uiteindelijk de oplossing van de quiz is.
«
»
13:55 Sterren op het doek
De altijd gedreven Eva Jinek wordt geportretteerd door drie sterke en getalenteerde dames. Ze praat openhartig over haar achtergrond en haar moederschap in combinatie met haar carrière.
«
»
14:45 Kijken op gevoel
Wieteke vraagt zich af waarom we naar kotsende kunstenaars moeten kijken. Ze legt uit wat abjecte - afstotelijke - kunst is en vertelt wat Rembrandts doden anders maakt dan andere doden.
«
»
15:30 Fryslân DOK
Veel mensen willen niets liever dan in een dorp wonen. Rijksbouwmeester Floris Alkemade denkt dat vernieuwing vooral op het platteland plaatsvindt.
«
»
16:05 De verwondering zomerdromers
Annemiek Schrijver kruipt bij Sofia (25) en Najoua (21) Sabbar op bed om hun 'zomerdroom' te weten te komen. De zusjes leefden het grootste deel van hun leven als ongedocumenteerden in Amsterdam.
«
»
16:10 Geloofsgesprek
Arjen Bultsma heeft veel bestuurlijke taken maar maakt vooral indruk als priester die in moeilijke tijden van corona zoveel mogelijk mensen wil bereiken.
«
»
16:25 Roderick Zoekt Licht
De Urbanuskerk in Amstelveen werd in 2018 getroffen door een verwoestende brand waardoor de monumentale Cuyperskerk bijna ten onder ging.
«
»
17:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
17:10 Petrus in het land
We zijn op bezoek in de Hervormde Gemeente van Broek op Langedijk, mooi gelegen op de rand van het stedelijk gebied rond Alkmaar en de Noord-Hollandse polders.
«
»
17:35 Metterdaad
Tropenarts Tabitha Kievit woont en werkt met man en kinderen bij een herdersvolk in Senegal, West-Afrika. De bevolking heeft meestal niets anders dan een koeienkar om naar het ziekenhuis te komen.
«
»
18:05 Nederland zingt
De gedachte aan wat God voor goeds heeft gedaan en doet, helpt om mee te zingen met de liederen die klinken vanuit de Cunerakerk in Rhenen.
«
»
18:40 BinnensteBuiten
De ene maand woont Michel, ambassadeur in Irak, alleen in een kamertje van twaalf vierkante meter in Bagdad, de andere maand woont hij samen met zijn vrouw Penina in een appartement in Groningen.
«
»
19:15 Firma Erfgoed
Den Haag kennen we als onze residentie. Het is ook de stad van het Vredespaleis - van vrede en recht. Door de eeuwen heen was de stad al een toevluchtsoord.
«
»
19:50 Dwars door de Middellandse Zee
Door de coronacrisis kan Arnout niet verder reizen naar Jeruzalem. Met een klein vliegtuig zet hij koers naar het noorden, naar de moeder van alle steden aan de Middellandse Zee: Venetië.
«
»
20:40 Hollandse zaken
Robert was zwaar psychotisch en moest in februari 2020 overmeesterd worden door medewerkers van de open GGZ-instelling waar hij verbleef. Hij overleefde dat niet.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
22:00 Nu te Zien!
Suzanne Swarts, directeur van Museum Voorlinden, bezoekt de beeldententoonstelling Lustwarande in Tilburg.
«
»
22:15 Bloodlands
Een auto wordt opgevist uit Strangford Lough, de chauffeur blijkt ontvoerd. Hoofdinspecteur Tom Brannick herkent het visitekaartje van een beruchte moordenaar, bekend als Goliath.
«
»
00:15 Dolor y Gloria
Tijdens het filmen van zijn nieuwste project mijmert Salvador Mallo, filmregisseur, over de keuzes die hij in zijn leven heeft gemaakt en wordt zo met zijn eigen sterfelijkheid geconfronteerd.
«
»
02:00 De Nachtzoen
Rasidealist majoor Boszhardt van het Leger des Heils was de grote inspiratiebron voor de activistische journalist en relaxte katholiek Sander de Kramer. De twee deelden samen iets heel bijzonders.
«
»
02:10 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
02:50 EenVandaag
Het laatste nieuws en achtergronden uit binnen- en buitenland. Via het EenVandaag Opiniepanel kunnen 50.000 leden hun stem laten horen en reageren op actuele thema's.
«
»
03:15 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
03:50 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Johny Voners als Xavier in 'F.C. De Kampioenen' (foto: Eén - © VRT 2020)

Doortje zit rustig een kruiswoordraadsel in te vullen als Ma DDT binnenkomt. Zij wordt op staande voet ontslagen. Ma DDT zal zelf haar plaats wel innemen. Oscar verwacht bezoek van zijn vader: een vrolijke man die voortdurend met goocheltrucs bezig is, maar die het weinige gezag dat Oscar heeft, ondermijnt. Het blijkt goed te klikken tussen Ma DDT en de vader van Oscar. Zo goed zelfs dat DDT en Oscar vrezen binnenkort samen als stiefbroers aan één familietafel te moeten zitten...

'F.C. De Kampioenen', om 20.10 uur op Eén.

Dossiers