TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
éénCanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
05:55 Nederland in beweging
Met niet aflatend enthousiasme stimuleren Olga Commandeur en Duco Bauwens elke Nederlander om mee te bewegen.
«
»
08:01 Nederland op film
Ziek-zijn en gezond-zijn in het Nederland van de afgelopen eeuw is van dichtbij vastgelegd door de amateurfilmers van ons land.
«
»
08:40 Max Maakt Mogelijk - Special
In Moldavië heeft MAX Maakt Mogelijk diverse projecten gerealiseerd, waarbij warme maaltijden of voedselpakketten worden verstrekt aan de armste ouderen.
«
»
09:00 Anton: Circling Home
Kunstenaar Anton van Dalen betrekt in 1972 met zijn gezin een pand in de New Yorkse wijk East Village. Vanaf dat moment vormen migratie en maatschappelijke onrust thema's in het werk van Van Dalen.
«
»
10:00 The Ballroom
Floris van Delft komt met een korte versie van zijn stuk 'Hoe ik talent voor het leven kreeg', naar het gelijknamige boek van Rodaan Al Galidi. Over mensen die naar Nederland zijn gevlucht.
«
»
10:25 Ulay
Ulay is druk bezig met de voorbereidingen van de grote overzichtstentoonstelling van zijn werk in het Stedelijk Museum Amsterdam, als hij in maart 2020 na een lang ziekbed overlijdt.
«
»
11:25 Art Dept
Duik in de wereld van BIRD.Guy: een alter ego bedacht door kunstenaar Alois van Bruchem (21). Een portret over BIRD.Guy, gebaseerd op zijn daadwerkelijke leven en kunst.
«
»
11:39 Olympische Dromen
Wilfried de Jong zit aan de rand van het bed van een Nederlandse topsporter die droomt van glorie op de Olympische Spelen in Japan. Hij tracht hun gedachten te lezen.
«
»
11:45 De Nieuwe Buur
John en Joke komen vanuit Nigeria naar het Siciliaans dorp Sutera. Hun buurman, pizzabakker Franco, heeft tijdelijk hulp nodig. Maar is dat wat John zoekt?
«
»
12:15 Randland
Bij de Overijsselse Weerribben moeten de boeren plaatsmaken voor de natuur. De zeldzame vuurvlinder en andere dieren en planten krijgen de ruimte ten koste van de boerenbedrijven.
«
»
12:40 Metterdaad
Als je in Rwanda een beperking hebt, wordt dat nog vaak als je eigen schuld gezien. Daar komt nog bij dat gezinnen vaak straatarm zijn.
«
»
13:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
13:10 2 voor 12
De quizvragen gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen en de antwoorden geven een sleutel tot het vormen van een twaalfletterwoord, dat uiteindelijk de oplossing van de quiz is.
«
»
13:55 Sterren op het doek
Özcan ontvangt zijn gast in het Spoorwegmuseum in Utrecht: Philip Freriks komt uit een spoorfamilie. Hij vertelt openhartig over de dood van zijn oudere broer die hij eigenlijk nooit gekend heeft.
«
»
14:40 Kijken op gevoel
Wieteke trekt zich terug in een moderne eenpersoonskapel, verrast voorbijgangers met een 'eenzaam' kunstwerk dat niemand opmerkt, en ontdekt dat Andy Warhol heel eenzaam was.
«
»
15:30 Fryslân DOK
Het platteland geldt als een heilzame omgeving voor lichaam en geest. Toch hebben de bewoners meer last van stress en overgewicht. Wat heeft het blije imago van de gezonde buitenmens onderuitgehaald?
«
»
16:05 De verwondering zomerdromers
Annemiek Schrijver kruipt bij klimaatactivist Rozemarijn van 't Einde (28) op bed om haar 'zomerdroom' te weten te komen. Rozemarijn is één van de initiatiefnemers van De Klimaatwakers.
«
»
16:15 Geloofsgesprek
Je roeping volgen in je leven, ook als je ouder wordt, is de boodschap van de overste van de Franciscanessen van Mariadal. Zij hebben alle jaren van hun leven gegeven aan onderwijs.
«
»
16:30 Roderick Zoekt Licht
Met kapelaan Jochem van Velthoven fietst Roderick door Terneuzen en ontdekt de rijke geschiedenis en de enthousiaste toekomstplannen in de stad van de Vliegende Hollander.
«
»
17:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
17:10 Petrus in het land
We zijn te gast in Heiloo. Dit oude bedevaartsoord in Noord-Holland heeft een rijke religieuze geschiedenis. Het thema is dan ook 'Heilige grond'.
«
»
17:35 Metterdaad
EO Metterdaad helpt mensen in armoede of onrechtvaardige omstandigheden te overleven en hun leven weer op te bouwen. Via televisie en radio werft Metterdaad geld voor hulpverleningsprojecten wereldwijd.
«
»
18:05 Nederland zingt
Zingen over de liefde die samenbindt en bij elkaar houdt, ook als we op afstand verbonden zijn. Eensgezindheid en onderlinge liefde zijn een geschenk van God.
«
»
18:40 BinnensteBuiten
In Tilburg werd in de vorige eeuw een speciale woning gebouwd voor een hoofdonderwijzer. Zo'n honderd jaar later woont er nog steeds een docent.
«
»
19:15 Ik mis je
Op 23 juli 2019 overleed de moeder van Henk Postma. Twee dagen later stierf ook zijn oude vader. En weer twee dagen later kreeg hij het nieuws dat ook zijn broer was overleden.
«
»
19:45 Dwars door de Middellandse Zee
Met de scooter gaat Arnout op verkenning op Kreta, de bakermat van onze beschaving. In Matala herinneren de bewoners zich nog levendig hoe de hippies in de jaren 70 in de rotsspelonken woonden.
«
»
20:40 Hollandse zaken
Een reportage over het verdriet van tienduizenden grootouders die hun kleinkinderen niet meer zien. Vaak het gevolg van een vechtscheiding of een hoog opgelopen familieruzie.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
22:00 Nu te Zien!
De artistiek directeur van het Amsterdam Museum Margriet Schavemaker wandelt door lanen van Amsterdam-Zuid. Ze bezoekt de tweejaarlijkse kunstroute ARTZUID.
«
»
22:15 McDonald & Dodds
Hoofdinspecteur McDonald en haar partner, inspecteur Dodds, worden naar Mara Retreat geroepen, een privérevalidatiekliniek waar ze de mysterieuze dood van een rijke patiënt moeten onderzoeken.
«
»
23:50 Portrait de la jeune fille en feu
Frankrijk, eind 18de eeuw. Kunstenares Marianne komt aan in Bretagne om het huwelijksportret van Heloïse te schilderen. Die staat evenwel niet te springen voor het huwelijk en weigert te poseren.
«
»
01:45 De Nachtzoen
Sinds zijn vertrek uit de Tweede Kamer leerde socialist Zihni Özdil de donkere kamers van zijn woning én ziel kennen. Hij vond verrassende manieren om zijn geestelijke dorst te lessen.
«
»
02:00 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
02:40 EenVandaag
Het laatste nieuws en achtergronden uit binnen- en buitenland. Via het EenVandaag Opiniepanel kunnen 50.000 leden hun stem laten horen en reageren op actuele thema's.
«
»
03:05 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
03:40 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers