TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
éénCanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
01:35 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
08:10 Opstand op de Neptunus
In 1784 vertrekt het Zeeuwse schip De Neptunus richting West-Afrika om goud, ivoor en slaven in te kopen in ruil voor handelswaar. Maandenlang zitten er honderden Afrikanen gevangen in het ruim.
«
»
09:10 Andere Tijden Special
Op de vleugels van de Europese eenwording wordt de trein in de jaren 50 naar voren geschoven als hét vervoermiddel dat Europeanen verbindt.
«
»
10:00 The Ballroom
Hiphop en spoken word-artiest Kevin de Randamie, artiestennaam Blaxtar, doet enkele tracks van zijn eerste album Ozmoses in een spoken word-uitvoering. Met violiste Shauntell Baumgard.
«
»
10:30 Slapstick! - Die Kunst des Scheiterns
Registratie van een voorstelling van muziektheatergroep Släpstick. De groep laat zich met weinig vergelijken: ze opereert op het breukvlak van fysieke komedie, choreografie en muziek. Met name de muzikale capaciteiten van Släpstick zijn veelgeroemd.
«
»
11:05 Vrije Geluiden Sessies: Altin Gün
De omnichord, een kleine synthesizer met een harpachtige en kitscherige klankkleur, speelt een belangrijke rol in de muziek van Altin Gün. Bassist Jasper Verhulst startte in 2016 de band.
«
»
11:40 Jong en Hindoe, de geloofsbeleving van hindoejongeren
Rajiv ontmoet Ranjitadevi, oprichter van het internetplatvorm HindoeDharma. Dewwret Sitaldin wil een pandit worden waar iedereen naartoe kan stappen met wat voor vraag dan ook.
«
»
12:10 Bloedland
Johan Eikelboom bezoekt de Makuleke-stam in het Krugerpark. Het is de eerste bevolkingsgroep die is gecompenseerd voor land dat tijdens de apartheid is afgenomen.
«
»
12:49 Politieke Partijen
Informatief programma.
«
»
13:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
13:10 2 voor 12
De quizvragen gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen en de antwoorden geven een sleutel tot het vormen van een twaalfletterwoord, dat uiteindelijk de oplossing van de quiz is.
«
»
13:50 Sterren op het doek
Op ontroerende wijze vertelt de belangrijkste radiomaker van de eeuw aan Özcan Akyol hoe hij het leven oppakt na het overlijden van zijn geliefde vrouw Greetje en welke inzichten hij kreeg.
«
»
14:35 Revolutie in Indonesië
Augustus 1945. Japan capituleert, Indonesië roept de onafhankelijkheid uit en de Indonesische jeugd grijpt naar de wapens van de verslagen Japanners. Dan arriveert een nieuw bezettingsleger.
«
»
15:30 Fryslân DOK
Noord-Nederlandse bestuurders hebben een zware lobby opgezet voor een snelle treinverbinding tussen Amsterdam en Groningen, de Lelylijn. Waar is die wens op gestoeld en hoe realistisch is die?
«
»
16:00 Geloofsgesprek
Hoe gaat de kerk verder na corona? En welke lessen trekt de kerk uit deze crisis om te voorkomen dat katholieken de band met hun kerk doorknippen?
«
»
16:15 Roderick Zoekt Licht
Op zijn fietstocht doet Roderick Vonhögen het eeuwenoude Clarissenklooster in Megen aan. De zusters laten Roderick de Franciscaanse inspiratie zien in de moestuin.
«
»
16:50 NOS Tour de France
Liveverslag van de achtste etappe van Oyonnax naar Le-Grand-Bornand over 151 kilometer. Een bergachtige rit richting de uitlopers van de Jura met de finish na de afdaling van de Col de Colombière.
«
»
18:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
18:20 EenVandaag
Het laatste nieuws en achtergronden uit binnen- en buitenland. Via het EenVandaag Opiniepanel kunnen 50.000 leden hun stem laten horen en reageren op actuele thema's.
«
»
18:55 BinnensteBuiten
In Schoonhoven wonen Jolanda en Dirk in een huis uit 1895. Roze voert de boventoon in hun retro-interieur. Bijna alle meubels hebben een lik verf gekregen.
«
»
19:25 De verandering
Bas Folmer wordt op de basisschool gepest met 'dikzak' en 'dikkertje dap'. Zijn ouders hebben niet in de gaten dat hun zoon al op jonge leeftijd aan depressies lijdt.
«
»
20:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
20:30 Dwars door de Middellandse Zee
Op zijn tocht door de Middellandse Zee verkent Arnout de Maddalena-archipel. Hij zet voet aan wal op Budelli en maakt kennis met de enige bewoner van het eiland: de 81 jaar oude Mauro.
«
»
21:15 Nu te Zien!
Directeur van Museum Gouda, Marc de Beyer, bekijkt in het Westfries Museum eeuwenoude handbeschilderde behangsels en ziet hoe het ontwerpduo Snijder&CO de oude muurkunst nieuw leven inblaast.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
22:10 Vera
Het lichaam van Luke Sumner wordt door straatvegers aangetroffen in een tunnel in de buurt van zijn huis in Newcastle. Vera onderzoekt de zaak.
«
»
23:50 The Wife
Een echtgenote stelt haar levenskeuzes in vraag wanneer ze samen met haar man naar Stockholm reist om diens Nobelprijs in ontvangst te nemen.
«
»
01:20 De Nachtzoen
In zijn zoektocht naar geestelijke vervulling stuitte voormalig politicus Zihni Özdil op de woorden van Jezus uit de Bijbel. Dat voelde als thuiskomen en leerde hem anders naar zichzelf te kijken.
«
»
01:35 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
02:15 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Play5 logo

Frank Farmer geniet de reputatie de beste bodyguard te zijn. Hij heeft in zijn vak de top bereikt omdat hij zich aan drie regels houdt: regelmatig van opdrachtgever veranderen, geen persoonlijke relatie met de baas beginnen en nooit voor supersterren werken. Voor drieduizend dollar per week gaat hij echter akkoord om de bekende zangeres Rachel Marron te beschermen. Sinds enkele maanden krijgt zij namelijk dreigbrieven en -tekeningen. Vaak worden ze opgestuurd, maar haar belager heeft ze ook al eens persoonlijk afgeleverd in haar villa. Omdat Rachel dit laatste niet weet, vindt ze de aanwezigheid van Frank Farmer totaal overbodig. Toch voelt ze zich al gauw tot de stugge en stille Farmer aangetrokken.

'The Bodyguard', film uit 1992 met oa. Whitney Houston, om 20.30 uur op Play5.

Dossiers