TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
ťťnCanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
02:10 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
06:40 Met klassiek de week door
Carine Lacor, Jet Berkhout, Ab Nieuwdorp en Tijl Beckand leggen samen met solisten en gezelschappen inhoudelijk en muzikaal het verband tussen actualiteit en eeuwigheid, tussen het nu en het tijdloze.
«
»
06:55 Lazarus
Aafke Romeijn, muzikant en schrijver, noemt haar depressie Godzilla, een monster dat haar geregeld in bezit neemt. Zou ze zich herkennen in het verhaal van koning Saul?
«
»
07:25 Ik mis je
'Ik heb altijd geloofd dat het goed zou komen,' vertelt Tom Lammerse over zijn jongere broer Sam. In zijn tienerjaren wordt Sam depressief en krijgt psychoses. Onverwacht maakt Sam een eind aan zijn leven.
«
»
08:00 Petrus in het land
Petrus is op bezoek bij de Protestantse Gemeente Monnickendam. We ontmoeten kersverse predikant Alexander Noordijk en ontdekken hoe de jongeren zich inzetten voor anderen.
«
»
08:25 De Verwondering
Margot van Schayk (1974) werkte als programmamaker bij de Publieke Omroep, bij EndemolShine en als innovatiemanager bij KRO-NCRV.Onlangs verscheen haar boek 'Ik val niet, ik dans'.
«
»
08:55 Ik mis je
Dick Wolbers legt rozen op het graf van zijn dochter Nanda en zijn vrouw Mary. Op de begrafenis van Nanda, die overleed aan borstkanker, kan Mary niet meer lopen. Drie weken later hoort ze dat ze een hersentumor heeft. Hoe gaat hij om met dit dubbele gemis?
«
»
09:20 Zie je zondag!
Marleen ontmoet Gerrit. Hij is in Het Open Huis terechtkomen, omdat hij hulp nodig had. Daar deed hij allerlei kluisjes. Pas later raakte hij ook echt geÔnteresseerd in het geloof.
«
»
09:45 Geloofsgesprek
De bisschop van bisdom Groningen-Leeuwarden is Brabander met hart en ziel, maar nu al een paar jaar Groninger met de Groningers, Fries met de Friezen en Drent met de Drenten.
«
»
10:00 Eucharistieviering
Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de H. Gerardus Majella kerk te Emmen. Celebrant: Pastoor Peter Stiekema.
«
»
11:00 EO BEAM Kerkdienst
Vanuit studio 61 in het EO-gebouw organiseert BEAM, de jongerenafdeling van de EO, een live-kerkdienst. Presentator Joram Kaat ontvangt de BEAM Worshipband en een spreker.
«
»
11:30 Metterdaad
We maken kennis met tropenarts Mark Godeschalk en zijn gezin. Zij werken in de Congolese jungle met minimale middelen en doen daar letterlijk levensreddend werk.
«
»
11:45 Nederland Zingt Dichtbij
Programma met een mix van muziek, samenzang, persoonlijke geloofsverhalen en een Bijbelse overdenking.
«
»
12:40 Andries
Jurjen van Houwelingen was een gevierd spreker en een succesvolle internetondernemer. Maar toen sloeg het noodlot toe: een tumor veroorzaakte plotseling grote hersenschade.
«
»
13:03 Wilde Ganzen
In 2019 heeft Wilde Ganzen geholpen een gezondheidscentrum te bouwen in de Syrische stad Al Bab. Dit centrum is een groot succes en wil haar kennis en kunde graag delen.
«
»
13:10 Frysl‚n DOK
Elk jaar stuurt de IsraŽlische Lea Cohen na de oogst een doos sinaasappels naar haar Friese onderduikfamilie. De veiligheid die ze er in de oorlog vond, heeft een band voor het leven gesmeed.
«
»
13:40 Brainwash Talks
Rappers die elkaar met messen te lijf gaan, of jongeren die een homostel belagen. Als het om jeugdcriminaliteit gaat, is compassie niet het eerste dat in je opkomt, ziet ook Jan Dirk de Jong.
«
»
14:00 Hier zijn de Van Rossems
Het verhaal van Mariken van Nimwegen kan zo naar Hollywood, menen de Van Rossems. Het standbeeld van Nijmegens beroemdste dochter mag natuurlijk niet ontbreken in deze aflevering.
«
»
14:40 Sportlab Sedoc
Wielrenster Annemiek van Vleuten heeft als grote doel: goud op de Olympische tijdrit bij de Spelen van Tokio komende zomer. Hoe kan de wetenschap haar daarbij helpen?
«
»
15:30 De Boeddhistische Blik: Kan ik de wereld veranderen?
Jan Bor neemt ons mee op zijn persoonlijke pad langs de westerse en oosterse filosofie die hem tot inzichten bracht over het 'ik'.
«
»
16:25 Iedereen Verlicht
Narsingh ontmoet David Mangene, DaniŽlle van Driel en bioboer Ruben.
«
»
16:51 Socutera
Met: Het Longfonds, Wereldouders en Verhuisdieren.
«
»
17:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
17:10 Jacobine op 2
De eerste aflevering gaat over wandelen in coronatijd met onder andere Twan Huys en actrice Nhung Dam. Tijdens de lockdown ontdekten massa's mensen hoe prettig het is om te wandelen.
«
»
17:40 Vrijdenkers
Hoe vertel je aan je ouders dat je niet meer gelooft of niet meer op hun manier gelooft? Door uit te spreken dat ze niet meer geloven zetten de vrijdenkers veel op het spel.
«
»
18:15 Podium Witteman
KCO-leden spelen delen uit werk van Mahler. * De Belgische sopraan Elise Caluwaerts heeft zich gestort op de liederen van Alma Mahler.
«
»
19:25 Brommer op Zee
Chris de Stoop vertelt over 'Het boek DaniŽl', een waargebeurd verhaal over de moord op zijn oom. Hanna Bervoets praat over 'Een modern verlangen', haar bundel met veertien korte verhalen.
«
»
20:25 Mari staat op
Waarom leven mensen met en zonder handicap eigenlijk in gescheiden werelden? Mari logeert een aantal dagen in Het Dorp, een woongemeenschap en zorginstelling voor mensen met een handicap.
«
»
21:05 Metropolis
Parfait (Burkina Faso) 'tropicaliseert' geÔmporteerde auto's. Pechhulp Aminullah (Afghanistan) is bij een beruchte tunnel neergestreken. Het verkeer in IndonesiŽ heeft last van spijkertjes.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
22:10 Tiende van Tijl Special: Mahler
Waar Mahler in eigen land, of elders in Europa, nauwelijks erkenning kreeg, werd hij in Nederland wťl omarmd. Willem Mengelberg haalde Mahler voor het eerst naar Nederland.
«
»
22:45 KCO - Mahler 5
Mahler schreef de Vijfde Symfonie in 1901 en 1902, een gelukkige tijd voor de componist. Hij ontmoette zijn grote liefde Alma en droeg het stuk aan haar op.
«
»
00:05 Vrijdenkers
Hoe vertel je aan je ouders dat je niet meer gelooft of niet meer op hun manier gelooft? Door uit te spreken dat ze niet meer geloven zetten de vrijdenkers veel op het spel.
«
»
00:40 Jacobine op 2
De eerste aflevering gaat over wandelen in coronatijd met onder andere Twan Huys en actrice Nhung Dam. Tijdens de lockdown ontdekten massa's mensen hoe prettig het is om te wandelen.
«
»
01:05 Naches
Luuc Smit is deskundig op het gebied van rouw en verliesverwerking. Hij is voorzanger in de synagoge van Middelburg.
«
»
01:20 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
02:00 Buitenhof
Interviewprogramma met maatschappelijke en politieke debatten, gesprekken en opinies.
«
»
02:55 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Johny Voners als Xavier in 'F.C. De Kampioenen' (foto: Eén - © VRT 2020)

Carmen leest in haar 'vakliteratuur' dat heel wat mannen vreemd gaan tijdens de zwangerschap, en zij is er van overtuigd dat Marc tot dat verfoeilijk gezelschap behoort. Aangezien ze op hoongelach onthaald wordt met haar theorie, besluit ze zelf het bewijs te leveren. Ze bestookt Marc met erotische fanmail en intieme geschenken, zeer tot ongenoegen van haar doelwit. Wanneer Marc Pol bij de zaak betrekt om zijn 'grootste fan' te ontmoedigen, en Fernand ontdekt dat Carmen blijkbaar een relatie met Marc op het oog heeft, gaan de poppen echt aan het dansen. Maurice maakt zich zorgen dat hij en Pascale hun tijd niet goed genoeg gebruiken, en hij overtuigt haar om volgens een vast schema te gaan leven dat hun een maximum aan quality time zal verzekeren. Maar al gauw wordt het schema een doel, eerder dan een middel voor Maurice...

'F.C. De Kampioenen', om 19.45 uur op Eťn.

Dossiers