TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
éénCanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvNPO 1NPO 2NPO 3
02:55 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
06:40 Met klassiek de week door
Carine Lacor, Jet Berkhout, Ab Nieuwdorp en Tijl Beckand leggen samen met solisten en gezelschappen inhoudelijk en muzikaal het verband tussen actualiteit en eeuwigheid, tussen het nu en het tijdloze.
«
»
07:00 Adieu God?
De vader van schrijver en voormalig D66-leider Jan Terlouw (89) was dominee. Rond zijn 9de begon Jan kritische vragen te stellen over het geloof, want hij zag allerlei ongerijmdheden.
«
»
07:30 De verandering
Als kind ziet Linda Beiler dingen die niemand anders ziet, zoals overleden mensen. Linda vindt al die dingen maar eng. Ze wordt er zo depressief van dat haar vader haar meeneemt naar een magnetiseur.
«
»
08:00 Petrus in het land
Elke zaterdag opent een Protestantse kerk haar deuren voor ons. We maken kennis met lokale kerkgemeenschappen in Nederland en ontmoeten inspirerende voorgangers.
«
»
08:30 De Verwondering
Op de vroege zondagmorgen ontvangt Annemiek Schrijver een gast die ons inspireert met zijn of haar inzicht. Levensbeschouwing en nabijheid.
«
»
08:55 Ik mis je
Thomas, de 27-jarige zoon van Ton en Corina Wierks, gaat met zijn vrouw als zendeling naar Nepal. Een paar maanden na hun vertrek krijgen Ton en Corina het bericht dat hun zoon vermist is.
«
»
09:20 Zie je zondag!
Joost van Wissen ontmoette Corina in de kroeg en kwam erachter dat ze christelijk was. Joost had verder niks met het geloof, maar door Corina begon hij zich er steeds meer in te verdiepen.
«
»
09:45 Geloofsgesprek
De bestemming van Angela Holleboom is al veertig jaar: bij God willen zijn. Dat doet deze abdis van de clarissen in het klooster te Megen, dat dit jaar een bijzonder jubileum viert.
«
»
10:00 Eucharistieviering
Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Sint-Janskathedraal te Den Bosch. Celebrant: Pastoor Vincent Blom.
«
»
11:00 EO BEAM Kerkdienst
Vanuit studio 61 in het EO-gebouw organiseert BEAM, de jongerenafdeling van de EO, een live-kerkdienst. Presentator Joram Kaat ontvangt de BEAM Worshipband en een spreker.
«
»
11:30 Metterdaad
We zijn te gast in het Museum of Humanity van fotograaf Ruben Timman. In 2001 kreeg Ruben een bijzondere droom: hij was te gast in het Museum der Mensheid en werd daar rondgeleid door Kofi Annan. Vanuit die droom is uiteindelijk dit museum in Zaandam gegroeid.
«
»
11:45 Nederland Zingt Dichtbij
Maaike Huijgen stond aan de wieg van biologische boerderij de Eemlandhoeve in Bunschoten. Als boerin is ze dagelijks actief in de natuur, een plek waar ze God heel dichtbij ervaart.
«
»
12:35 Andries
Toen Annebeth Roor vijftien jaar oud was, woonde ze de klimaattop in Kopenhagen bij. Betrokkenheid bij duurzaamheid en samenlevingsvraagstukken is haar thuis met de paplepel ingegoten.
«
»
13:02 Wilde Ganzen
Arme mensen in India krijgen te weinig gezonde voeding en de hygiëne laat te wensen over. Goede zorg is voor hen van levensbelang. Ze kunnen terecht in het ziekenhuis in Patna, maar dit is oud.
«
»
13:05 Fryslân DOK
Een vlucht ganzen in V-vorm betekent: winterweer op komst. Boeren, wetenschappers, jagers en een slager over het toenemend aantal ganzen op het platteland en wat daarmee moet gebeuren.
«
»
13:35 Brainwash Talks
Vrouwen zijn geneigd om te krabben, om elkaar naar beneden te halen, valt schrijver en feminist Milou Deelen op. Waarom is dat zo, en hoe komen we daar los van?
«
»
13:55 Het verhaal van Boekel
Begin maart 2020 staat Boekel in het middelpunt van de coronacrisis. Een hechte gemeente met ruim 10.000 inwoners krijgt in korte tijd te maken met veel verlies.
«
»
14:35 Andere tijden
In de jaren 90 wil minister van Economische Zaken Hans Wijers de winkeltijden verruimen. Werknemers moeten flexibel zijn en dus moeten zij ook op een flexibel tijdstip boodschappen kunnen doen.
«
»
15:07 Socutera
Socutera brengt goede doelen in beeld. In deze uitzending: Jantje Beton, St. Overleven met Alvleesklierkanker en St. Medair Nederland.
«
»
15:15 NOS Sport: Tennis ABN AMRO finale
Liveverslag van Tennis ABN AMRO finale.
«
»
16:30 NOS Sport: Tennis ABN AMRO finale
Liveverslag van Tennis ABN AMRO finale.
«
»
17:50 Jacobine op 2
In de aanloop naar de landelijke verkiezingen interviewt Jacobine Geel drie nummers twee van prominente politieke partijen. Wat willen zij doen om de band met de burgers te herstellen?
«
»
18:25 Podium Witteman
De 12-jarige pianist Adam Akopian, in 2020 winnaar van het PianoFest Concours, speelt muziek van de Armeense componist Komitas Vardapet.
«
»
19:30 On Stage
Welke band moeten we allemaal horen volgens Henny Vrienten? En op welke voorstelling wacht Ryanne van Dorst? Hoe brengt Joost van Bellen een ode aan het nachtleven?
«
»
20:25 De vuilnisman
Geen sector is zo licht ontvlambaar als de afvalsector. De afgelopen drie jaar brak er in Nederland ruim 240 keer brand uit bij vuilverwerkers.
«
»
21:00 Pointer: de digitale verkiezingen
Politieke partijen zetten alsmaar meer in op social media om stemmen te winnen. Hoe groot is de invloed van die social media? Het algoritme van de sociale media bepaalt wat je te zien krijgt.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
22:05 VPRO Tegenlicht
De Britse desinformatie-experte Nina Schick waarschuwt voor een wereld waarin desinformatie welig tiert, met als gevolg dat steeds meer bevolkingsgroepen tegen elkaar uitgespeeld worden.
«
»
23:00 Once Upon a Time in Iraq
Na de val van Saddam Hoessein waren veel Irakezen hoopvol. Ahmed al-Bashir, nu een bekend komiek, herinnert zich hoe hij zijn Engels oefende met Amerikaanse soldaten.
«
»
00:05 On Stage
Welke band moeten we allemaal horen volgens Henny Vrienten? En op welke voorstelling wacht Ryanne van Dorst? Hoe brengt Joost van Bellen een ode aan het nachtleven?
«
»
01:05 Jacobine op 2
In de aanloop naar de landelijke verkiezingen interviewt Jacobine Geel drie nummers twee van prominente politieke partijen. Wat willen zij doen om de band met de burgers te herstellen?
«
»
01:40 Naches
Astrid van Helden is bijna niet te typeren, noemt zichzelf Soprano Absurdo en heeft een stembereik van vier octaven.
«
»
01:50 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
02:30 Buitenhof
Interviewprogramma met maatschappelijke en politieke debatten, gesprekken en opinies.
«
»
03:25 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

‘Dancing Dimi: Game On!’

Dimitri Van den Bergh is de grootste dartsbelofte van ons land. Tot een gescheurde kruisband roet in het eten strooit. Te midden van een overvolle dartsagenda gaat 'Dancing Dimi' onder het mes. Geraakt hij tijdig gerevalideerd om 24 dagen na zijn operatie terug op het hoogste niveau van de UK Open te staan?

'Dancing Dimi: Game On', om 20.15 uur op VTM 2.

Dossiers