TVgids - njam!

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM NON-STOP 90sVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVDOBBIT TVnjam!Play Sports Openvlaamsparlement.tvBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
03:25 Hidden Gems
Het verhaal van Michelin Cotton Candy, dat slechts twee keer per maand verkocht wordt.
«
»
04:10 Streetfood
Spicy taco's, loaded fries, bakjes vol Oosterse goodies: dat is streetfood. Vandaag start streetfoodie Lynn in haar Hometown Amsterdam en gaat ze bij de hippe Market 33 heerlijk food from the streets ontdekken en ook zelf klaarmaken.
«
»
04:50 De Dagschotel
Italiaanse chef Peppe Giazomazza maakt een papillot van zwaardvis klaar.
«
»
05:00 Veldvers
De ster van de dag is de bloemkool. Echt een gouwe ouwe. Topchef Nicolas Decloedt serveert de geroosterde kool vandaag met pickles en parelgerst. Een keertje iets anders dan de klassieker bloemkool met witte saus én volledig plantaardig.
«
»
05:10 Open Vuur
Dit keer maken de grillmasters een 'kapsalon' Open Vuur Style klaar. Ook de visliefhebber komt aan zijn trekken met een portie zeeduivel. Tot slot wordt een kwartel met veel liefde op de barbecue gezwierd.
«
»
05:55 Foodies & The City
Lynn, Tess en Maud gaan op zoek naar de culinaire hotspots in Antwerpen. Op het menu: een rock-'n-roll-beenhouwer, een stokoud, geel drankje en een waar deco paradijs. Inspiratie genoeg voor de meiden.
«
»
06:30 Beach Barbecue
Vandaag stookt chef Dagny Ros de kolen heet voor een gezellige barbecue op het strand. Ze verwent haar gasten met varkenskoteletten, gevulde aardappelen, en een gegrilde zalm met algensalade. Als dessert: een gesmolten Camenbert.
«
»
06:50 Hidden Gems
Het verhaal van Michelin Cotton Candy, dat slechts twee keer per maand verkocht wordt.
«
»
07:35 Snel, Makkelijk & Lekker
Christer Elfving maakt een vegetarisch gerecht: pittige pasta met courgette, wodka en tomaat.
«
»
08:00 KLAAR IN 20 minuten
Vandaag komt deze chef zijn zegje in de keuken doen: De Pauw Jeroen. Hij maakt een dikke bloemkoolsoep met croutons van peperkoek en gerookte eend. Een kommetje gezelligheid dus dat bovendien klaar is in 20 minuten.
«
»
08:25 Open Vuur
Dit keer maken de grillmasters een 'kapsalon' Open Vuur Style klaar. Ook de visliefhebber komt aan zijn trekken met een portie zeeduivel. Tot slot wordt een kwartel met veel liefde op de barbecue gezwierd.
«
»
09:15 Ainsley Eats The Streets
Ainsley's street food odyssee gaat naar Osaka, waar hij de kunst van het okonomiyaki maken ontdekt, tapas in Japanse stijl probeert en oestertempura en udon noedels met chiligarnalen maakt.
«
»
10:05 Urban Barbecue
Chef Bart Desmidt gooit alweer hoge ogen. Hij start met een ijsgekoelde cocktail en daarna wordt er gesmuld van kokkels in papillot, varkensrug Duke of Birkshire, hondshaai en kip. De chef serveert ook nog eens côte à l'os van Wagyu.
«
»
10:35 Ware Delicatessen
Chef Bart Desmidt gaat aan de slag met ingrediënten die als een ware delicatesse worden beschouwd. Met deze ingrediënten maakt hij bijzondere gerechten iedereen zou kunnen maken in beperkte tijd. Deze keer maakt hij gebruik van truffel.
«
»
11:10 Ottolenghi's Mediterranean Feast
Op Mallorca trekt Yotam het binnenland in op zoek naar authentieke lokale gerechten. Hij ontdekt een prachtige voorraadkast met lokale ingrediënten, waaronder geroosterd speenvarken dat langzaam wordt gekookt in een broodoven.
«
»
12:00 KLAAR IN 20 minuten
Lore Moerman zorgt voor een vegetarisch gerecht, bereid met penne, vegetarische kip en een verrassende spinaziepesto. Makkelijk te maken, lekker en vooral klaar in de beloofde twintig minuten.
«
»
12:30 Sarah's Sweet Table
Vandaag krijgt Sarah's Sweet Table een goudkleurig randje, want Sarah gaat aan de slag met abrikoos en citroen. Eerst maakt ze een luchtige chocolademousse met abrikoos klaar en daarna ook nog een overheerlijke citroencake met gouden glans.
«
»
12:55 Foodies & The City
Lynn, Tess en Maud gaan op zoek naar de culinaire hotspots in Antwerpen. Op het menu: een rock-'n-roll-beenhouwer, een stokoud, geel drankje en een waar deco paradijs. Inspiratie genoeg voor de meiden.
«
»
13:30 Open Vuur
Dit keer maken de grillmasters een 'kapsalon' Open Vuur Style klaar. Ook de visliefhebber komt aan zijn trekken met een portie zeeduivel. Tot slot wordt een kwartel met veel liefde op de barbecue gezwierd.
«
»
14:15 DIY
Deze keer maakt Johan Segers een heerlijke visbouillon. Roger van Damme laat zien hoe je banketbakkersroom maakt en Jan Buytaert maakt een snelle hap. Vervolgens sluit Dominique Persoone af met het recept voor pindakaas.
«
»
14:40 Taste of Australia met Hayden Quinn
Hayden is in Brisbane en gaat op jacht naar epische paddenstoelen die in de stad worden gekweekt, leert over de wijngeschiedenis van Brisbane bij City Winery en praat bij met chef-kok Louis Tikaram.
«
»
15:05 Toasted!
Dominique Persoone en Dagny Ros maken Bloody Dominique, Miss Muesli Mix en een Killer Taco.
«
»
15:30 De Zomertafel
Jan Buytaert en Johan Segers maken samen allerlei zomerse gerechten. Op het menu staat onder andere varkensspiering met gegrilde ananas, een stoofpotje met makreel, papillot van kabeljauw en een salade met doperwtjes en croutons.
«
»
16:05 Beach Barbecue
Bart Desmidt speelt een thuismatch vandaag, want hij steekt de barbecue aan op het strand van Knokke-Heist. Op het menu staan gegrilde oesters, een gerookte zalm, een Caraïbische Kip Jerk en een overheerlijke Baba als dessert.
«
»
16:25 Peppe's Toscane
Peppe trekt naar San Casciano Val di Pesa, een dorpje enkele kilometers onder Firenze. Daar vindt hij de beste pecorinokaas (schapenkaas) van de regio. Het brein achter de pecorino luistert naar de naam Toni Ballarin.
«
»
16:50 Foodies & The City
Diest, een onontdekte parel, maar met het zoetste straatje, een wijnbar slash kapperszaak én geweldige handtassenwinkel. Kortom, dé place to be voor Lynn, Tess en Maud. Met alle opgedane culinaire inspiratie, gaan ze later ook zelf aan de slag.
«
»
17:30 De Garde van Gert
Gert Verhulst staat deze keer achter het fornuis met chef Olivier de Vinck. Olivier toont hoe je creatief kan zijn met bloemkool. Hij prepareert de groente op verschillende manieren. Een gebakken stuk zeetong maakt de maaltijd compleet.
«
»
18:05 Taste of Australia met Hayden Quinn
Hayden gaat naar Sunshine Coast en begint in het achterland bij Maleny Dairies. Via de geweldige ambachtelijke bierscène van de Sunny Coast, flanst hij uiteindelijk een verse garnaalschotel op het strand van Mooloolaba in elkaar.
«
»
18:30 Het Weekmenu
Dagný Rós maakt een vierdaags weekmenu dat perfect is voorbereid. Ze bereidt visballetjes met remoulade en rode kool, Indische kip met naanbrood, een ovenschotel met gehakt, wortelen en spinazie en pasta met bloemkoolsaus, gebakken ham en erwtjes.
«
»
19:10 Op de Rooster
Johan Segers krijgt bezoek van zangeres Els Pynoo en samen met haar bereidt hij onder andere venusschelpen, makreel, inktvis en groene asperges op de barbecue.
«
»
19:40 Pasta & Risotto
Jan Tournier maakt risotto met duif en Dagny Ros maakt driekleurenpasta met kip en broccoli.
«
»
19:55 Streetfood
Mexicaanse taco's en mini tostada's én Vietnamese rijstvelbakjes met garnalen. Dat kan men vandaag krijgen bij Lynns Tilburgse streetfoodkraampje. Ze helpt verder ook nog een handje bij haar Braziliaanse en Caraïbische collega's.
«
»
20:40 De Garde van Gert
Gert Verhulst ziet het rock-'n-roll-gehalte in zijn keuken stijgen in het gezelschap van chef Dominique Persoone. Dominique steekt de Vlaamse oerklassieker 'balletjes in tomatensaus' in een Grieks jasje.
«
»
21:15 BBQ Vanavond?!
Deze keer gaat Bart aan de slag met varkenskotelet met gegrilde romanesco, erwtenpeulen met parmaham en tarbot op de BBQ.
«
»
21:35 Open Vuur
Dit keer maken de grillmasters een 'kapsalon' Open Vuur Style klaar. Ook de visliefhebber komt aan zijn trekken met een portie zeeduivel. Tot slot wordt een kwartel met veel liefde op de barbecue gezwierd.
«
»
22:20 Tot op het Bot: Het Varken
Johan Segers heeft een topgerecht in petto: een hammetje in de oven met wortelpuree en mosterdsaus. Voor zijn vlees gaat Johan langs bij beenhouwer Benny en speciaal voor de chef snijdt Benny een hammetje van de bil van het varken.
«
»
22:40 Pasta & Risotto
Steffi maakt een courgette-brocolipannetje met boekweitnoedels en Peppe maakt risotto met roodbaars.
«
»
23:00 De Zomerkeuken
Vandaag speelt Dominique Cowboy en Mexicaantje, want hij legt een stuk Tomahawk op de grill dat hij combineert met een salsa. En hij maakt ook een aperitief, zo gaat dat natuurlijk op zijn zomerse feestjes.
«
»
23:25 Ainsley Eats The Streets
Chef-kok Ainsley Harriott is in Madrid, waar zeer uiteenlopende Spaanse smaken te vinden zijn. In de tapasbars en restaurants met een menú del día, woont Ainsley het eerste streetfoodfestival bij.
«
»
00:15 Taste of Australia met Hayden Quinn
Hayden gaat naar Sunshine Coast en begint in het achterland bij Maleny Dairies. Via de geweldige ambachtelijke bierscène van de Sunny Coast, flanst hij uiteindelijk een verse garnaalschotel op het strand van Mooloolaba in elkaar.
«
»
00:40 Foodies & The City
Diest, een onontdekte parel, maar met het zoetste straatje, een wijnbar slash kapperszaak én geweldige handtassenwinkel. Kortom, dé place to be voor Lynn, Tess en Maud. Met alle opgedane culinaire inspiratie, gaan ze later ook zelf aan de slag.
«
»
01:20 De Wereldkeuken
Chef José Polonio laat ons kennismaken met de authentieke smaken van zijn Spanje. Dit culinaire avontuur resulteert in een tafel vol heerlijke tapas.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo Kleurt je dag

Wanneer de Romeinse keizer Marcus Aurelius in 180 n.Chr. zijn einde voelt naderen, kiest hij de loyale generaal Maximus als zijn opvolger. Maar Marcus Aurelius' zoon Commodus wil zelf op de keizerlijke troon gaan zitten en laat Maximus arresteren en zijn familie vermoorden. Maximus weet echter te ontsnappen en komt in de handen terecht van slavenhandelaren, die hem doorverkopen aan de gladiatorenmeester Proximo. Maximus krijgt als gladiator snel aanzien en bekendheid en beseft dat dit wellicht de enige kans is om zich te wreken op de keizer.

'Gladiator', film uit 2000 met oa. Joaquin Phoenix, om 20.30 uur op VTM.

Dossiers