
TVgids - njam!
Andere zender »
05:40 | Over (h)eerlijke groenten |
Johan Segers bezoekt vandaag doperwtenteler Maarten De Wit. Daarna gaat hij aan de slag in de keuken en maakt hij een erwtensoep met spek, beenham en rookworst. Daarna serveert hij een bord vol erwtjes met broodcroutons en zilveruitjes.
«
»
06:10 | Tot op het Bot: Het Rund |
Johan Segers gaat aan de slag met de klapribben van het rund, de boulie plat cote.
«
»
06:30 | De Dagschotel |
Het weer wil in België wel eens tegen zitten, maar met deze overheerlijke mosselen met een pittige tomatensaus van Dominique Persoone waan je je onmiddellijk op een zonnig terrasje in Barcelona.
«
»
06:45 | De Sterrenkaart |
Yves Mattagne is in Vlaanderen misschien minder gekend, en toch runt de getalenteerde chef al vele jaren één van de beste visrestaurants van ons land. Het restaurant ligt verscholen in de buik van het Brusselse Radisson Blue hotel.
«
»
07:15 | Ainsley Eats The Streets |
Ainsley reist naar IJsland, waar hij kennismaakt met visrecepten en de cuisine van de Vikingen.
«
»
08:00 | Roger van Damme - Goud |
Roger van Damme draagt een hemels dessert op aan atleten Kim Gevaert en Hanna Mariën.
«
»
08:30 | Karola's Kitchen |
Iedereen kent wel de drukte in de ochtend. Daarom zet Karolien twee voedzame ontbijtjes op het menu: een super simpele smoothie met aardbeien en zelfs paprika, en ook ontbijtmuffins van appel. Het is perfect om vooraf voor te bereiden.
«
»
08:55 | KLAAR IN 20 minuten |
Vandaag kookt de chef met een charisma zo bruisend als de Etna: Peppe Giacomazza. Hij gaat de uitdaging aan en maakt zelf orecchiette met een heerlijk sausje van ansjovis erbij. Samen met Jef wordt ontdekt of het hem lukt in twintig minuten.
«
»
09:25 | De Eregast |
In het hartje van de Vlaamse Ardennen ontvangen Peppe Giacomazza, Jeroen De Pauw en Dominique Persoone vier dagen lang elke dag een eregast die ze gastronomisch in het zonnetje zetten.
«
»
10:16 | Culinair Thailand |
Roger van Damme laat fijnproevers in het buitenland genieten van zijn creaties. Thailand is een van zijn favoriete reisbestemmingen. Tijdens deze reis toont hij typisch Thaise producten, de overheerlijke street food en gerechten van lokale topchefs.
«
»
10:40 | Het Weekmenu |
Steffi Vertriest maakt een vierdaags weekmenu dat perfect is voorbereid. Ze bereidt kip in sinaasappelsaus met quinoawok, zalm in rode curry met limoengras, een Marokkaans stoofpotje met zoete aardappel en quinoa met pesto en een eitje.
«
»
11:25 | The Art of Making Cocktails |
Manuel vertelt gepassioneerd en met kennis van zaken over de ingrediënten en de smaken en kleuren van de verschillende drankje. Vandaag schotelt hij Widow's Kiss - Old Fashioned - Angel's Tit No. 1 voor.
«
»
11:35 | Ellemieke's KIDchen |
Ellemieke toont hoe kinderen op een leuke manier al die broodnodige vitamientjes kan binnenlepelen. Samen met haar kinderen maakt ze een heerlijke groentesoep, met een sidedish van slacrackers en heerlijke dips.
«
»
11:55 | KLAAR IN 20 minuten |
Vandaag in onze keuken de culinaire trots van Hasselt én een echte beauty: Breysem Anne-Sophie. Ze gaat voor een schoon stuk kabeljauw dat ze serveert met groene asperges, parelcouscous en zelfgemaakte dragonolie. Ideaal voor vrijdag visdag.
«
»
12:25 | Comfort Food |
Binnenblijfweer vraagt om Comfort Food. Dat weet Jeroen de Pauw als de beste. Vandaag maakt hij balletjes in tomatensaus die ook kort in de oven gaan. En er is ook een dessert. Dat wordt een chocoladeroompap met petit-beurrekoekjes.
«
»
12:50 | De Gezonde Goesting |
Na haar ochtendloop maakt healthy foodie Steffi een powerontbijt, gaat ze langs bij de zero waste shop voor verse ingrediënten voor haar cashewbrood en een currysoep. Een gevulde en ook gezonde dag.
«
»
14:15 | Karola's Kitchen |
Helemaal Belgische kost. Helemaal veggie. Absoluut comfy en vooral: echt goed. Dat is wat Karolien vandaag maakt: balletjes in tomatensaus. Ze gebruikt vegan gehakt en veel pompoen en paprika. Die roostert ze en verwerkt ze ook in zacht-zoete hummus.
«
»
14:40 | BBQ Vanavond?! |
Chef Bart Desmidt bereidt een heerlijke pizza calzone, asperges en moelleux au chocolat van de BBQ.
«
»
15:05 | KLAAR IN 20 minuten |
Chef Peppe Giacomazza maakt een gezonde variant op dé Italiaanse klassieker: salade carbonara. Een bordje Italiaanse trots dus, en vooral: klaar in minder dan twintig minuten.
«
»
15:30 | Comfort Food |
Gerechtjes die gezelligheid oproepen en iedereen doen glimlachen, kinderen inclusief. De old time favorite van Jeroen de Pauws dochter is een stevig slaatje met enorm veel gesmolten kaas en eigengemaakte mikadostokjes.
«
»
15:45 | Ottolenghi's Mediterranean Feast |
In de prachtige vissershaven van Bosa kookt Yotam een van de grootste maaltijden van de Middellandse Zee: vers gevangen kreeft op open vuur. Vervolgens laat Yotam de kust achter zich en reist hij diep het ruige binnenland van Sardinië in.
«
»
16:35 | Veggie! |
Philippe Van den Bulck maakt een caesarsalade met gegrilde sla harten en geroosterde artisjok.
«
»
16:50 | Veggie! |
Philippe Van den Bulck maakt lasagna van aubergines.
«
»
17:10 | Tot op de Graat |
Chef Johan Segers werkt met een speciaal beestje uit onze Noordzee: de wulk, een huisjesslak. Johan toont hoe je wulken in een pittige bouillon kan koken en hij maakt een verrassend stoofpotje met gekookte wulk, paddenstoelen en amandelnootjes klaar.
«
»
17:30 | KLAAR IN 20 minuten |
Vandaag in de keuken de man die kookt met passie én zijn hart: Desmidt Bart. Hij gaat voor een Vlaamse klassieker die ook op en top comfort food is: worst met verse zuringstoemp. Heerlijk old school én Bart kennende: klaar in twintig minuten.
«
»
17:55 | Toasted! |
Dominique Persoone en Dagny Ros maken Bloody Dominique, Miss Muesli Mix en een Killer Taco.
«
»
18:20 | Karola's Kitchen |
Helemaal Belgische kost. Helemaal veggie. Absoluut comfy en vooral: echt goed. Dat is wat Karolien vandaag maakt: balletjes in tomatensaus. Ze gebruikt vegan gehakt en veel pompoen en paprika. Die roostert ze en verwerkt ze ook in zacht-zoete hummus.
«
»
18:55 | De Chalet, Hollandse Maatjes |
De mannen maken het extra feestelijk met een kerststol als ontbijt, de zotste carpaccio ooit en een kalkoenrollade met truffel als diner. De party wordt alleen maar gekker, wanneer Dominique de ijskoude vijver induikt en zijn kleren vergeet.
«
»
20:05 | De Sterrenkaart |
Een tocht langs acht Belgische sterrenzaken en een boeiende blik op het culinaire verhaal van de chef achter het sterrenrestaurant. De chefs geven een inkijk in hun keukengeheimen en presenteren hun eigen signatuurmenu.
«
»
20:40 | KLAAR IN 20 minuten |
Chef Peppe Giacomazza maakt een gezonde variant op dé Italiaanse klassieker: salade carbonara. Een bordje Italiaanse trots dus, en vooral: klaar in minder dan twintig minuten.
«
»
21:05 | Ainsley Eats The Streets |
Ainsley's street food odyssee gaat naar Osaka, waar hij de kunst van het okonomiyaki maken ontdekt, tapas in Japanse stijl probeert en oestertempura en udon noedels met chiligarnalen maakt.
«
»
21:55 | Panklaar |
Jan Buytaert laat zien hoe een lichte hartige Bretoense pannenkoek bereidt moet worden.
«
»
22:25 | Apero - Dining |
Jeroen de Pauw en Andy de Brouwer bundelen hun fantasie en serveren kleine gerechten en opmerkelijke dranken voor een eigentijds avondje eetplezier. Andy serveert een eigenzinnige negroni en Jeroen roostert wortelen in koffiegruis.
«
»
23:00 | KLAAR IN 20 minuten |
Vandaag kookt de dame die culinair stevig weet te score(n): Moerman Lore. Ze gaat voor de Vlaamse klassieker die bovendien ook een stevig bordje comfort food is: wortelstoemp met chipolata en pickles. Zo simpel en heerlijk kan het leven zijn.
«
»
23:25 | Ainsley Eats The Streets |
Ainsley reist naar IJsland, waar hij kennismaakt met visrecepten en de cuisine van de Vikingen.
«
»
00:20 | De Eregast |
In het hartje van de Vlaamse Ardennen ontvangen Peppe Giacomazza, Jeroen De Pauw en Dominique Persoone vier dagen lang elke dag een eregast die ze gastronomisch in het zonnetje zetten.
«
»
01:10 | De Smaaktoerist |
Jeroen trekt erop uit in het Dijleland en ontdekt er eerlijk rundvlees, pikante waterkers uit de IJsevallei en hoevebier waar zelfs het trekpaard aan meewerkt. Ze vormen de perfecte ingrediënten voor een BBQ.
«
»
01:45 | De Sterrenkaart |
Een tocht langs acht Belgische sterrenzaken en een boeiende blik op het culinaire verhaal van de chef achter het sterrenrestaurant. De chefs geven een inkijk in hun keukengeheimen en presenteren hun eigen signatuurmenu.
«
»
02:15 | De Sterrenkaart |
Een tocht langs acht Belgische sterrenzaken en een boeiende blik op het culinaire verhaal van de chef achter het sterrenrestaurant. De chefs geven een inkijk in hun keukengeheimen en presenteren hun eigen signatuurmenu.
«
»
02:45 | Ainsley Eats The Streets |
Ainsley's street food odyssee gaat naar Osaka, waar hij de kunst van het okonomiyaki maken ontdekt, tapas in Japanse stijl probeert en oestertempura en udon noedels met chiligarnalen maakt.
«
»
03:30 | Panklaar |
Jan Buytaert laat zien hoe een lichte hartige Bretoense pannenkoek bereidt moet worden.
«
»
03:45 | Apero - Dining |
Jeroen de Pauw en Andy de Brouwer bundelen hun fantasie en serveren kleine gerechten en opmerkelijke dranken voor een eigentijds avondje eetplezier. Andy serveert een eigenzinnige negroni en Jeroen roostert wortelen in koffiegruis.
«
»
04:10 | KLAAR IN 20 minuten |
Vandaag kookt de dame die culinair stevig weet te score(n): Moerman Lore. Ze gaat voor de Vlaamse klassieker die bovendien ook een stevig bordje comfort food is: wortelstoemp met chipolata en pickles. Zo simpel en heerlijk kan het leven zijn.
«
»
04:35 | Ainsley Eats The Streets |
Ainsley reist naar IJsland, waar hij kennismaakt met visrecepten en de cuisine van de Vikingen.
«
»
05:20 | De Eregast |
In het hartje van de Vlaamse Ardennen ontvangen Peppe Giacomazza, Jeroen De Pauw en Dominique Persoone vier dagen lang elke dag een eregast die ze gastronomisch in het zonnetje zetten.
«
»