TVgids - njam!

Andere zender »
x
VRT 1CanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
05:50 Nuances
Thierry Theys behoort tot de generatie jonge chefs die veel belang hechten aan contrasten en texturen. Vandaag gaat hij aan de slag met de koningin van de zeevruchten: namelijk de oester.
«
»
06:15 Ainsley Eats The Streets
Ainsley reist naar IJsland, waar hij kennismaakt met visrecepten en de cuisine van de Vikingen.
«
»
07:00 Het Weekmenu
Jeroen de Pauw bereidt pasta met gegrilde groenten en spek, een pompoengratin met feta en notencrumble, lamsstoverij met couscous en fishticks met spinaziepuree.
«
»
07:45 Tot op de Graat
Deze keer mag Johan Segers van echte Belgische mosselen proeven, die in de Noordzee leven. Door zijn voorliefde voor pure bereidingen, kiest Johan voor het meest bekende recept: mosselen natuur. Zo komt de Belgische mossel volledig tot haar recht.
«
»
08:00 Ainsley Eats The Streets
Ainsley reist naar Taiwan en ontdekt dat het een van de beste eetbestemmingen ter wereld is. Hij vindt geurige gesmoorde vis en chilivarkensroerbakgerechten en kookt Taiwanese garnalen met knoflook en chili.
«
»
08:50 Het Weekmenu
Steffi Vertriest bereidt zalm met bloemkoolcouscous, falafel met vegan mayonaise, ratatouille met zoete aardappel en gevulde courgette.
«
»
09:35 Karola's Kitchen
Peulvruchten zijn vaak buitenbeentjes, maar ze verdienen echt een plek in de voorraadkast. Karolien maakt een knapperige salade met kikkererwtenkrokantjes en ook 'comfort food' van de bovenste plank: een Indiase dahl met linzen.
«
»
10:05 De Dagschotel
Eén van de chefs maakt een gerecht klaar dat de kijker thuis kan namaken. Elke chef geeft zijn eigen, persoonlijke toets aan het gerecht, zodat de kijker steeds de nodige inspiratie krijgt om zelf een haalbaar en lekker gerecht op tafel te toveren.
«
»
10:20 Apero - Dining
Jeroen de Pauw en Andy de Brouwer bundelen hun fantasie en serveren kleine gerechten en opmerkelijke dranken voor een eigentijds avondje eetplezier. Andy bereidt een icetea en Jeroen maakt een Pan Catalan klaar.
«
»
10:50 Pasta & Risotto
Jan Tournier maakt risotto met duif en Dagny Ros maakt driekleurenpasta met kip en broccoli.
«
»
11:15 De Eregast
In het hartje van de Vlaamse Ardennen ontvangen Peppe Giacomazza, Jeroen De Pauw en Dominique Persoone vier dagen lang elke dag een eregast die ze gastronomisch in het zonnetje zetten.
«
»
12:00 KLAAR IN 20 minuten
De Pauw Jeroen komt een zijn zegje in de keuken doen. Hij maakt een pizza met blauwe kaas en die blijkt verrassend goed te werken met gekarameliseerde sinaas. Pizza pronto, in 20 minuten.
«
»
12:25 Ottolenghi's Mediterranean Feast
Yotam reist naar het prachtige Franse eiland Corsica, waar hij ontdekt hoe het weelderige groene landschap, genaamd de maquis, het eten smaak geeft, van charcuterie en olijfolie tot kaas en honing.
«
»
13:20 Soep!
De chefs maken een IJslandse maaltjdsoep en een knolselderij-peterseliewortelsoep.
«
»
13:35 Het Weekmenu
Piet Huysentruyt bereidt kalfslende met grootmoeders groentjes, pasta met gerookte zalm, 'mac and cheese' met gehaktballetjes en een vegetarisch slaatje met geitenkaas.
«
»
14:20 Lekker Lang Leven
Chef en diëtist Michaël Sels belooft dat iedereen spruitjes zal lusten zodra ze zijn Ceasar Salade geproefd hebben. En voor de ongelovigen onder ons heeft hij ook nog altijd taboulé met Libanese kip in de aanbieding.
«
»
14:50 Tot op de Graat
De sint-jakobsschelp uit de Noordzee wordt geregeld door de Belgische vissers gevangen. Een ideaal product voor Johan Segers om zich culinair mee uit te leven. Zo maakt hij een mooi bord met gebakken sint-jakobsschelpen in combinatie met witte pens.
«
»
15:00 Ottolenghi's Mediterranean Feast
Yotam reist naar het prachtige Franse eiland Corsica, waar hij ontdekt hoe het weelderige groene landschap, genaamd de maquis, het eten smaak geeft, van charcuterie en olijfolie tot kaas en honing.
«
»
15:50 Ainsley Eats The Streets
Ainsley reist naar Taiwan en ontdekt dat het een van de beste eetbestemmingen ter wereld is. Hij vindt geurige gesmoorde vis en chilivarkensroerbakgerechten en kookt Taiwanese garnalen met knoflook en chili.
«
»
16:40 Roger van Damme - Goud
Roger van Damme nodigt kampioen Femke Hermans uit en draagt een hemels dessert aan haar op.
«
»
17:05 Karola's Kitchen
Vandaag reist Karolien naar Azië door middel van haar heerlijke gerechten. Ze maakt een exotische noedelsoep, op basis van zelfgemaakte currypasta. De pasta komt terug in haar zalmballetjes die ze in de soep doet én wordt als aperitief serveert.
«
»
17:30 KLAAR IN 20 minuten
Vandaag kookt de man met liever messy dan spic en span als slogan: Jelle Beeckman. Nog zo'n favoriete uitspraak van hem is: Pasta is life. Daarom gaat hij voor smeuïge penne met goed veel room en chorizo. De pangrattato geeft de crunch.
«
»
18:00 De Eregast
In het hartje van de Vlaamse Ardennen ontvangen Peppe Giacomazza, Jeroen De Pauw en Dominique Persoone vier dagen lang elke dag een eregast die ze gastronomisch in het zonnetje zetten.
«
»
18:50 Culinair Thailand
Roger van Damme laat fijnproevers in het buitenland genieten van zijn creaties. Thailand is een van zijn favoriete reisbestemmingen. Tijdens deze reis toont hij typisch Thaise producten, de overheerlijke street food en gerechten van lokale topchefs.
«
»
19:10 Het Weekmenu
Jan Buytaert maakt een weekmenu dat perfect is voorbereid. Hij bereidt steak fiorentina met ovenaardappeltjes, gebakken makreel met groentenwok en gebakken rijst en een gehaktbroodje met krokant gebakken bloemkool en aardappeltjes.
«
»
20:00 Tot op het Bot: Het Varken
Het is geen evident product, maar wel de absolute favoriet van Johan Segers: varkensoren. Slager Benny zorgt voor twee fameuze exemplaren en de chef gaat er zijn eigenzinnige gang mee, met een verrassende salade als eindresultaat.
«
»
20:20 Ellemieke's KIDchen
Kinderen en vis zijn niet altijd een goede match. Ellemieke toont met dit favoriete gerecht van Zenna hoe je kinderen op een leuke manier vis kan laten eten. Er is gelukkig ook nog tijd genoeg om een lekkere granita van aardbei te maken.
«
»
20:40 KLAAR IN 20 minuten
Vandaag kookt een chef die pretty messy is en bovendien een heerlijke charlatan: Jelle Beeckman. Hij verzoent Thailand en Vlaanderen in het bord en maakt een oosterse salade met grijze garnalen en tempurakorrels. Let's talk & eat fusion.
«
»
21:05 Comfort Food
Gerechtjes die gezelligheid oproepen en iedereen doen glimlachen, kinderen inclusief. De old time favorite van Jeroen de Pauws dochter is een stevig slaatje met enorm veel gesmolten kaas en eigengemaakte mikadostokjes.
«
»
21:25 De Gezonde Goesting
Steffi serveert de perfecte brunchgerechtjes: een vegan roerei met nep-spek, een snelle worteldip en als dessert een chocolademousse met twee ingrediënten. Ook haalt ze eco-deco in huis en geeft ze tips voor de mooiste foodfotografie.
«
»
22:05 De Sterrenkaart
Een tocht langs acht Belgische sterrenzaken en een boeiende blik op het culinaire verhaal van de chef achter het sterrenrestaurant. De chefs geven een inkijk in hun keukengeheimen en presenteren hun eigen signatuurmenu.
«
»
22:40 BBQ Vanavond?!
Chef Bart Desmidt maakt voor de barbecue met vrienden vandaag een pastasalade met gehakt en courgette, een kaasbroodje met mostarda van peer en kip op bierblik.
«
»
23:00 KLAAR IN 20 minuten
Vandaag in onze keuken een kookgrage dame met een diploma in de psychologie: Vertriest Steffi. Ze legt de zon op ons bord met haar mediterraanse frittata: een eiergerecht met tomaatjes, aardappelen, spinazie, rucola en ook: pikante kruiden.
«
»
23:25 Ottolenghi's Mediterranean Feast
Kreta heeft een rijke en complexe culinaire geschiedenis. In de oude hoofdstad van Heraklion maakt Yotam een variatie op dakos, een Kretenzische meze: een combinatie van tomaten, verkruimelde feta, olijven en oregano.
«
»
00:20 Soep!
De chefs maken aardpeersoep met truffel en een tomaten basilicumsoep.
«
»
00:35 Smossen Mag
De tienjarige Mats, de negenjarige Liselotte en de twaalfjarige Deborah klutsen, schrikken, koken, beschilderen en bakken eieren. Ze experimenteren er zelfs mee in de microgolfoven. De creaties worden gehuisvest in een eetbaar en megacool vogelnest.
«
»
01:05 Over (h)eerlijke groenten
Vandaag is Johan Segers op zoek naar verse bloemkool en die vindt hij bij Linda Van Dessel. Met deze kraakverse bloemkool maakt hij eerst een bloemkoolsoep met stilton en daarna een brandade van bloemkool met cipolata en een spiegeleitje.
«
»
01:40 Tot op het Bot: Het Rund
Gehakt zegt veel over de slager volgens Johan, hij maakt chili con carne met vlees van Benny.
«
»
01:55 De Dagschotel
Deze keer staan gnocchi met kaassaus en truffel op het menu. Deze pastaballetjes (of andere vormpjes) van bloem en aardappel zijn dan ook nog eens simpel te maken. Peppe serveert er een kaassaus op basis van fontinakaas bij en werkt af met truffel.
«
»
02:10 Comfort Food
Gerechtjes die gezelligheid oproepen en iedereen doen glimlachen, kinderen inclusief. De old time favorite van Jeroen de Pauws dochter is een stevig slaatje met enorm veel gesmolten kaas en eigengemaakte mikadostokjes.
«
»
02:25 De Gezonde Goesting
Steffi serveert de perfecte brunchgerechtjes: een vegan roerei met nep-spek, een snelle worteldip en als dessert een chocolademousse met twee ingrediënten. Ook haalt ze eco-deco in huis en geeft ze tips voor de mooiste foodfotografie.
«
»
02:55 De Sterrenkaart
Een tocht langs acht Belgische sterrenzaken en een boeiende blik op het culinaire verhaal van de chef achter het sterrenrestaurant. De chefs geven een inkijk in hun keukengeheimen en presenteren hun eigen signatuurmenu.
«
»
03:30 BBQ Vanavond?!
Chef Bart Desmidt maakt voor de barbecue met vrienden vandaag een pastasalade met gehakt en courgette, een kaasbroodje met mostarda van peer en kip op bierblik.
«
»
03:45 KLAAR IN 20 minuten
Vandaag in onze keuken een kookgrage dame met een diploma in de psychologie: Vertriest Steffi. Ze legt de zon op ons bord met haar mediterraanse frittata: een eiergerecht met tomaatjes, aardappelen, spinazie, rucola en ook: pikante kruiden.
«
»
04:10 Ottolenghi's Mediterranean Feast
Kreta heeft een rijke en complexe culinaire geschiedenis. In de oude hoofdstad van Heraklion maakt Yotam een variatie op dakos, een Kretenzische meze: een combinatie van tomaten, verkruimelde feta, olijven en oregano.
«
»
04:55 Soep!
De chefs maken aardpeersoep met truffel en een tomaten basilicumsoep.
«
»
05:10 Smossen Mag
De tienjarige Mats, de negenjarige Liselotte en de twaalfjarige Deborah klutsen, schrikken, koken, beschilderen en bakken eieren. Ze experimenteren er zelfs mee in de microgolfoven. De creaties worden gehuisvest in een eetbaar en megacool vogelnest.
«
»
05:35 Over (h)eerlijke groenten
Vandaag is Johan Segers op zoek naar verse bloemkool en die vindt hij bij Linda Van Dessel. Met deze kraakverse bloemkool maakt hij eerst een bloemkoolsoep met stilton en daarna een brandade van bloemkool met cipolata en een spiegeleitje.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers