
TVgids - njam!
Andere zender »
03:55 | Wild van Wild |
Chef Jan Buytaert gaat op zoek naar wild dat in de vrije natuur heeft geleefd en gegeten. Samen met wildexpert Gert Michiels maakt Jan vandaag een tocht door het Vlaamse landschap, op zoek naar everzwijn.
«
»
08:00 | KLAAR IN 20 minuten |
Chef Anne-Sophie Breysem uit Hasselt maakt varkensvlees en een geitenkaasrollade met filet de saxe. Een bijzondere én smaakvolle combo, maar bovenal: klaar in twintig minuten.
«
»
08:25 | Het Weekmenu |
Dagný Rós Asmundsdottir bereidt IJslandse brandade, ribbetjes op Koreaanse wijze met zoete aardappel, gemarineerde aubergines met couscous en minestrone met gevuld brood.
«
»
09:10 | Pasta & Risotto |
Jan Tournier maakt pasta met ibericoham en Peppe maakt risotto met amaronewijn en porcini.
«
»
09:30 | Pasta & Risotto |
Steffi maakt een heerlijk gezonde Aziatische pasta met courgetti, bruine rijstnoedels, en pindagembersaus. Dagny Ros maakt een risotto volgens haar Ijslandse roots, een smakelijke Nordic Risotto met groene asperges en karnemelk.
«
»
09:50 | De Eregast |
In het hartje van de Vlaamse Ardennen ontvangen Peppe Giacomazza, Jeroen De Pauw en Dominique Persoone vier dagen lang elke dag een eregast die ze gastronomisch in het zonnetje zetten.
«
»
10:45 | De Dagschotel |
Tijdens zijn hotelopleiding liep Dominique Persoone stage in een Franse sterrenzaak in Trémolat. Dat is dé streek van de gekonfijte eend, canard confit. Nu eert hij het beest door er een dagschotel aan op te dragen.
«
»
11:00 | De Sterrenkaart |
Een tocht langs acht Belgische sterrenzaken en een boeiende blik op het culinaire verhaal van de chef achter het sterrenrestaurant. De chefs geven een inkijk in hun keukengeheimen en presenteren hun eigen signatuurmenu.
«
»
11:35 | KLAAR IN 20 minuten |
Op het menu van de Italiaanse chef Peppe Giacomazza staat een leuk pastagerechtje: open ravioli met zelfgemaakte pistachepesto. Een feestelijke maaltijd die binnen twintig minuten op tafel staat.
«
»
12:05 | De Sterrenkaart |
Een tocht langs acht Belgische sterrenzaken en een boeiende blik op het culinaire verhaal van de chef achter het sterrenrestaurant. De chefs geven een inkijk in hun keukengeheimen en presenteren hun eigen signatuurmenu.
«
»
13:20 | Puur Oosters - Japans |
Chef Ivan maakt één van de populairste éénpansgerechten uit Japan klaar: Tara Chiri Nabe, wat staat voor een éénpansgerecht met kabeljauw of skrei die in een hete pot op tafel wordt bereid, door hem te garen in een smakelijke bouillon.
«
»
13:40 | Toasted! |
Dominique Persoone en Dagny Ros maken Bloody Dominique, Miss Muesli Mix en een Killer Taco.
«
»
14:05 | Piet Patron |
Dries is de piepjonge nieuwe chef amuses van Likoké. Hij verwent de smaakpapillen van de klanten vandaag met een calderade-gerecht afgewerkt met verse bloemen en kruiden uit de moestuin van de patron himself.
«
»
14:30 | Wild van Wild |
Chef Jan Buytaert gaat op zoek naar wild dat in de vrije natuur heeft geleefd en gegeten. Samen met wildexpert Gert Michiels maakt Jan vandaag een tocht door het Vlaamse landschap, op zoek naar everzwijn.
«
»
15:00 | Bal National |
Er is een creatieve toepassing van de aardappel. Wim vult ballen van een stevige aardappelpuree met kruidig rundergehakt en lepelt er een appelsaus bij. Hij serveert ook aardappelwafeltjes bij een veggie ovenschotel.
«
»
15:30 | Nuances |
Sterrenchef Thierry Theys laat zien hoe je heerlijke zeetong maakt.
«
»
16:05 | Zoete Zonde |
Roger van Damme predikt vandaag een dubbele zoete zonde. Eerst maakt hij een chocoladebavarois, die hij een upgrade geeft naar een hemels dessert. Ernaast serveert hij bananenbalkjes in rumsiroop.
«
»
16:30 | De Eregast |
In het hartje van de Vlaamse Ardennen ontvangen Peppe Giacomazza, Jeroen De Pauw en Dominique Persoone vier dagen lang elke dag een eregast die ze gastronomisch in het zonnetje zetten.
«
»
17:30 | KLAAR IN 20 minuten |
Chef Jelle Beeckman gaat voor een tortelloni die hij gaart in een pompoensoep en afwerkt met boerenham. Hij bewijst in twintig minuten dat het zoveel meer is dan een simpel soepje.
«
»
17:55 | De Sterrenkaart |
Een tocht langs acht Belgische sterrenzaken en een boeiende blik op het culinaire verhaal van de chef achter het sterrenrestaurant. De chefs geven een inkijk in hun keukengeheimen en presenteren hun eigen signatuurmenu.
«
»
18:35 | A la carte |
Njam!-chef Thierry Theys laat zien hoe je een duif kunt bereiden.
«
»
19:15 | Het Weekmenu |
Dominique Persoone maakt een vierdaags weekmenu dat perfect is voorbereid. Hij bereidt viscurry met naanbrood, lamsgehakt met tzatziki, koolsla en pitabrood, Mexicaanse pulled chicken en een Indisch stoofpotje met zoete aardappel en tempeh.
«
»
20:00 | Meesterlijke Klassiekers |
Sterrenchef Peter doet de grootste klassiekers alle eer aan en bereidt dit keer paling in 't groen.
«
»
20:40 | KLAAR IN 20 minuten |
Jeroen De Pauw maakt kabeljauw met een krokantje van tomatengremolata, geserveerd met waterkers.
«
»
21:05 | De Sterrenkaart |
Een tocht langs acht Belgische sterrenzaken en een boeiende blik op het culinaire verhaal van de chef achter het sterrenrestaurant. De chefs geven een inkijk in hun keukengeheimen en presenteren hun eigen signatuurmenu.
«
»
22:10 | Ottolenghi's Mediterranean Feast |
Yotam's reis begint in Marokko's meest levendige stad, Marrakech. Daar ontdekt hij de geheimen van de tajine, verkent het met geconserveerde citroenen doordrenkte straatvoedsel en gaat uit eten in de grootste gemeenschappelijke eetzaal van de stad.
«
»
23:00 | KLAAR IN 20 minuten |
Vandaag een vrouw die kookt met kilo's passie en een vleugje glos: Dagny Ros. Ze maakt kip à l'orange. Dat klinkt fancy, maar het is gewoon een simpel stukje kipfilet in een Oosters sausje met sinaasappelsap. Uiteraard geserveerd met rijst.
«
»
23:30 | De Chalet aan zee |
De eerste dag van hun boysweekend zetten Dominique, Roger en Peppe in met een stevig welkomstdrankje en een hartverwarmende pompoenrisotto. En terwijl Roger met paard en kar op garnalen vist, scoren de andere twee met bomboloni op de dijk.
«
»
00:10 | HAPERITIEF COMPILATIE |
In deze aflevering: de Sparkle & Spice en knolseldertoastjes met paprika en ricotta, de Christmas Candy (non-alcoholisch) en een hapje met langoustines met Elixir d'Anvers, de Grand Mimosa en cannelloni van ham en rundstartaar.
«
»
00:35 | Comfort Food |
Binnenblijfweer vraagt om Comfort Food. Dat weet Jeroen de Pauw als de beste. Vandaag maakt hij balletjes in tomatensaus die ook kort in de oven gaan. En er is ook een dessert. Dat wordt een chocoladeroompap met petit-beurrekoekjes.
«
»
00:55 | De Eregast |
In het hartje van de Vlaamse Ardennen ontvangen Peppe Giacomazza, Jeroen De Pauw en Dominique Persoone vier dagen lang elke dag een eregast die ze gastronomisch in het zonnetje zetten.
«
»
01:50 | DIY |
Er worden pitabroodjes, bitterballen, limoncello en bouilliesalade gemaakt.
«
»
02:15 | Over (h)eerlijke groenten |
Johan Segers is vandaag te gast bij Ben van De Pleynhoeve, een aspergeteler uit Herentals. Op het menu staan asperges met snijbonen en tempura van asperges. Daarna serveert Johan de asperges met morieljes, garnalen en kwarteleitjes.
«
»
02:50 | KLAAR IN 20 minuten |
Jeroen De Pauw maakt kabeljauw met een krokantje van tomatengremolata, geserveerd met waterkers.
«
»
03:10 | De Sterrenkaart |
Een tocht langs acht Belgische sterrenzaken en een boeiende blik op het culinaire verhaal van de chef achter het sterrenrestaurant. De chefs geven een inkijk in hun keukengeheimen en presenteren hun eigen signatuurmenu.
«
»
03:55 | Ottolenghi's Mediterranean Feast |
Yotam's reis begint in Marokko's meest levendige stad, Marrakech. Daar ontdekt hij de geheimen van de tajine, verkent het met geconserveerde citroenen doordrenkte straatvoedsel en gaat uit eten in de grootste gemeenschappelijke eetzaal van de stad.
«
»
04:40 | KLAAR IN 20 minuten |
Vandaag een vrouw die kookt met kilo's passie en een vleugje glos: Dagny Ros. Ze maakt kip à l'orange. Dat klinkt fancy, maar het is gewoon een simpel stukje kipfilet in een Oosters sausje met sinaasappelsap. Uiteraard geserveerd met rijst.
«
»
05:05 | De Chalet aan zee |
De eerste dag van hun boysweekend zetten Dominique, Roger en Peppe in met een stevig welkomstdrankje en een hartverwarmende pompoenrisotto. En terwijl Roger met paard en kar op garnalen vist, scoren de andere twee met bomboloni op de dijk.
«
»
05:45 | HAPERITIEF COMPILATIE |
In deze aflevering: de Sparkle & Spice en knolseldertoastjes met paprika en ricotta, de Christmas Candy (non-alcoholisch) en een hapje met langoustines met Elixir d'Anvers, de Grand Mimosa en cannelloni van ham en rundstartaar.
«
»