TVgids - njam!

Andere zender »
x
éénCanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
03:55 Wild van Wild
Chef Jan Buytaert gaat op zoek naar wild dat in de vrije natuur heeft geleefd en gegeten. Samen met wildexpert Gert Michiels maakt Jan vandaag een tocht door het Vlaamse landschap, op zoek naar everzwijn.
«
»
08:00 KLAAR IN 20 minuten
Chef Anne-Sophie Breysem uit Hasselt maakt varkensvlees en een geitenkaasrollade met filet de saxe. Een bijzondere én smaakvolle combo, maar bovenal: klaar in twintig minuten.
«
»
08:25 Het Weekmenu
Dagný Rós Asmundsdottir bereidt IJslandse brandade, ribbetjes op Koreaanse wijze met zoete aardappel, gemarineerde aubergines met couscous en minestrone met gevuld brood.
«
»
09:10 Pasta & Risotto
Jan Tournier maakt pasta met ibericoham en Peppe maakt risotto met amaronewijn en porcini.
«
»
09:30 Pasta & Risotto
Steffi maakt een heerlijk gezonde Aziatische pasta met courgetti, bruine rijstnoedels, en pindagembersaus. Dagny Ros maakt een risotto volgens haar Ijslandse roots, een smakelijke Nordic Risotto met groene asperges en karnemelk.
«
»
09:50 De Eregast
In het hartje van de Vlaamse Ardennen ontvangen Peppe Giacomazza, Jeroen De Pauw en Dominique Persoone vier dagen lang elke dag een eregast die ze gastronomisch in het zonnetje zetten.
«
»
10:45 De Dagschotel
Tijdens zijn hotelopleiding liep Dominique Persoone stage in een Franse sterrenzaak in Trémolat. Dat is dé streek van de gekonfijte eend, canard confit. Nu eert hij het beest door er een dagschotel aan op te dragen.
«
»
11:00 De Sterrenkaart
Een tocht langs acht Belgische sterrenzaken en een boeiende blik op het culinaire verhaal van de chef achter het sterrenrestaurant. De chefs geven een inkijk in hun keukengeheimen en presenteren hun eigen signatuurmenu.
«
»
11:35 KLAAR IN 20 minuten
Op het menu van de Italiaanse chef Peppe Giacomazza staat een leuk pastagerechtje: open ravioli met zelfgemaakte pistachepesto. Een feestelijke maaltijd die binnen twintig minuten op tafel staat.
«
»
12:05 De Sterrenkaart
Een tocht langs acht Belgische sterrenzaken en een boeiende blik op het culinaire verhaal van de chef achter het sterrenrestaurant. De chefs geven een inkijk in hun keukengeheimen en presenteren hun eigen signatuurmenu.
«
»
13:20 Puur Oosters - Japans
Chef Ivan maakt één van de populairste éénpansgerechten uit Japan klaar: Tara Chiri Nabe, wat staat voor een éénpansgerecht met kabeljauw of skrei die in een hete pot op tafel wordt bereid, door hem te garen in een smakelijke bouillon.
«
»
13:40 Toasted!
Dominique Persoone en Dagny Ros maken Bloody Dominique, Miss Muesli Mix en een Killer Taco.
«
»
14:05 Piet Patron
Dries is de piepjonge nieuwe chef amuses van Likoké. Hij verwent de smaakpapillen van de klanten vandaag met een calderade-gerecht afgewerkt met verse bloemen en kruiden uit de moestuin van de patron himself.
«
»
14:30 Wild van Wild
Chef Jan Buytaert gaat op zoek naar wild dat in de vrije natuur heeft geleefd en gegeten. Samen met wildexpert Gert Michiels maakt Jan vandaag een tocht door het Vlaamse landschap, op zoek naar everzwijn.
«
»
15:00 Bal National
Er is een creatieve toepassing van de aardappel. Wim vult ballen van een stevige aardappelpuree met kruidig rundergehakt en lepelt er een appelsaus bij. Hij serveert ook aardappelwafeltjes bij een veggie ovenschotel.
«
»
15:30 Nuances
Sterrenchef Thierry Theys laat zien hoe je heerlijke zeetong maakt.
«
»
16:05 Zoete Zonde
Roger van Damme predikt vandaag een dubbele zoete zonde. Eerst maakt hij een chocoladebavarois, die hij een upgrade geeft naar een hemels dessert. Ernaast serveert hij bananenbalkjes in rumsiroop.
«
»
16:30 De Eregast
In het hartje van de Vlaamse Ardennen ontvangen Peppe Giacomazza, Jeroen De Pauw en Dominique Persoone vier dagen lang elke dag een eregast die ze gastronomisch in het zonnetje zetten.
«
»
17:30 KLAAR IN 20 minuten
Chef Jelle Beeckman gaat voor een tortelloni die hij gaart in een pompoensoep en afwerkt met boerenham. Hij bewijst in twintig minuten dat het zoveel meer is dan een simpel soepje.
«
»
17:55 De Sterrenkaart
Een tocht langs acht Belgische sterrenzaken en een boeiende blik op het culinaire verhaal van de chef achter het sterrenrestaurant. De chefs geven een inkijk in hun keukengeheimen en presenteren hun eigen signatuurmenu.
«
»
18:35 A la carte
Njam!-chef Thierry Theys laat zien hoe je een duif kunt bereiden.
«
»
19:15 Het Weekmenu
Dominique Persoone maakt een vierdaags weekmenu dat perfect is voorbereid. Hij bereidt viscurry met naanbrood, lamsgehakt met tzatziki, koolsla en pitabrood, Mexicaanse pulled chicken en een Indisch stoofpotje met zoete aardappel en tempeh.
«
»
20:00 Meesterlijke Klassiekers
Sterrenchef Peter doet de grootste klassiekers alle eer aan en bereidt dit keer paling in 't groen.
«
»
20:40 KLAAR IN 20 minuten
Jeroen De Pauw maakt kabeljauw met een krokantje van tomatengremolata, geserveerd met waterkers.
«
»
21:05 De Sterrenkaart
Een tocht langs acht Belgische sterrenzaken en een boeiende blik op het culinaire verhaal van de chef achter het sterrenrestaurant. De chefs geven een inkijk in hun keukengeheimen en presenteren hun eigen signatuurmenu.
«
»
22:10 Ottolenghi's Mediterranean Feast
Yotam's reis begint in Marokko's meest levendige stad, Marrakech. Daar ontdekt hij de geheimen van de tajine, verkent het met geconserveerde citroenen doordrenkte straatvoedsel en gaat uit eten in de grootste gemeenschappelijke eetzaal van de stad.
«
»
23:00 KLAAR IN 20 minuten
Vandaag een vrouw die kookt met kilo's passie en een vleugje glos: Dagny Ros. Ze maakt kip à l'orange. Dat klinkt fancy, maar het is gewoon een simpel stukje kipfilet in een Oosters sausje met sinaasappelsap. Uiteraard geserveerd met rijst.
«
»
23:30 De Chalet aan zee
De eerste dag van hun boysweekend zetten Dominique, Roger en Peppe in met een stevig welkomstdrankje en een hartverwarmende pompoenrisotto. En terwijl Roger met paard en kar op garnalen vist, scoren de andere twee met bomboloni op de dijk.
«
»
00:10 HAPERITIEF COMPILATIE
In deze aflevering: de Sparkle & Spice en knolseldertoastjes met paprika en ricotta, de Christmas Candy (non-alcoholisch) en een hapje met langoustines met Elixir d'Anvers, de Grand Mimosa en cannelloni van ham en rundstartaar.
«
»
00:35 Comfort Food
Binnenblijfweer vraagt om Comfort Food. Dat weet Jeroen de Pauw als de beste. Vandaag maakt hij balletjes in tomatensaus die ook kort in de oven gaan. En er is ook een dessert. Dat wordt een chocoladeroompap met petit-beurrekoekjes.
«
»
00:55 De Eregast
In het hartje van de Vlaamse Ardennen ontvangen Peppe Giacomazza, Jeroen De Pauw en Dominique Persoone vier dagen lang elke dag een eregast die ze gastronomisch in het zonnetje zetten.
«
»
01:50 DIY
Er worden pitabroodjes, bitterballen, limoncello en bouilliesalade gemaakt.
«
»
02:15 Over (h)eerlijke groenten
Johan Segers is vandaag te gast bij Ben van De Pleynhoeve, een aspergeteler uit Herentals. Op het menu staan asperges met snijbonen en tempura van asperges. Daarna serveert Johan de asperges met morieljes, garnalen en kwarteleitjes.
«
»
02:50 KLAAR IN 20 minuten
Jeroen De Pauw maakt kabeljauw met een krokantje van tomatengremolata, geserveerd met waterkers.
«
»
03:10 De Sterrenkaart
Een tocht langs acht Belgische sterrenzaken en een boeiende blik op het culinaire verhaal van de chef achter het sterrenrestaurant. De chefs geven een inkijk in hun keukengeheimen en presenteren hun eigen signatuurmenu.
«
»
03:55 Ottolenghi's Mediterranean Feast
Yotam's reis begint in Marokko's meest levendige stad, Marrakech. Daar ontdekt hij de geheimen van de tajine, verkent het met geconserveerde citroenen doordrenkte straatvoedsel en gaat uit eten in de grootste gemeenschappelijke eetzaal van de stad.
«
»
04:40 KLAAR IN 20 minuten
Vandaag een vrouw die kookt met kilo's passie en een vleugje glos: Dagny Ros. Ze maakt kip à l'orange. Dat klinkt fancy, maar het is gewoon een simpel stukje kipfilet in een Oosters sausje met sinaasappelsap. Uiteraard geserveerd met rijst.
«
»
05:05 De Chalet aan zee
De eerste dag van hun boysweekend zetten Dominique, Roger en Peppe in met een stevig welkomstdrankje en een hartverwarmende pompoenrisotto. En terwijl Roger met paard en kar op garnalen vist, scoren de andere twee met bomboloni op de dijk.
«
»
05:45 HAPERITIEF COMPILATIE
In deze aflevering: de Sparkle & Spice en knolseldertoastjes met paprika en ricotta, de Christmas Candy (non-alcoholisch) en een hapje met langoustines met Elixir d'Anvers, de Grand Mimosa en cannelloni van ham en rundstartaar.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

De knappe, avontuurlijke en briljante Robin heeft nog zijn hele leven voor zich, tot hij verlamd raakt door polio. Tegen alle adviezen in, brengt zijn knappe vrouw Diana hem naar huis om hem liefdevol te verzorgen.

'Breathe', film uit 2017 met oa. Claire Foy en Andrew Garfield, om 22.55 uur op Eén.

Dossiers