Radio 2 pakt uit met nieuw radioprogramma 'Yesterdayland'

zaterdag 8 juni 2019
Foto: Radio 2 - © VRT 2019

Precies op de verjaardag van Guy De Pré, de levende radiolegende mag 65 kaarsen uitblazen op de verjaardagstaart, stelt Radio 2 de zomerse vervanger van het legendarische radioprogramma 'De Pré Historie' voor.

Hiervoor gaat de grootste familie van Vlaanderen in zee met het populaire retrofestival 'Yesterdayland'. Het is Peter Verhulst die de luisteraars een hele zomer lang elke zondagvoormiddag meeneemt naar een land vol herinneringen: 'Yesterdayland'. Op 1 september is Guy De Pré terug op post met 'De Pré Historie'.


Van 10.00 tot 12.00 uur elke zomerzondag draait Peter, al jaren een vertrouwde Radio 2 stem, de klassiekers uit de muzikale dagboeken van weleer. Hiermee worden de luisteraars opgewarmd voor 'het mooiste retrofeest van het jaar' dat dit jaar aan zijn derde editie toe is en zal plaatsvinden op zaterdag 24 augustus. Jo Langela (persverantwoordelijke van Yesterdayland) is opgetogen: 'Van bij de start van het festival 2 jaar geleden is Radio 2 een sterke en enthousiaste partner. Onze festivalbezoekers voelen zich thuis bij de zender die garant staat voor de grootste klassiekers en Radio 2 luisteraar kan zich ook helemaal vinden in de programmatie van het festival. Kortom Yesterdayland en Radio 2 zijn een perfecte match!'

Afspraak met het verleden: iedere zondag van 10.00 tot 12.00 uur op Radio 2 en op zaterdag 24 augustus in pretpark Bobbejaanland van 10.00 tot 23.00 uur. Je geniet er ondermeer van Sister Sledge, Bellamy Brothers, Lee Towers, Racey, Vicky Leandros, Paul Young, Praga Khan… er is een Radio 2 Lage Landen Podium en er zijn specials rond Woodstock, Elvis Presley en de Bee Gees. Retro food & dranstandjes, een vintage market en een old timer expo maken het nostalgisch feestje compleet!

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Chicago Med' - Will Halstead (foto: VTM - © DPG Media 2020)

April is gewond geraakt bij een schietpartij voor de ingang van het ziekenhuis. Natalie moet een keizersnede uitvoeren op een pas overleden vrouw. Will keert terug naar Chicago. Connor en Ava wonen samen een gala-avond bij om de opening van het nieuwe operatiekwartier te vieren.

'Chicago Med', om 22.30 uur op VTM.

Dossiers