'Music for Life': zaterdag is M-day!

vrijdag 17 december 2010

Zaterdagavond is het zover: dan gaat de vijfde editie van 'Music for Life' van start. Om 19.00 uur stipt stappen de Studio Brussel-presentatoren Tomas De Soete, Sofie Lemaire en Sam De Bruyn het Glazen Huis op de Antwerpse Groenplaats binnen: het begin van een zevendaagse radiomarathon ten voordele van weeskinderen van aidsouders.

Overal in Vlaanderen worden momenteel al acties georganiseerd om geld in te zamelen voor het goede doel. Hieronder zetten we nog even op een rijtje hoe iedereen zijn steentje kan bijdragen om een weeskind niet alleen te laten: Een plaatje aanvragen kan (vanaf 18 december) op het nummer 070-344 044 of via stubru.be.


  • Vraag je favoriete plaat aan via 070 344 044 of via http://www.stubru.be. Eén plaatje kost € 10, maar je mag uiteraard ook meer geven.
  • Download de Music for Life-themasong Never Gonna Stop van Milow via iTunes (€ 1.29) of koop de plaat mét de 'Remixes for Life' in de winkel voor € 5.
  • Steun één van de vele spontane en geregistreerde acties in Vlaanderen (van wafelfestijnen over fietssponsortochten tot benefietshows en –fuiven). Een overzicht van alle acties vind je op stubru.be. Zelf een actie organiseren en registreren via http://musicforlife.rodekruis.be/.
  • Bied op de vele unieke veilingen ten voordele van Music for Life via http://www.stubru.be. Een greep uit de exclusieve aanbiedingen: Een exclusief etentje in Oud Sluis met meet & greet met Sergio Herman, een training van de bondscoach met jouw voetbalploeg, een rol in de nieuwe strip van Suske en Wiske, bowlen met Lady Linn of word werkgever van enkele MNM-dj’s (Peter Van de Veire, Ann Reymen, Dave Peeters,...).
  • Koop de Music for Life-sjaal aan de promostand van Music for Life op de Groenplaats of – als ze in jouw buurt passeert – bij 'sjaalwijf' Linde Merckpoel. Hij is mooi, hij is warm, je toont er je solidariteit met de weeskinderen mee en hij kost amper € 5.
  • Steun de Collectebus: Stijn Van De Voorde en Otto jan Ham rijden met de Collectebus van Music for Life door Vlaanderen en stoppen op 26 plaatsen, van A tot Z. In de bus zit telkens ook een muzikant of band die al 'buskend' door de straten trekken. Al het geld dat ze in hun collectebus verzamelen, gaat integraal naar Music for Life.
  • Maak lawaai voor het goede doel: Siska Schoeters schuimt het land af en daagt in megazalen en minclubs, party’s en evenementen het publiek uit om haar decibelmeter te doen springen. Elke geregistreerde decibel is goed voor 10 euro.
  • Stort een bijdrage op het rekeningnummer van Het Rode Kruis : 000-0006566-67 (voor individuele stortingen van min. 30 euro krijg je een fiscaal attest).
  • Deponeer een bedrag in de brievenbus van het Glazen Huis op de Groenplaats (en download jouw foto van dit unieke moment via http://www.stubru.be).
  • Sms naar 4342 (1 euro gaat integraal naar goede doel - ism de drie mobiele operatoren).

Laat een weeskind niet alleen
Wereldwijd hebben 15 miljoen kinderen hun moeder of vader verloren aan aids. Ze blijven alleen achter, maar dat is pas het begin van hun problemen. Het gros van de weeskinderen van aidsouders woont in zuidelijk Afrika. Het Rode Kruis steunt daar jaarlijks meer dan 100.000 weeskinderen met onderwijs, materiële en psychologische hulp en een betere toegankelijkheid tot de gezondheidszorg. Daar zal het ingezamelde bedrag van Music for Life 2010 integraal voor gebruikt worden.

Music for Life: Live op radio, internet, tv en ter plekke
Music for Life is vanaf zaterdag 18 december om 19.00 u. te beluisteren op Studio Brussel en via streaming te bekijken op http://www.stubru.be. Je kan er bovendien inloggen via Facebook, Twitter en Netlog om zo interactief het hele gebeuren te volgen en er met je vrienden over te communiceren op die drie sociale netwerksites. Samen met het bedrijf In the Pocket ontwikkelde Studio Brussel een Music for Life mobiele applicatie voor smartphones. Daarmee kan je, voor het eerst, Music for Life via live video volgen op je smartphone (ontwikkeld voor iPhone, Android en Samsung Bada). De app is helemaal
gratis te downloaden. Uiteraard kan iedereen ook een kijkje gaan nemen aan het Glazen Huis op de Groenplaats Maar ook op Eén en Eén+ kan je er niet naast kijken.

Eén+ zendt Music for Life helemaal uit, 24/7, van het moment waarop Tomas, Sofie en Sam het Glazen Huis betreden (op zaterdag 18 december om 19.00 uur) tot en met de slotshow op vrijdag 24 december.

Ook op Eén zelf is een flink stuk van Music for Life rechtstreeks te volgen. Je vindt de uitzenduren op Eén.be.

DOSSIER: Music For Life 2010

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 3 logo

Nadat hij een eeuwenoude oorlog heeft ontketend met de Frost Giants door een verbod van zijn vader Odin te negeren, wordt de arrogante Thor verbannen naar de aarde voor een lesje in nederigheid. Daar blijkt de gevallen god zijn hamer Mjolnir niet meer te kunnen gebruiken. Pas als hij zich een waardige held toont, zal hij zijn goddelijke krachten terugkrijgen. Maar dan wordt Thor verliefd op de jonge wetenschapster Jane. Terwijl zij een relatie beginnen, moet Thor de aarde zien te vrijwaren van de duistere krachten die zijn aartsvijand vanuit het hemelrijk Asgard naar de aarde stuurt. Weet Thor zich als een echte held te gedragen en krijgt hij zijn krachten terug?

'Thor', film uit 2011 met oa. Chris Hemsworth en Natalie Portman, om 20.35 uur op VTM 3.

Dossiers