'Music For Life 2010': Glazen huis in Antwerpen

zondag 25 april 2010

Malaria doodt jaarlijks 1 miljoen mensen en is nog steeds een van de belangrijkste doodsoorzaken in Afrika. Daarom werd zondag, op Wereld Malaria Dag, wereldwijd aandacht gevraagd voor de bestrijding van de ziekte. Maar Music For Life, de benefietactie van Studio Brussel en het Rode Kruis Vlaanderen, heeft daar niet op gewacht en stond vorig jaar al in het teken van malaria en de aanschaf van muskietennetten die bescherming kunnen bieden tegen de ziekte.

In het Afrikaanse Burundi is malaria verantwoordelijk voor minstens 40% van de jaarlijkse sterfgevallen. De helft van die slachtoffers zijn kinderen jonger dan 5 jaar. Daarom hebben het Rode Kruis Vlaanderen en Studio Brussel er vorig jaar voor gekozen om met Music For Life ten strijde te trekken tegen malaria in Burundi.


Met de opbrengst van Music For Life 2009, en dus dankzij de vrijgevigheid van heel Vlaanderen, zijn er ruim een half miljoen muskietennetten uitgedeeld in Burundi: 563.600 om precies te zijn. Die werden geschonken aan 225.000 Burundese gezinnen, waardoor in totaal 1.050.000 personen kunnen worden beschermd tegen malaria en de vreselijke gevolgen van de ziekte. Het Burundese Rode Kruis stond in voor de verdeling en het correct ophangen van de netten bij de lokale bevolking.

Music For Life 2010 in Antwerpen
Na succesvolle passages in Leuven en Gent trekt Studio Brussel voor de vijfde editie van Music For Life naar Antwerpen: het Glazen Huis staat van 18 tot 24 december op de Groenplaats. Je hoort er nog van!

De aankondiging op Eén was bijzonder geslaagd. Bekijk het hier!


Lees ook:
Schrijf je NU in voor onze gratis nieuwsbrief: TV-Visie Extra

DOSSIER: Music For Life 2010

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 3 logo

Nadat hij een eeuwenoude oorlog heeft ontketend met de Frost Giants door een verbod van zijn vader Odin te negeren, wordt de arrogante Thor verbannen naar de aarde voor een lesje in nederigheid. Daar blijkt de gevallen god zijn hamer Mjolnir niet meer te kunnen gebruiken. Pas als hij zich een waardige held toont, zal hij zijn goddelijke krachten terugkrijgen. Maar dan wordt Thor verliefd op de jonge wetenschapster Jane. Terwijl zij een relatie beginnen, moet Thor de aarde zien te vrijwaren van de duistere krachten die zijn aartsvijand vanuit het hemelrijk Asgard naar de aarde stuurt. Weet Thor zich als een echte held te gedragen en krijgt hij zijn krachten terug?

'Thor', film uit 2011 met oa. Chris Hemsworth en Natalie Portman, om 20.35 uur op VTM 3.

Dossiers