Het najaar van Radio 1: nieuw en vertrouwd

woensdag 29 augustus 2018

Op maandag 3 september schiet iedereen opnieuw in actie. Radio 1 start het najaar met een nieuwe voormiddag-programmering met opvallende nieuwe gezichten. Daarnaast kunnen de Radio 1-luisteraars ook rekenen op enkele vertrouwde vaste waarden. Een overzicht.

'De Ochtend' (van 6.00 tot 9.00 uur) Opstaan met de actualiteit doen we vanaf 3 september met Xavier Taveirne en Michaël Van Droogenbroeck, die elkaar om de week zullen aflossen. Xavier presenteert 'De Ochtend' met Benedikte Coussement, Michaël kan rekenen op Sara Vandermosten. Op zaterdag is Thomas De Graeve gastheer van 'De Ochtend', op zondag verwelkomt Steffy Merlevede de luisteraars.


'Bij Debecker' (van 9.00 tot 10.00 uur) Het inmiddels vaste uur waarop de Radio 1-community zich buigt over maatschappelijke thema’s, groot en klein, is vanaf dit najaar in de goede handen van Karolien Debecker. Zij neemt deze rol over van Jan Hautekiet en brengt van bij 'Generation M' op MNM een neus voor relevante en pittige thema’s mee.

'De Wereld van Sofie' (van 10.00 tot 12.00 uur) De Sofie in kwestie is uiteraard Sofie Lemaire, een van de meest nieuwsgierige dames die bij Radio 1 rondlopen. Samen met haar redactie zoekt ze naar antwoorden op de meest uiteenlopende vragen.

'Nieuwe Feiten' (van 12.00 tot 13.00 uur) Een vaste waarde bij Radio 1 die de eerste weken van het jaar toch iets anders klinkt. De vertrouwde gastheer Lieven Vandenhaute herstelt nog even van een knieblessure. In zijn plaats gaan Jan Hautekiet en Koen Fillet op zoek naar bijzondere nieuwsfeiten die je in andere programma’s niet hoort.

'De Wereld Vandaag' (van 16.00 tot 19.00 uur) 'De Wereld Vandaag' wordt die van Ruth en Ruth. Ruth Joos zal afwisselend presenteren met Ruth Roets, bekend van 'De Ochtend'. Hun opzet blijft dezelfde, in de vooravond houden ze de vinger aan de pols van de actualiteit.

'Retro' (maandag tot donderdag, van 19.00 tot 20.00 uur) Op z'n onnavolgbare wijze combineert Luc Janssen de actualiteit en recente gebeurtenissen met een eigenzinnige muziekkeuze.

Muziek: Naast actualiteit maakt ook muziek onverminderd deel uit van het DNA van Radio 1. De volgende muziek verslindende presentatoren laten de Radio 1-luisteraars de meest uiteenlopende muziekgenres ontdekken in hun programma’s.

Ayco Duyster met 'Ayco' van maandag- tot vrijdagnamiddag
Korneel De Clercq met 'Wonderland' van maandag- tot donderdagavond
Michael Robberecht met 'Time Out' op vrijdagavond
Ilse Liebens de nieuwe stem bij 'Vox', op zaterdagvoormiddag
Wouter Mattelin, gastheer van 'Allez Allez' op zaterdagnamiddag
Lieve De Maeyer gastvrouw van 'Classics' op zaterdag van 15.00 tot 18.00 uur.

Cultuur: Op vrijdag van 18.00 tot 20.00 uur blijft 'Culture Club' de wekelijkse afspraak om samen met Annelies Moons te ontdekken wat er op cultureel vlak allemaal te beleven valt.

'Touché' (zondag, om 11.00 uur) Elke zondag verwelkomt Friedl' Lesage een boeiende gast die vertelt wat hem of haar raakt in het leven.

'Sporza Radio' (vrijdag, zaterdag, zondag) Mis niets van de sportactualiteit tijdens 'Sporza Radio', met Gert Geens, Tom Vandenbulcke, David Naert en Christopohe Vandegoor.

Vanaf dit najaar zendt Radio 1 uit vanuit een vernieuwde studio. Alle programma’s zullen via een verbeterde livestream te volgen zijn op Radio1.be.

DOSSIER: Najaar 2018: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

Het team van Safety First gaat een dag op cursus bij Dirks ultieme goeroe: de Nederlander Hendrik Manderfelt, schrijver van het boek Safety First. Dirk is bloednerveus. Hij verplicht iedereen in uniform te komen, maar dat ligt gevoelig bij Ingrid. Luc probeert haar op allerlei manieren op te beuren. Geen gemakkelijke opdracht, temeer omdat de knappe Vanessa ook aanwezig is. Vanessa is een ex van Smos die hem tot zijn grote frustratie niet meer herkent.

'Safety First', om 22.25 uur op Q2.

Dossiers