'The Passion 2020' naar Roermond

donderdag 10 oktober 2019

De tiende editie van 'The Passion' wordt gehouden in Roermond. Het is voor het eerst dat het muzikale paasevenement zo zuidelijk wordt gehouden.

De jubileumeditie, met daarin zowel nieuwe als succesvolle nummers uit eerdere jaren, vindt plaats op Witte Donderdag 9 april op het Munsterplein en gaat over het leven, sterven en opstaan van Jezus. De live-uitzending is te zien om 20.30 uur op NPO 1 en via npostart.nl.


Wethouder Angely Waajen van Roermond zegt: 'Het is een bijzondere eer om als eerste zuidelijke stad van Nederland 'The Passion' te mogen ontvangen. En dat ook nog in het jaar waarin Roermond onder andere 800 jaar Munsterkerk en 75 jaar bevrijding viert. Het Munsterplein en de vele karakteristieke plekken van Roermond zullen deze tiende editie van het muzikale paasevenement bijzonder sfeervol maken. Samen met de makers van het programma streven we naar deelname uit alle hoeken van de samenleving.'

#vrijheid
Met het thema #vrijheid staat 'The Passion' dit jaar stil bij 75 jaar bevrijding. 'The Passion' zal vanuit haar eigen verhaal invulling geven aan dit thema; vrijheid en liefde vormen de rode draad in het lijdensverhaal van Jezus.

Arjan Lock, directeur van de EO zegt: 'Op veel plekken in Nederland zie je de betonnen restanten van bunkers; de symbolen van onvrijheid uit een donker verleden. Die onvrijheid is er vandaag de dag gelukkig niet meer. We ervaren meer vrijheid dan ooit. En toch voelen veel mensen zich gevangen. Gevangen door beperkingen, beschadigde relaties of verlies van een geliefde. 'The Passion' vertelt het verhaal van Jezus die perspectief geeft op leven in vrijheid.'

Jochem de Jong, mediadirecteur KRO-NCRV vult aan: ''The Passion' gaat over onvoorwaardelijke liefde, over de vrijheid om elkaar lief te hebben. Dit verhaal inspireert en houdt ons als samenleving ook een spiegel voor. Het zet ons aan het denken over hoe we in ons land met elkaar omgaan, welke vrijheid we de ander gunnen.'

Persoonlijke anekdotes en ervaringen
'The Passion' wordt op Witte Donderdag 9 april om 20:30 uur uitgezonden op NPO 1 en is daarnaast te zien via npostart.nl. Opnieuw is er de indrukwekkende digitale processie, waarbij kijkers online deel kunnen nemen aan het evenement door persoonlijke anekdotes en ervaringen te plaatsen. Via thepassion.nl is er gedurende de gehele dag een liveblog.

Samenwerking
Naast de EO en KRO-NCRV zijn er diverse partners die 'The Passion' dragen waaronder Kansfonds, Bisdom Roermond en de Protestantse Kerk in Nederland.

'The Passion' is een coproductie van de EO en KRO-NCRV met Mediawater.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Helden van Hier: Ontploffing Paardenmarkt' (foto: VTM - © DPG Media 2020)

Een ongeziene inkijk in het werk dat Brandweer Zone Antwerpen heeft verricht op 15 januari 2018, toen drie huizen instortten na een zware explosie op de Paardenmarkt. De helmcamera's gingen mee in het puin waar de cameraploegen niet verder konden.

'Helden van Hier: Ontploffing Paardenmarkt', om 21.45 uur op VTM.

Dossiers