Talkshowcrisis bij de NPO: wie volgt Jinek op?

woensdag 23 oktober 2019
Foto: © KRO-NCRV 2019

De NPO is druk op zoek naar vervanging voor Eva Jinek. Zij begint op 1 januari aan een nieuw avontuur bij RTL 4. Jeroen Pauw die tot eind december in de late avond op NPO 1 zit, wil haar niet vervangen en zal dus niet langer dan gepland doorgaan met zijn programma.

Maar wie moet 'Pauw' dan wel aflossen en dus 'Jinek' vervangen? Er doen verschillende namen de ronde. Maar het droomscenario voor de NPO is een nieuw discussieprogramma met Fidan Ekiz ('De Nieuwe Maan'/NTR) en Tijs van den Brink ('Adieu God'/EO). Vooral deze laatste heeft veel ervaring met talkshows. hij presenteerde jarenlang samen met Andries Knevel de voorloper van 'Jinek', 'Knevel & van den Brink'. Het beoogde duo zou echter nog geen handtekening hebben gezet. Volgens het AD werden ook Jort Kelder en Özcan Akyol gevraagd, maar die laatste heeft al definitief afgezegd.


Eva Jinek koos vooral om financiële redenen voor RTL. Bij de Publieke Omroep geldt namelijk de Balkenendenorm, het salarisplafond van 194.000 euro per jaar. Ook Matthijs van Nieuwkerk ('De Wereld Draait Door') zou om die reden met het idee spelen de NPO te verlaten.

Bron: ad.nl

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Alloo bij de Wegpolitie' (foto: VTM - © DPG Media 2019)

Een dag na de tiende flitsmarathon toont Luk hoe de politie én de bekeurden zo'n actiedag beleven. Luk volgt de wegpolitie in het noorden van de provincie Antwerpen en daar blijken nogal wat Nederlanders én toeristen te snel te rijden. Ze worden meteen bekeurd. Een Chinese bestuurder heeft bij de flitsmarathon de twijfelachtige eer de eerste Chinees te zijn die in Alloo bij de Wegpolitie op de bon vliegt wegens te snel rijden. Alloo en zijn agenten hebben al veel meegemaakt op de baan, maar een trucker die gewoon op de smalle middenberm van een autostrade parkeert om daar de nacht door te brengen, dat nog niet.

'Alloo bij de >Wegpolitie', om 21.45 uur op VTM.

Dossiers