Talkshowcrisis bij de NPO: wie volgt Jinek op?

woensdag 23 oktober 2019
Foto: © KRO-NCRV 2019

De NPO is druk op zoek naar vervanging voor Eva Jinek. Zij begint op 1 januari aan een nieuw avontuur bij RTL 4. Jeroen Pauw die tot eind december in de late avond op NPO 1 zit, wil haar niet vervangen en zal dus niet langer dan gepland doorgaan met zijn programma.

Maar wie moet 'Pauw' dan wel aflossen en dus 'Jinek' vervangen? Er doen verschillende namen de ronde. Maar het droomscenario voor de NPO is een nieuw discussieprogramma met Fidan Ekiz ('De Nieuwe Maan'/NTR) en Tijs van den Brink ('Adieu God'/EO). Vooral deze laatste heeft veel ervaring met talkshows. hij presenteerde jarenlang samen met Andries Knevel de voorloper van 'Jinek', 'Knevel & van den Brink'. Het beoogde duo zou echter nog geen handtekening hebben gezet. Volgens het AD werden ook Jort Kelder en Özcan Akyol gevraagd, maar die laatste heeft al definitief afgezegd.


Eva Jinek koos vooral om financiële redenen voor RTL. Bij de Publieke Omroep geldt namelijk de Balkenendenorm, het salarisplafond van 194.000 euro per jaar. Ook Matthijs van Nieuwkerk ('De Wereld Draait Door') zou om die reden met het idee spelen de NPO te verlaten.

Bron: ad.nl

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Sporza logo

Karl Vannieuwkerke herbeleeft met Peter Vandenbempt en Gert Verheyen legendarische wedstrijden uit de rijke geschiedenis van het EK en het WK voetbal. Gert kiest voor BelgiŽ - BraziliŽ in de 2de ronde van het WK 2002. De match waarin het kleine BelgiŽ het grote BraziliŽ bijna uitschakelde, de match waardoor voetbalminnend BelgiŽ nog altijd de Jamaicaanse scheidsrechter Peter Prendergast vervloekt. Het commentaar is van Frank Raes. Peter keert terug naar de kwartfinale op het EK 2004 tussen Portugal en Engeland. Portugal - in eigen land - gaat op zoek naar het opperste voetbalgeluk. Met commentaar van Filip Joos.

'Sporza Retro', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers