Sanoma brengt hoogste bod op SBS uit

maandag 18 april 2011

De Finse uitgeversgroep Sanoma magazines heeft het hoogste bod op de SBS-zenders in zowel Vlaanderen als Nederland uitgebracht, dat schrijft De Volkskrant. Sanoma bood in Nederland in een samenwerking met Cyrte, de investeringsmaatschappij van John de Mol. Het bod zou om en bij het miljard euro bedragen.

SBS 6, Net5 en Veronica gaan bijna zeker over in de handen van Sanoma magazines en John de Mol. Althans als het bod aanvaard wordt. De andere bieder, De Persgroep (AD, Trouw en Q-music), laat niet in haar kaarten kijken.


Ook in Vlaanderen blijkt Sanoma het hoogste bod op SBS te hebben gedaan. Daar smeedde Sanoma een verbond met een andere uitgeversgroep en met de moederholding van het bekende productiehuis Woestijnvis. De andere grote kanshebber in Vlaanderen was RTL, maar over dat bod is niets bekend.

Geruchten gaan dat er eind deze week definitief beslist wordt.

Bron: vk.nl


Lees ook:
De Persgroep zet alles op alles voor SBS Nederland

DOSSIER: SBS-zenders in de etalage

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo VIJF tv logo

Lieke gaat op bezoek bij Hajar en Jeffrey. Hajar is een mooie, jonge vrouw die te veel vel over heeft. Dit is het gevolg van ernstig overgewicht tijdens haar puberteit. Het wordt tijd dat een team van medische specialisten haar hier bij gaat helpen zodat ze zich voortaan weer in haar ondergoed durft te vertonen. De jonge Jeffrey heeft last van hangende oogleden. Hij krijgt vaak de vraag of hij geblowd heeft en stoned is. Dit tast zijn zelfvertrouwen ernstig aan. Hoog tijd dat beiden geholpen worden door de medische specialisten.

'Lelijke Eendjes', om 22.15 uur op VIJF.

Dossiers