Programma's Kaj van der Ree geschrapt na beschuldiging seksueel wangedrag

zaterdag 18 januari 2020
Foto: BNNVARA - © Roy Beusker 2019

BNNVARA schrapt per direct alle programma's van Kaj van der Ree nadat de presentator vrijdag in opspraak kwam. Er kwamen tal van beschuldigingen van grensoverschrijdend seksueel gedrag. BNNVARA ging in overleg met van de Ree en besliste om de samenwerking te heroverwegen.

In een korte verklaring van BBNVARA klinkt het als volgt: 'Naar aanleiding van de beschuldigingen over seksueel overschrijdend gedrag van Kaj van der Ree hebben we, samen met de NPO, besloten de uitzendingen van Proefkonijnen per direct te stoppen en zijn radioshow op 3FM niet uit te zenden. We zijn met hem in gesprek gegaan en komen tot de conclusie dat we de samenwerking tussen BNNVARA en Kaj moeten heroverwegen.'

Afgelopen vrijdag werden de klachten uitgebreid besproken in 'RTL Boulevard'. Misdaadjournalist Peter R De Vries had inzage gekregen in chats en foto's die uitgewisseld werd. Aan de hand van de chats beschreef hij van der Ree als een dwingende en manipulerende man die jonge, onzekere meisje dingen laat doen die ze eigenlijk niet willen. De feiten zouden plaatsgevonden hebben rond 2016.

Van de Ree had zelf alle video's van zijn YouTube-kanaal gehaald. Het stopzetten van zijn radioshow 'Skaj is The Limit' en de tv-show 'Proefkonijnen' komt er nu nog bij.

Voor BNNVARA is het stopzetten van het nieuwe seizoen van het populaire 'Proefkonijnen' een drastische beslissing. De omroep had nog maar één aflevering uitgezonden.


Bron: BNNVARA & NOS

 


Lees ook:
Jurre Geluk en Kaj van der Ree zijn de nieuwe 'Proefkonijnen'

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

'Brasserie Romantiek' is een gerenommeerd restaurant in het Antwerpse. Het wordt met succes gerund door uitbaatster Pascaline en kok Angelo. Vanavond is het Valentijn, een van de drukste avonden van het jaar. Angelo zorgt voor een gepast liefdesmenu en Pascaline heeft de tafels tiptop gedekt. Maar dan staat ineens Pascalines oude vlam Frank op de stoep. Voordat ze van haar verrassing bekomen is, komen de andere gasten aan. De vlotte autoverkoper Paul kijkt uit naar een zwoele avond met zijn vrouw Roos, maar zij lijkt met haar gedachten elders te zijn. De onzekere Walter kan zijn geluk niet op met zijn blind date Sylvia, maar waarover moet hij praten? En waarom is de in het zwart geklede Mia alleen komen opdagen? Tot overmaat van ramp is de nonchalante garçon Lesley weer eens te laat. De gerechten volgen elkaar op, maar in de keuken stijgt de spanning wanneer Pascaline, door Franks onverwachte komst, haar gebruikelijke controle over zichzelf verliest. En ook in de zaal worden maskers afgezet...

'Brasserie Romantiek', om 21.30 uur op VTM.

Dossiers