Op zoek naar het allermooiste liedje van Nederland

dinsdag 2 juli 2019

'De vlieger'. 'Het dorp'. 'Parijs'. 'Het is een nacht'. 'Radar Love'. Stuk voor stuk grote hits van eigen bodem, gemaakt of gezongen door Nederlandse artiesten.

Liedjes die iedereen kent en kan meezingen. Die ons raken en vaak symbool staan voor belangrijke momenten in ons leven. Muziek is tenslotte pure emotie. Maar welk lied vinden we nou, met zijn allen, het allermooiste van ons land? En vooral: waarom? We gaan het zien en horen in het nieuwe programma 'Het Mooiste Liedje van Nederland', gepresenteerd door Johnny de Mol en dit najaar te zien bij SBS6.


Het hele land mag vooraf via een oproep op SBS6 en Radio 10 meebepalen welke liedjes in aanmerking komen. Iedereen die een liedje opgeeft, vragen we om er een motivatie bij te zetten. Wat is het verhaal achter deze keuze? Welke speciale betekenis heeft dit lied? Misschien doet het aan iets verdrietigs denken, bijvoorbeeld het verlies van een dierbare of een scheiding. Of juist aan iets heel vrolijks, zoals een eerste zoen of de geboorte van een kind.

Op deze manier ontstaat er een lijst van de top 50 liedjes met mooie, blije, grappige en emotionele verhalen. De beste zangers en zangeressen van dit moment brengen deze liedjes ten gehore, waarbij uiteraard niemand zijn eigen lied zingt. En omdat het niet om de vertolking gaat, maar om het liedje, horen we geen nieuwe versies. Iedereen blijft zo dicht mogelijk bij het origineel. In elke aflevering zingen steeds vijf Nederlandse artiesten ieder twee liedjes. Per aflevering gaan er twee liedjes door naar de finale: de vakjury selecteert er één, de kijker kiest het tweede lied. Welk liedje - en verhaal - heeft ze het meeste geraakt?

In de LIVE finale komen de tien uitverkoren liedjes terug en horen we ze nog één keer. Heel Nederland mag nu stemmen. Wij kiezen - met zijn allen - het winnende liedje, het allermooiste liedje van ons land. 'Het Mooiste Liedje van Nederland' viert de Nederlandse muziek - en laat nog maar eens zien wat muziek voor impact heeft op de levens van mensen.

Liedjes kunnen vanaf nu worden opgegeven via www.sbs6.nl/hetmooisteliedjevannederland en www.hetmooisteliedjevannederland.nl.

'Het Mooiste Liedje van Nederland' is ontwikkeld door Talpa Content en wordt geproduceerd door Talpa Producties. Uitzending: dit najaar bij SBS6.

DOSSIER: Kandidaten/publiek Gezocht NL

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

BH 90210 2019 BH 90210 BH90210

Tori probeert de opstart in goede banen te leiden. Jason en Ian hebben huwelijksproblemen, Jennie ontmoet haar nieuwe bodyguard, Brian aanvaardt een nieuwe assistent en Gabby vraagt Christines advies. Ondertussen komt een bekend gezicht de groep helpen.

'BH90210', om 20.35 uur op VIJF.

Dossiers