Martien Meiland als gastheer in het fort voor 'Cash or Trash?'

dinsdag 22 oktober 2019
Foto: SBS6 - © Talpa Network 2019

Na het inrichten van twee Franse kastelen weet Martien Meiland als geen ander hoe je moet struinen, waarderen en onderhandelen als het om bijzondere spullen gaat.

Hij is dan ook de aangewezen persoon om in het nieuwe SBS6-programma 'Cash or Trash' mensen vanuit het hele land te ontvangen. Allemaal willen ze hun bijzondere objecten verkopen; van oude speelgoedautootjes afkomstig van zolder tot een waardevol erfstuk of zelfs een unieke verzameling. De verkopers krijgen een deskundige taxatie en met die kennis op zak komen ze oog in oog te staan met vijf doorgewinterde handelaren. Weten ze hun item in de smaak te laten vallen? Dan volgt een pittige onderhandeling en misschien zelfs wel een hele goede deal!


Mensen komen uit alle hoeken en gaten om hun spullen te laten zien en te verkopen. Martien Meiland ontvangt iedereen in een prachtig fort in het midden van het land, achterhaalt het verhaal achter de objecten en begeleidt de verkopers bij de taxatie. Na het beoordelen van de waarde -door drie professionals uit het vak- komen de verkopers bij de vijf handelaren. Deze handelaren hebben geen idee wie ze ontvangen en stappen dus blanco elke mogelijke onderhandeling in. Daarbij is de competitie tussen hen groot en troeven ze elkaar maar wat graag af bij de items die zij interessant vinden. Sluit de verkoper een deal met een van de handelaren? Dan wordt er meteen afgerekend.

In de afleveringen passeren veel verschillende items de revue. Spullen die je veel bij mensen op zolder kunt vinden: oude schoolposters, jeneverkruiken en Dinky Toys. Maar ook grotere voorwerpen, zoals een mini-scooter, een gokkast en zelfs een map met oude handgetekende pornografische afbeeldingen worden te koop aangeboden.

Het programma wordt geproduceerd door Warner Bros.

'Cash or Trash?', vanaf woensdag 23 oktober wekelijks om 21.30 uur bij SBS6.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Alloo bij de Wegpolitie' (foto: VTM - © DPG Media 2019)

Een dag na de tiende flitsmarathon toont Luk hoe de politie én de bekeurden zo'n actiedag beleven. Luk volgt de wegpolitie in het noorden van de provincie Antwerpen en daar blijken nogal wat Nederlanders én toeristen te snel te rijden. Ze worden meteen bekeurd. Een Chinese bestuurder heeft bij de flitsmarathon de twijfelachtige eer de eerste Chinees te zijn die in Alloo bij de Wegpolitie op de bon vliegt wegens te snel rijden. Alloo en zijn agenten hebben al veel meegemaakt op de baan, maar een trucker die gewoon op de smalle middenberm van een autostrade parkeert om daar de nacht door te brengen, dat nog niet.

'Alloo bij de >Wegpolitie', om 21.45 uur op VTM.

Dossiers