Jeangu Macrooy met 'Grow' naar het Eurovisie Songfestival 2020

woensdag 4 maart 2020
Foto: © AVROTROS 2020

Jeangu Macrooy vertegenwoordigt Nederland op het Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam met het nummer 'Grow'. Dit heeft AVROTROS officieel bevestigd.

'Grow' gaat over volwassen worden en het besef dat een duidelijke route naar geluk niet bestaat. Maar ook over acceptatie van het feit dat het leven een aaneenschakeling van hoogte- en dieptepunten is, die ons uiteindelijk juist doen groeien als mens.


Met het autobiografische 'Grow' opent Jeangu Macrooy zijn hart en hoofd voor de rest van de wereld. Het is zijn persoonlijke verhaal over ouder worden en de zoektocht naar zichzelf. Zoals hij zelf zegt -'The more I learn, the less I know'- is er geen handleiding voor het leven. Juist door open en eerlijk te zijn over de goede en slechte momenten in het leven, maak je nieuwe stappen en groei je verder naar wie je echt bent.

Jeangu over 'Grow': 'Emoties, goede en slechte, vormen een universele taal. Ik hoop dat mensen zich door dit nummer iets minder eenzaam voelen in hun zoektocht naar geluk. Ik denk dat openheid en eerlijkheid over hoe we ons echt voelen, ons uiteindelijk dichter bij elkaar brengen. Ik geloof in de verbroederende kracht van muziek. Het is de reden dat ik doe wat ik doe.'

Samen met zijn creatieve team, bestaande uit onder anderen Hans Pannecoucke (regie), Marco Driessen (licht) en Perquisite (creative supervisor) gaat Jeangu Macrooy de komende periode met AVROTROS aan het werk om zijn optreden verder te perfectioneren. Op zaterdag 16 mei treedt Jeangu met 'Grow' op in de finale van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam.Lees ook:
Hooverphonic met 'Release me' naar het Songfestival

DOSSIER: Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Lance' (foto: VIER - © SBS Belgium 2020)

'Lance' vertelt het verhaal over de opkomst van de Amerikaanse wielrenner Lance Armstrong, zijn strijd met teelbalkanker, zijn zeer succesvolle carrière, zijn zeven opeenvolgende Tour de France-zeges én zijn val nadat hij opbiechtte dat hij betrokken was bij een van de grootste dopingschandalen aller tijden. Het deed de wielersport op zijn grondvesten daveren. Waar liep het fout? En hoe kon dit schandaal zo lang onder de radar blijven? Armstrong deelt zijn waarheid met het grote publiek. Ook heel wat mensen uit de wielerwereld komen aan bod.

'Lance', om 21.30 uur op VIER.

Dossiers