'DWDD Summerschool' met Bart van Loo, Waylon, Femke van der Laan en Diederik van Vleuten

vrijdag 26 april 2019

Ook deze zomer presenteert 'De Wereld Draait Door' weer vier Summerschools, korte colleges van bevlogen sprekers. Dit jaar zijn het Waylon, Bart Van Loo, Femke van der Laan en Diederik van Vleuten.

'DWDD Summerschool' begint op donderdagavond 13 juni met een college van Bart Van Loo over het leven als een Bourgondiër. 'DWDD Summerschool' is vanaf 13 juni iedere donderdag om 21.40 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.


Donderdag 13 juni: Bart Van Loo
Als we willen weten waar wij Nederlanders eigenlijk vandaan komen, dan moeten we beginnen bij de Bourgondiërs, onze werkelijke aartsvaders. En de uitdrukking ‘leven als een Bourgondiër komt niet uit de lucht vallen, want van feesten hadden de Bourgondiërs flink verstand. Bart Van Loo neemt ons mee naar de Lage Landen in de Middeleeuwen (1369-1467) en vertelt ons over de extravagante banketten, uitgekiende huwelijkspolitiek en nobele ridders. Wat werd er geserveerd, was er ook muziek, wat waren de regels van het riddertoernooi? Party like it’s 1454.

Donderdag 20 juni: Waylon
Voortbordurend op zijn korte colleges in 'DWDD' komt Waylon met een 'Summerschool' over de Outlaws in de countrymuziek. Met de sterke verhalen die aan de basis van deze muziek staan. Denk gevangenissen, helikopters, drank en drugs, maar ook veel, heel veel mooie muziek. Johnny Cash, Kris Kristofferson, Merle Haggard en uiteraard Waylon Jennings. Met een gitaar op schoot eert Waylon de vrijbuiters en vrijheidsstrijders van de Amerikaanse gitaarmuziek, die Nashville en de Amerikaanse muziekgeschiedenis voor altijd zouden veranderen door zich niet altijd even netjes aan de regels te houden.

Donderdag 27 juni: Femke van der Laan
Femke van der Laan houdt een pleidooi voor verdriet. Na het overlijden van haar man, burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan, leerde zij een nieuw, diep soort verdriet kennen. Ze schreef er columns over in het Parool en kwam tijdens het schrijven tot de conclusie dat er in onze samenleving niet genoeg ruimte is voor rouw en pijn. Haar boodschap: heb in godsnaam verdriet. In dit college deelt ze de lessen van haar verdriet.

Donderdag 4 juli: Diederik van Vleuten
250 jaar geleden voer ontdekkingsreiziger James Cook met zijn schip de Endeavour naar wat we nu Australië noemen. Een college over de ontberingen van zeereizen in de 18e eeuw, over moed en over het onschatbare belang van de tocht. De aankomst van de Endeavour wordt groots gevierd aan de andere kant van de wereld en 'DWDD' viert aan de hand van meesterverteller Diederik van Vleuten vrolijk mee.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

Lerares Claire is al een tijdje single en helpt met plezier drie vriendinnen met het organiseren van hun huwelijk, die alle drie in dezelfde maand plaatsvinden. Ze heeft het dan ook erg druk en geeft bovendien een zomerstage op Blue Island. Het is dan dat ze Tom leert kennen, de kapitein die haar en de leerlingen naar het eiland moet brengen met zijn boot.

'Sailing Into Love', om 20.40 uur op Vitaya.

Dossiers