Documentaire over modepioniers Puck & Hans bij AVROTROS

vrijdag 15 november 2019

Na onder meer een glorieuze galapremière op het Nederlands Film Festival is de documentaire Puck & Hans - Made in Holland alom geprezen.

Het AVROTROS-documentaireprogramma 'Close Up' biedt heel Nederland nu de kans om deze ultieme feelgood documentaire te zien en zendt de film op tweede kerstdag uit zodat iedereen de avond na het kerstdiner in stijl af kan sluiten. De energieke modedocumentaire van regisseur Peter Wingender vertelt het verhaal over het leven en werk van Puck & Hans, de legendarische modepioniers.


Het illustere duo wordt gedurende een jaar in de aanloop naar hun overzichtstentoonstelling in het Amsterdam Museum gevolgd. We leren Puck Kroon en Hans Kemmink kennen als trendsetters vanaf het midden van de jaren zestig tot en met eind jaren negentig. Met hun drie winkels in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag streden ze tegen de truttigheid met mode die niet alleen fashion, maar ook draagbaar was. Dat was compleet nieuw voor Nederland en sloeg in als een bom. Nog steeds zijn ze een grote inspiratiebron voor vele jonge ontwerpers; hun kleding ving de tijdsgeest, was uniek en werd gemaakt omdat Puck & Hans het zelf mooi vonden. Zonder Instagram account of marketingplan liep half bekend Nederland in hun creaties.

In de film vertellen Viktor & Rolf, Loïs Lane, Daphne Deckers, Milou van Rossum en vele anderen over wat P&H voor hen betekenden. En dát ze wat hebben betekend in de modegeschiedenis, dat bleek toen Hans een oproep deed om kleding te doneren voor een grote overzichtstentoonstelling in 2017. Hij kreeg duizenden reacties en het museum kreeg 1500 kledingstukken. Naast partners in crime zijn ze ook partners in life en al meer dan 50 jaar samen. Ze hebben, zoals zoveel stellen die al heel lang bij elkaar zijn, aan een half woord genoeg. Maar over smaak… daarover valt zelfs bij Puck & Hans nog te twisten. Het resultaat is een bij vlagen hilarische modereis die de tijdgeest treffend weet te raken.

De documentaire is een coproductie tussen AVROTROS en Smarthouse Films.

'Close Up: Puck & Hans', tweede kerstdag om 22.15 uur op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Drie jonge gasten, Jozef, Lars en Philip, houden van wijn en vrouwen. Het eerste proeven ze met plezier, maar het tweede hebben ze nog nooit mogen smaken. Daar gaan ze iets aan doen. Onder het mom van een wijntour reizen de drie naar Spanje om daar eindelijk ontmaagd te worden. En niets zal hen tegenhouden. Zeker niet het feit dat de eerste blind is, de tweede in een rolstoel zit en de derde volledig verlamd is.

'Hasta La Vista', film uit 2011 met Tom Audenaert, Gilles De Schryver en Robrecht Vanden Thoren, om 21.05 uur op Eén.

Dossiers