Deal tussen Talpa en RTL lijkt rond

zaterdag 19 mei 2007

Het huwelijk tussen Tien, de tv-zender van John de Mol, en de RTL-groep is binnenkort definitief. Steeds luidere geruchten bevestigen dat RTL en Talpa, de houdstermaatschappij achter Tien, eind mei met een gezamenlijke deal naar buiten komen.

O


p de Nederlandse website zappen.blog.nl was zaterdag te lezen dat RTL en Talpa rond zijn met onderhandelen over een samengaan. Tien, dat van bij de start te kampen heeft met tegenvallende kijkcijfers en een chronisch gebrek aan reclame-inkomsten, staat al langer in het uitstalraam. Eerst leek het een uitgemaakte zaak dat Tien zou toetreden tot SBS Nederland, van SBS 6 en Net 5, maar toen kwam het bericht dat de Mol druk praatte met RTL Nederland. En daarmee zou Talpa nu een deal gesloten hebben.

Hoe precies Tien zal gentegreerd worden in RTL is nog niet bekend. Hierover doen verschillende scenario's de ronde. De een spreekt van de oprichting van RTL 8 (of 10?), maar volgens anderen worden de diverse programma's van Tien verdeeld over de bestaande zenders van RTL.

En wat met de vele populaire schermgezichten die bij Tien onder dak zijn? RTL kampt momenteel zlf met een overschot aan presentatoren waarvoor momenteel weinig tot geen werk is. Tien heeft onder anderen Beau van Erven Dorens, Linda de Mol n Jack Spijkerman onder contract.

Bron: zappen.blog.nl

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Raymond van het Groenewoud (foto: © VRT 2020)

Raymond kijkt terug op de jaren 70, de jaren van zijn doorbraak, tot het hem te veel wordt. In 1981 trekt hij de stekker eruit en hij gaat voor onbepaalde tijd op retraite.

'Raymond!', om 21.30 uur op En.

Dossiers