BN'ers in actie voor de Hartstichting in 'Lingo VIPS'

zondag 16 februari 2020
Foto: SBS6 - © Talpa Network 2020

Hoeveel woorden raden Nick en Simon samen? En hoe goed vullen Dennis van der Geest en Patty Brard elkaar aan? In 'Lingo VIPS' spelen bekende Nederlanders een korte snelle versie van het populaire taalspelletje Lingo voor het goede doel.

Ze gaan de uitdaging aan om zoveel mogelijk woorden te raden in drie minuten. Hoe meer woorden zij raden, hoe meer automatische externe defibrillators (AED’s) zij voor de Hartstichting verdienen. 'Lingo VIPS'' is vanaf 17 februari iedere avond om 23.00 uur te zien bij SBS6.


Bij een hartstilstand telt elke seconde. Om heel Nederland snel hulp te kunnen bieden bij een hartstilstand zijn er meer AED’s nodig, die het hartritme kunnen herstellen. In 'Lingo VIPS' helpen de BN’ers een handje en spelen samen zoveel mogelijk AED’s bij elkaar.

Onder leiding van Jan Versteegh en JP gaan de duo’s in de 'Lingo'-studio aan de slag voor dit goede doel. Met ieder zesde goed geraden woord, verdienen zij één AED. De resterende woorden worden meegenomen naar de volgende aflevering.

Ieder duo speelt drie afleveringen. De BN’ers die in de eerste afleveringen meespelen zijn:

- Viktor Brand & Roberta Pagnier (17, 18 en 19 februari).
- Marlayne Sahupala & Mirella van Markus (20, 21 en 22 februari).
- Albert Verlinde & Zoey Ivory (23, 24 en 25 februari).
- Dennis van der Geest & Patty Brard (26, 27 en 28 februari).
- Wolter Kroes & Gaston Starreveld (29 februari, 1 en 2 maart).                                      
- Richard Krajicek & Daphne Deckers (3, 4 en 5 maart).
- Nick Schilder & Simon Keizer (6, 7 en 8 maart).

'Lingo VIPS' is onderdeel van de landelijke actie VriendenLoterij PrijzenBingo en wordt geproduceerd door IDTV.

'Lingo VIPS', vanaf maandag 17 februari 6 weken lang om 23.00 uur bij SBS6.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Het interventieteam wordt in bijstand gevraagd door een ambulance; een dronken man is gevallen en verzet zich bij de verzorging. Bij aankomst ziet het interventieteam dat de man niet alleen is. Het wijkteam gaat op bezoek bij een vrouw die het niet makkelijk heeft. Ze weigert hulp en het wijkteam probeert haar te overtuigen dat het zo niet langer kan. In de telecommandokamer merken ze een gevecht op; een tiental mannen gaat elkaar te lijf. Het snelle responsteam en verschillende interventieteams worden ter plaatse gestuurd. In het wijkkantoor komt een angstige man binnengewandeld; hij heeft informatie over een crystal methlab.

'Politie 24/7', om 20.45 uur op En.

Dossiers